Deila redt zijn vel met winst tegen Molde en ziet Club doorstoten naar kwartfinales Conference League: “Dit betekent heel veel”

Met een 3-0-zege tegen Molde plaatste Club Brugge zich donderdagavond voor de kwartfinales van de Conference League en redde coach Ronny Deila meer dan waarschijnlijk zijn vel. Een uitschakeling in Europa had immers het einde van de 48-jarige Noor in het Jan Breydelstadion kunnen betekenen.

Voor Club Brugge is het de eerste keer in negen jaar dat ze bij de laatste acht in een Europese beker staan. In het seizoen 2014-2015 werden de kwartfinales van de Europa League bereikt, maar daarin bleek het Oekraïense Dnipro Dnipropetrovsk nipt te sterk. Nadien volgden wel nog heel wat mooie campagnes in de groepsfase van de Champions League, met de kwalificatie voor de tweede ronde van vorig seizoen als absolute uitschieter.

“Hard voor gewerkt”

“Dit betekent heel veel”, vertelde Deila na afloop. “Er zitten niet al te veel spelers in onze selectie die al eens zo’n Europese kwartfinale meegemaakt hebben. We hebben hier ook hard voor gewerkt en veel voor opgeofferd. Niet vergeten dat ons Europese seizoen al in juli in Denemarken gestart is. Tegen Molde vond ik dat we vandaag de controle hadden. Voor de pauze creërden we niet veel kansen, maar dan viel de goal van Skov toch en na de pauze gingen we er vervolgens helemaal over. Andreas was nochtans twijfelachtig met een liesblessure, maar hij speelde een fantastische wedstrijd die bekroond werd met twee schitterende doelpunten.”

De spelers vieren de overwinning. © BRUNO FAHY BELGA

Vrijdagmiddag in Nyon volgt er een open loting. Dat betekent dat er geen reekshoofden zijn en geen restricties met betrekking tot landen. Alle teams kunnen dus tegen elkaar uitkomen. En daar zitten wel enkele stevige namen bij. Zo is het Aston Villa van Youri Tielemans de nummer vier uit de Premier League, en zijn Fiorentina, dat eerder te sterk bleek voor KRC Genk, en Lille toch ook te vermijden tegenstanders. Het Fenerbahçe van Michy Batshuayi ging in de achtste finales dan weer voorbij competitieleider Union, waardoor Club de enige Belgische overblijver in Europa is. De overige potentiële tegenstanders zijn het altijd broeierige PAOK, Viktoria Plzen en Olympiakos, dat verlengingen nodig had tegen Maccabi Tel-Aviv.

Alles nu mogelijk

“De beste ploeg in de kwartfinales is Aston Villa”, weet Deila. “Wij zijn in staat om iedereen te kloppen, maar als ik mag kiezen, kies ik toch voor de makkelijkste weg. Maar ik blijf erbij: alles is mogelijk, al komt er soms wat geluk bij kijken. In elk geval willen we zover als mogelijk doorstoten. Met de supporters achter het team moet dat lukken.”

Vast staat dat Deila moeilijke weken achter de rug heeft in Brugge. Na een reeks mindere en wisselvallige prestaties werd blauw-zwart in enkele weken tijd volledig uit de titelrace geslagen en volgde in de Beker de uitschakeling tegen Union. De Conference League is nog de enige manier om het seizoen te redden. Wat volgde was dan ook een minutenlange monoloog tijdens het persmoment over gelekte informatie en kritiek in de pers. Deila legde uit wat hij aan het doen is en waarom dat volgens hem de juiste manier van werken is.

Skov Olsen was goed voor twee goals. © BRUNO FAHY BELGA

“Het klopt dat ik de spelers gezegd heb dat ze niet voor mij hoeven te spelen, maar voor zichzelf”, bevestigde Deila. “De spelers moeten niet denken dat het aan hen ligt. Ze hebben me onvoorwaardelijk gesteund en gaan er elke wedstrijd vol voor. Elke wedstrijd opnieuw wordt er hard gewerkt op het veld. Ik geef het toe: we spelen niet fantastisch, maar er zijn positieve zaken merkbaar en daar moeten we op bouwen. Dat is mijn rol: met mensen omgaan en hen klaarstomen voor de volgende wedstrijd.”

The post Deila redt zijn vel met winst tegen Molde en ziet Club doorstoten naar kwartfinales Conference League: “Dit betekent heel veel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het Spiegelpark: “Hiermee onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”

Het schoonmaakbedrijf Entrio heeft zijn intrek genomen in de bedrijfssite Spiegelpark in de De Cassinastraat. Het schoonmaakbedrijf is goed voor een team van meer dan 140 poetsmedewerkers en heeft 30 jaar ervaring in de sector. “Met deze verhuis onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”, stelt general manager Veerle De Marez.
The post Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

“Ik slááp hier zelf in mijn mobilhome”: Chris Van Tongelen (De Romeo’s) baat camping uit op Rock Werchter

Meer dan 35.000 kampeerders arriveren vandaag op camping The Hive op Rock Werchter en Chris Van Tongelen (56), één van de Romeo’s is er de baas. De populaire zanger doet dat bewust onder de radar. “Ik ben hier niet de BV”, vertelt hij. “Maar gewoon ‘de Chris’ die ziet dat er geen incidenten gebeuren en er overal voldoende wc-papier is.”

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »