Opening eerste Disneycafé in Kortrijk: “Hier krijg je echt het magische Disney-gevoel”

Het allereerste Disney Café van België, Mickey’s Happy Store, is geopend in de Lange Steenstraat 33 in Kortrijk. Je kan er niet alleen terecht voor je favoriete Disney collectiestukken, maar je kan er ook iets eten en drinken in het Disney-thema. Eigenaar Mario Dhont (48) en zijn partner Steven Van De Putte (48) zijn alvast heel enthousiast: “Disney is voor mij altijd al magisch geweest. Je wordt er gewoon heel vrolijk van.”

Mickey’s Happy Store opende zijn deuren op vrijdag 15 maart om 10 uur. Disney-fans kunnen hier vanalles terug vinden, van een pluchen Mickey Mouse tot koffiemokken met het gezicht van Stitch. “We hebben hier knuffels, beeldjes en andere merch van oude en nieuwe Disneyfilms. Ons pronkstuk is een groot beeld van Buzz Lightyear ter waarde van 2.800 euro”, vertelt eigenaar Mario Dhont.

Groot beeld van Buzz Lightyear ter waarde van 2.800 euro. © Lara Merlevede

Bij Mickey’s Happy Store hoort ook Mickey’s café, waar de menukaart helemaal in thema van Disney staat. Zo kan je er onder andere een Donald festival krijgen, een speciale warme chocomelk met een chocolade bom en marshmellows, of Mickey’s verwennerij met zes overheerlijke zoetigheden. Boven Mickey’s Happy Store is er ook een vergaderruimte voor 24 personen. Die kan onder andere gebruikt worden voor workshops, vergaderingen en lunch meetings.

De vele lekkere zoetigheden die je in het Disney café kan proeven. © Lara Merlevede

Al van kinds af aan was Mario een grote Disney-fan. Hij verzamelt al dertig jaar collectiestukken van Disney. Op de vraag wat zijn favoriete Disneyfilm aller tijden is, hoeft hij dan ook niet lang na te denken. “Pinokkio staat met stip op één. Maar ook Ratatouille vind ik een geweldige film. We hebben naast ons Disney Café ook een foodbar die geïnspireerd is op Ratatouille: M-Foodbar, te vinden op de Grote Markt in Kortrijk”, vertelt Mario, terwijl de muziek van De Kleine Zeemeermin door de boxen luidt.

Wedstrijden

“Iedereen die iets koopt, mag zijn kans wagen bij de grijper. De hoofdprijs is een weekendje Disneyland Parijs voor twee personen, maar er zijn ook heel wat andere leuke prijzen zoals een fotokader of sleutelhanger. Er is ook een maandelijkse winactie, waarbij iedereen zijn zotste en leukste Disney foto mag doorsturen. Elke maand kiezen we de leukste eruit en die hangen we dan op”, legt Mario uit.

Meet and greet

“We willen ook animatie voorzien in Mickey’s Happy Store. Zo zal er de zaterdag vaak een meet and greet zijn met Mickey en Minnie Mouse, maar zullen we ook andere activiteiten voorzien zoals bijvoorbeeld een ballonplooier”, verduidelijkt Mario.

Disney magie

Disney is er voor jong én oud. “Mijn favoriete film is Elemental, maar eigenlijk zijn alle Disney films heel leuke verhalen. Ze brengen je eigen fantasie tot leven”, vertelt de zevenjarige Zoë Tandt, die er als een van de eerste bij was tijdens de grote opening.

Tijdens het openingsweekend van vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart is Mickey’s Happy Store open van 10 uur tot 19 uur.

The post Opening eerste Disneycafé in Kortrijk: “Hier krijg je echt het magische Disney-gevoel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren in tegen de locatie voor de nieuwe zeesluis

De milieuvereniging Groen vzw en de actiegroep Zeebrugge Onder Druk hebben op de laatste dag van het openbaar onderzoek bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor de aanleg van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge. Zij zijn niet tegen en nieuwe zeesluis, maar gaan niet akkoord met de locatie
The post Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »