Etienne Nollet (77), gewezen uitbater van krantenwinkel Kubus in Langemark, is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Etienne Nollet (77) uit Geluwe overleden. Begin januari 2001 werden hij en zijn echtgenote Anny Vannevel in de Boezingestraat in Langemark uitbaters van kranten- en boekenzaak Kubus.

Etienne werd geboren in Menen, liep school in Geluwe en bleef op zijn zestiende thuis om op de ouderlijke tabaksboerderij te werken. Hij voetbalde in de eerste ploeg van SK Geluwe en liep ook crossen in het shirt van atletiekclub AVR Roeselare.

Vele slapeloze nachten

Na hun huwelijk in 1969 namen Etienne en Anny de ouderlijke hoeve over. “Jaarlijks teelden we op twee hectare grond 8.000 kilo tabak”, aldus Etienne destijds in KW. “Naast tabak hadden we ook 100 zeugen op ons bedrijf en dat was een hele karwei gekoppeld aan vele slapeloze nachten.”

Kubus

“Anny stond alleen met de varkens toen ik twaalf jaar als chauffeur voor een brandstoffenhandel rondtoerde. In 1997 kreeg ik een aantal overbruggingen aan mijn hart en toen besloten we om iets anders te gaan doen.” In de Kubus begonnen ze dus aan een nieuw verhaal. Ze beleefden er alvast een mooie tijd. “Ongelooflijk hoe los men met ons optrok”, aldus Etienne toen in KW. “Ook bij de verenigingen en clubs werden we op handen gedragen. Dank zij de hulp van al deze mensen was het een kleine stap.”

Politiek

In juni 2007 stopten ze met hun winkel en namen Jimmy Derck en Evelyne Dejaeghere de Kubus over. Etienne en zijn echtgenote verhuisden naar de Beselarestraat in Geluwe. Etienne was de vader van twee kinderen Stefan en Veronique.

Etienne hielp zijn zoon Stefan veel, zaakvoerder van de garage Nova Motor in Geluwe. Ondanks zijn ziekte was zijn inzet groot en toonde hij veel moed en karakter. Etienne was ook geïnteresseerd in de politiek. Zo stond hij voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2000 op de lijst van VLD.

De uitvaart gaat door op dinsdag 19 maart om 10 uur in de Sint-Dionysiuskerk.

The post Etienne Nollet (77), gewezen uitbater van krantenwinkel Kubus in Langemark, is overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst”

CD&V Wingene-Zwevezele-Ruiselede en RKD organiseren op dinsdag 2 juli om 20 uur een ontmoetingsmoment ‘Bespreekb(a)ar’ voor inwoners in zaal Sport en Spel (Tieltstraat 46 A) in Ruiselede.
The post Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maar liefst vijf oude bekenden in seizoensfinale ‘Familie’: “Als ik één ding besef, is dat ik hier nooit had mogen stoppen”

In de finaleweek van ‘Familie’ vervullen maar liefst vijf (!) oude bekenden ‘de grootste droom van de bomma’. Onder andere (zatte) Rita, Bart en Guido maken hun rentree in de soap voor een reünie van de familie Van de Bossche. Onze reporter volgde de emotionele draaidagen vanop de eerste rij. “We kwamen maar niet overeen over de verhaallijn”, aldus Jacky

Lees meer »

Voormalig ICT’er van Brugse AZ Sint-Jan naar rechter voor hacken computers vrouwelijke collega’s

Een 42-jarige man uit Zedelgem die lange tijd als ICT’er werkte in het Brugse AZ Sint-Jan moet voor de strafrechter verschijnen, onder andere omdat hij de computers van zijn vrouwelijke collega’s hackte ‘om leuke privéfoto’s’ te kunnen stelen, wat deze krant vorige week aan het licht bracht. Dat heeft de raadkamer in Veurne vandaag beslist. De man verschijnt wellicht in

Lees meer »

Wimbledon hoopt op verschijning prinses Catherine, wel erg dure outfit voor student Christian

De organisatoren van Wimbledon hopen dat prinses Catherine over twee weken de trofeeën van het tennistornooi kan uitreiken aan de winnaars. Ze deden haar het aanzoek met een geruststellende boodschap. Catherine’s schoonbroer prins Harry is dan weer in de prijzen gevallen. Wat heeft hij gewonnen? En wat was er opmerkelijk aan de outfit van de Deense kroonprins Christian tijdens zijn

Lees meer »

KIJK. Koken uit een beerput en slapen in oude treinwagons: de strijd barst los in de eerste week van ‘Met vier in bed’

De bedden zijn opgemaakt, het aperitief staat koud en de ontbijttafels zijn gedekt. De B&B-uitbaters uit het nieuwe seizoen van ‘Met vier in bed’, vanaf maandag 1 juli bij VTM, gooien al hun charmes in de strijd om hun concullega’s te imponeren met een betoverende overnachting. Welke B&B-uitbaters verzamelen de meeste bedjes en mogen de ‘Met vier in bed’-trofee aan

Lees meer »

Britse toerist (56) sterft na beklimming Vesuvius in hitte van 40 graden

De 56-jarige Brit Mark John Irwin is zondag om het leven gekomen in Italië tijdens zijn vakantie. Hij bezocht met zijn gezin de vulkaan Vesuvius bij Napels tijdens een hittegolf met temperaturen tot 40 graden. Vermoedelijk begaf zijn hart het op het moment dat hij de top bereikte. Irwin is al de zevende toerist die bezwijkt in de Zuid-Europese hitte.

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »