Chems Guenoune wil met KVK Westhoek de rug rechten tegen Wolvertem-Merchtem: “Titel komt meer ter sprake”

De topper in Schiervelde tegen SK Roeselare eindigde in een 2-0-nederlaag voor leider KVK Westhoek. Het was de eerste verliespartij in 14 matchen. “Er volgen nu nog zes finales”, zegt Chems Guenoune. Te beginnen met een uitmatch tegen de voorlaatste Hoger Op Wolvertem-Merchtem.

Het was een topaffiche afgelopen zondag in Roeselare tussen de vijfde SK Roeselare en leider KVK Westhoek. “De sfeer was top en we speelden in een mooi stadion”, zegt Chems Guenoune. “Jammer genoeg verloren we tegen een sterk Roeselare.”

Het was de eerste verliesmatch sinds de 1-2-thuisnederlaag tegen SC Wielsbeke op 5 november vorig jaar. “Na de match waren we ontgoocheld, maar we konden snel de knop omdraaien. We blijven gemotiveerd om er de komende weken een lap op te geven. Zondag kunnen we dit verlies al rechtzetten. Dan gaan we in Wolvertem-Merchtem op zoek naar een 15de seizoenszege.” Thuis versloegen ze de voorlaatste uit het klassement met 3-2. Chems scoorde toen de 2-1, pas in het slot viel de winnende treffer via Gabriel Gaillez. “Het is niet omdat ze voorlaatste staan, dat het vanzelf zal gaan. Dat bewees de heenmatch en dat zal nu niet anders zijn. Iedereen is gemotiveerd om tegen de leider te spelen. Thuis was het een moeilijke wedstrijd door een besneeuwd veld.”

Drie punten op Hamme

Door de nederlaag in Roeselare werd de kloof met eerste achtervolger Hamme gehalveerd van zes naar drie punten. De nummers drie en vier volgen al op respectievelijk zeven en acht punten. Mocht Westhoek de titel pakken, dan wordt het voor Chems zijn tweede op rij. “Vorig jaar speelde ik al kampioen met Dottenijs Sport in tweede provinciale. Dat was toen met ploegmaat en goeie vriend Emile Mourmanne. Het zou een droom zijn mochten we dit huzarenstukje kunnen herhalen twee niveaus hoger. In het begin werd er niet veel gesproken over de titel in de kleedkamer, maar nu komt het toch meer ter sprake. We kijken niet naar andere ploegen, maar enkel naar onszelf. Alles ligt in onze eigen handen”, aldus de 26-jarige verkoper van parfums uit Roubaix, die als linkeraanvaller speelt. “Met tien goals en een zevental assists ben ik meer dan tevreden over mijn debuutseizoen in derde nationale. Volgend seizoen wil ik graag blijven, daar volgt snel meer duidelijkheid over.”

Nieuwe speler

KVK Westhoek trok Andrew Vanderbiest Mazanza (20) aan. Andrew is een speler met een groot atletisch vermogen die op rechts zowel verdedigend als aanvallend uit de voeten kan. Hij speelt nu bij reeksgenoot Erpe-Mere.

Zondag 17 maart om 15 uur: Hoger Op Wolvertem-Merchtem KVK Westhoek.

The post Chems Guenoune wil met KVK Westhoek de rug rechten tegen Wolvertem-Merchtem: “Titel komt meer ter sprake” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »

“De politie treft de uitgebrande wagen met haar verkoolde lichaam aan”: de strafste verhalen achter de grootste zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

“Willen zeker zijn van een goede plaats”: fans kamperen al sinds de vroege uurtjes voor concert van Rammstein in Park Nieuwe Koers

Het is zover. Vandaag komt Rammstein voor de tweede keer naar Park Nieuwe Koers in Oostende. Al gaan de deuren pas donderdagnamiddag open, sinds 8 uur deze ochtend staan reeds tientallen fans ‘te kamperen’ voor de ingang. “Als we zeker willen zijn van een goede plaats, is het belangrijk dat we ook bij de eersten op de festivalweide zijn. Uren

Lees meer »

Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren dit waardevolle huis”

Precies 75 jaar geleden overleed de Oostendse architect Charles Pil. Om hem te herdenken reist een unieke tentoonstelling met beeld en woord door vijf steden en gemeenten, met start in Oudenburg, die een link hebben met de architect. “In onze stad tekende hij zes gebouwen”, aldus cultuurfunctionaris Wouter Dhaeze.
The post Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren

Lees meer »

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »