Mesen lanceert gelukswandeling na winst in 10.000-stappenclash: “Zowel inwoners als bezoekers aanzetten tot meer beweging”

Stad Mesen pakt uit met een gloednieuwe wandeling, de gelukswandeling. Die kon gerealiseerd worden na winst in de 10.000-stappenclash, een organisatie van Logo Midden West-Vlaanderen. “We willen inwoners, maar ook bezoekers, aanzetten tot meer beweging en een gezonde, gelukkige levensstijl. De gelukswandeling stimuleert ook het mentaal welzijn”, aldus bevoegd schepen Melanie Verdru.

Mesen won de Stappenclash al voor de derde keer op rij en mocht als winnaar in de prijzenkast grabbelen en koos voor de leuke gelukswandeling. De wandeling start aan de kiosk. Zestien panelen leiden wandelaars door Mesen en zetten hen aan om te bewegen en na te denken over wat mensen écht gelukkig maakt. Na een tocht van een viertal kilometer eindigt de wandeling opnieuw op de Markt, aan het cultuurhuis. Daar hangt het laatste paneel. De route volgt grotendeels het traject van de Vredeswandeling. Project Bloei van Lionsclub Heuvelland zorgde voor de bevestigingspalen voor de infopanelen. “Deze gelukswandeling zet de Mesenaars letterlijk op weg om aan hun geluk te bouwen”, aldus schepen van Sociale zaken Melanie Verdru. “En als iedereen deze wandeling tijdens de volgende Stappenclash komt ontdekken, staan we een flinke stap dichter bij een vierde overwinning op rij.”

Nieuwe editie Stappenclash

Ook dit jaar is er opnieuw een Stappenclash. Mesen neemt het tussen 1 en 31 mei opnieuw op tegen andere steden en gemeenten. Deelnemers kunnen zich registreren op www.10000stappen.be of via de app ‘10.000 stappen’. “Stappen is goed voor je gezondheid. Want je hoeft niet intensief te gaan sporten om je gezondheid te verbeteren. Streef elke dag naar 10.000 stappen en blijf fit en gezond. Elke dag bewegen, geeft je energie, boost jouw mentaal welzijn, is goed voor je spieren en gewrichten en vermindert de kans op overgewicht, diabetes en verschillende kankers”, weet schepen Melanie Verdru.

The post Mesen lanceert gelukswandeling na winst in 10.000-stappenclash: “Zowel inwoners als bezoekers aanzetten tot meer beweging” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

CD&V Roeselare trekt op 13 oktober met een nieuwe naam naar de gemeenteraadsverkiezingen. CD&V – Lijst Burgemeester stelde zaterdagmiddag haar 39 kandidaten voor. “Een mooie mix van ervaring en ervaring. Onze sterk vernieuwde ploeg weerspiegelt het Roeselare van vandaag”, aldus lijsttrekker Kris Declercq.
The post CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »