Moeder (33) gebruikt drugs in bijzijn van dochter maar kickt net op tijd af: opschorting van straf

Een 33-jarige vrouw uit Veurne heeft zich met het zwaard van Damocles boven het hoofd nét op tijd herpakt. Ze riskeerde een zware straf omdat ze verslaafd was aan drugs én zelfs gebruikte in het bijzijn van haar minderjarige dochter. Maar de vrouw leverde nu een fikse inspanning, kickte in enkele maanden tijd af en krijgt nu de gunst van de opschorting. En geen strafblad.

De vrouw liep toevallig tegen de lamp toen een politiepatrouille te voet aan haar woning in Veurne passeerde, midden vorig jaar. De politiemensen werden een sterke cannabisgeur gewaar tot op straat. Ze belden aan en mochten het huis binnengaan. Binnen bleek een 33-jarige moeder te wonen. De vrouw had er net cannabis gebruikt in het bijzijn van haar minderjarige dochter. “En dat is een verzwarende omstandigheid”, sprak de procureur. “Bovendien gaf de vrouw ook toe dat ze niet alleen cannabis voor haar kocht, maar er ook af en toe aan haar broer ging geven. Juridisch is dat gelijkgesteld met verkoop.” Daarom riskeerde de vrouw een zware straf van acht maanden cel en 8.000 euro boete.

Afgekickt

De vrouw schrok echter danig van het feit dat ze na de inval van de politie erop gewezen werd dat haar een zware straf boven het hoofd ging én haar dochter in het slechtste geval zelfs bij haar weggehaald kon worden. “Haar ogen zijn dan echt geopend”, sprak haar advocaat tegen de rechter. “En we kunnen u nu trots zeggen dat ze volledig clean is. Ze deed echt een fikse inspanning om snel af te kicken en is volledig af van de drugs. We bewijzen dat nu ook met al deze testen.”

De rechter had nu wel oren naar een milde bestraffing. De vrouw kreeg nu de gunst van de opschorting onder voorwaarden en moet zich verder laten begeleiden. Ze krijgt dus ook geen strafblad. (JH)

The post Moeder (33) gebruikt drugs in bijzijn van dochter maar kickt net op tijd af: opschorting van straf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK (18u). “Van links! Naar rechts!”: dolenthousiaste Oranje-fans zetten ook Berlijn op stelten

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

Vrouw ‘bedelt’ bij tafeltje op terras van restaurant, 10 minuten later merkt Isolde (21) dat haar smartphone weg is

De Amsterdamse Isolde Stephens (21) zat midden juni gezellig te eten op het terras van een restaurant in het Londense Covent Garden, toen zij en haar nicht plots benaderd werden door een vrouw, een ‘bedelaarster’. Ze vroeg het Nederlandse duo om wat eten, maar slofte enkele seconden later alweer weg. “Ik stond er niet meer bij stil tot ik tien

Lees meer »

En toen viel president Biden helemaal stil tijdens debat met Trump

De Amerikaanse president Joe Biden was woensdag niet aan zijn proefstuk toe tijdens het presidentiële debat met Donald Trump. De president kwam verward over en kon meermaals niet uit zijn woorden komen. Zo viel hij tijdens zijn verwijt aan Trump over de gezondheidszorg even stil, waarna hij vervolgens deze uitspraak deed: “We hebben Medicare eindelijk geklopt.” Trump zag daardoor zijn

Lees meer »

Jaar cel voor gedetineerde die cipier ribbreuk schopte

Een 29-jarige Bruggeling is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen. Guillaume D. schopte een cipier in de gevangenis van Brugge. Het slachtoffer hield aan de feiten een gebroken rib over.
The post Jaar cel voor gedetineerde die cipier ribbreuk schopte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jacques Vermeire vindt zichzelf niet verbrand door ‘F.C. De Kampioenen’, anderen wel: “Dankzij DDT sta ik nog steeds voor volle zalen”

Met de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Verschoten & Zoon’ en ‘Hallo K3′ is Jacques Vermeire (73) alomtegenwoordig op televisie. “Het is denk ik de achtste keer dat ‘De Kampioenen’ opnieuw starten, maar kan je geloven dat ik zelf zit te wachten tot het begint na ‘Het Journaal’?”, lacht de man die gestalte gaf aan DDT. “Sommige acteurs voelen zich

Lees meer »

Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld: “Het wordt veel meer dan een bib”

Het voorlopige, eerste ontwerp voor de nieuwe bibliotheek en het dagverzorgingscentrum werd bekendgemaakt. Voor de bibliotheek werd rekening gehouden met de input van het huidige personeel en de leden van de bibraad. De uitbreiding van het wzc omvat 20 woonzorgkamers, de nieuwbouw van een centrum voor dagverzorging en zeven assistentieflats.
The post Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld:

Lees meer »