Ook wie vorig jaar al een vast energiecontract afsloot, kan nu beter switchen

Energiecontracten met een vaste prijs die vorig jaar werden afgesloten, zijn fors duurder dan de contracten die je op dit moment kunt afsluiten. Dat zegt de CREG, de federale energieregulator. Wie zijn vast contract van 2023 inruilt voor een nieuw contract, kan op jaarbasis zowat 800 euro besparen voor gas en elektriciteit samen, aldus de CREG. Wie kiest voor een variabel contract, kan zelfs nog meer winst maken. 

Meer krantenkoppen in België

CD&V grote winnaar in Maldegem: “Er is gekozen voor stabiliteit”

In Maldegem wint CD&V de gemeenteraadsverkiezingen. De partij behaalt 36,7 % van de stemmen, goed voor 13 van de 27 zetels, en is dus aan zet. “Maldegem heeft gekozen voor stabiliteit en zekerheid”, aldus de heel gelukkige lijsttrekker Koenraad De Ceuninck, die 2.713 voorkeurstemmen behaalde en zichzelf kan opvolgen als burgemeester.
The post CD&V grote winnaar in Maldegem: “Er

Lees meer »

Gerechtskosten rijzen de pan uit, regering draait justitie duimschroeven aan

Het budget voor gerechtskosten in ons land loopt de spuigaten uit. Volgens gegevens van de FOD Justitie steeg het totale bedrag van de kosten tussen 2020 en 2023 van 81 miljoen euro naar 125 miljoen euro en voor 2024 wordt een overschrijding van 23 miljoen euro verwacht. De federale regering heeft daarom besloten om de duimschroeven aan te draaien, zo

Lees meer »

Vlaams Belang grijpt naast zetel in Heuvelland : “Wrang gevoel”

Na de euforie met de nationale verkiezingen in juni, waar ze in Heuvelland de grootste waren, overheerst bij Vlaams Belang Heuvelland nu de ontgoocheling. Lijsttrekker Ward Knockaert is dan ook vrij cru in zijn reactie.
The post Vlaams Belang grijpt naast zetel in Heuvelland : “Wrang gevoel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europa versterken en graven in een gemeenschappelijk verleden: Filip en Mathilde op staatsbezoek in Frankrijk

Koning Filip en koningin Mathilde gaan op staatsbezoek naar Frankrijk. Ons land heeft zeer nauwe banden met Frankrijk, het enige buurland waar ze nog niet op staatsbezoek gingen. Na 2 dagen Parijs reist het koningspaar woensdag door naar Chantilly en Rijsel. Inhoudelijk wordt er gesproken over het versterken van Europa (zowel de industrie, defensie als de jeugd), maar ook over

Lees meer »

Within Temptation begon met ‘Bleed Oud Tour 2024’ in Antwerps Sportpaleis: “Zachtjes eindigen na een avond met heftige liedjes”

Within Temptation begon met hun nieuwe wereldtournee in Antwerpen. Nadat de zaterdag al reeds snel uitverkocht was, werd er nog een extra show op vrijdagavond egepland. Ze stonden dus twee dagen in de Lotto Arena om hun nieuwe achtste studioalbum ‘Bleed Out’ te promoten. Op 6 december sluiten ze af in de Ziggo Dome in Amsterdam. Er zijn nog tickets

Lees meer »

Firma Berry schenkt cheque van €1.000 aan Vlinderhuis

De firma Berry uit Roeselare overhandigde een cheque van 1.000 euro aan het Vlinderhuis. Met dit initiatief wil het bedrijf iets betekenen voor de samenleving en dus enkele goede doelen ondersteunen.
The post Firma Berry schenkt cheque van €1.000 aan Vlinderhuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een derde van alle West-Vlamingen ging niet stemmen: “Verrassend, zeker omdat het om lokale verkiezingen gaat”

In de 62 West-Vlaamse gemeenten trok gemiddeld 32,3 procent van alle stemgerechtigde inwoners niet naar de stembus. Menen is de slechtste leerling van de klas, Mesen dan weer de beste. “Dit verrast me”, zegt UGent-politicoloog Herwig Reynaert.
The post Een derde van alle West-Vlamingen ging niet stemmen: “Verrassend, zeker omdat het om lokale verkiezingen gaat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Trein houdt even halt om van spoor te wisselen, maar wordt dan leeggeroofd door plunderaars

Verschillende plunderaars gaan plots aan de haal met de inhoud van een goederentrein in Chicago. Terwijl de trein even halt houdt om van spoor te wisselen, grijpen ze hun kans. Tientallen dozen met onder andere tv’s worden gretig uit de trein gehaald. Ook airfryers en andere huishoudelijke apparaten worden gestolen. Pas wanneer de politie na een uur met getrokken wapens

Lees meer »