Zesde nationale titel voor pomponteam van De Zwaan: “Heel blij dat we deze titel opnieuw konden veroveren”

Het pomponteam van De Zwaan is voor de zesde keer nationaal kampioen. Met het thema ‘Hemel en hel’ behaalde het team 76,75 procent.

“In oktober werd het pomponteam van De Zwaan opnieuw provinciaal kampioen”, vertelt Luc Haeghebaert, secretaris van De Zwaan. “Daar werden ze geselecteerd voor de nationale wedstrijd in Leuven op 10 maart. Het is al de zevende keer dat dit gebeurt. Zes keer konden ze de titel van nationaal kampioen binnenhalen.”

Strenge jury

Het pomponteam staat onder leiding van Lore Tytgat. Het team van 21 meisjes behaalde een score van 76,75 procent. “We zijn uiteraard heel blij dat we deze titel nog eens in de wacht konden slepen”, vertelt Lore. “De jury was streng, maar rechtvaardig. Het is altijd leuk om het opnieuw te mogen proberen.”

Een team wordt geselecteerd op het provinciaal kampioenschap en moet een minimum van 75 procent halen. Gebeurt dit niet, dan kan het niet deelnemen aan de nationale. “De Zwaan was het enige team dat zo ver geraakte, dus we hadden helaas geen tegenstanders. Wat niet wegneemt dat het een mooie prestatie is, want je moet er al eerst geraken, en dan moet je ook een minimumaantal punten hebben om kampioen te worden. Pompon is een onderdeel van de twirlingwereld. Sommigen houden zich vooral bezig met twirling, waardoor er minder pomponteams zijn.”

50 jaar majorettekorps

Aan het optreden zijn enkele voorwaarden verbonden. “Een dans moet tussen de tweeënhalf à drie minuten lang zijn, liefst binnen een thema en in verhalende lijn gebracht worden. Een beeldende en mooie dans. Ons thema deze keer was ‘Hemel en hel’.”

Majorettekorps De Zwaan bestaat dit jaar 50 jaar. Hiervoor worden ze op 1 mei ontvangen op het gemeentehuis, waar hun titel nog eens extra aandacht krijgt. “Op 20 april hebben we een eerste activiteit in OC De Schouw, een show met opvoering van vroegere shows. Ook de fanfare met trommelkorps werkt hieraan mee. Het wordt zeker de moeite waard”, zegt Lore.

De QR-code om te tickets te reserveren, komt binnenkort online op de Facebookpagina Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan Lichtervelde.

The post Zesde nationale titel voor pomponteam van De Zwaan: “Heel blij dat we deze titel opnieuw konden veroveren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Kim Kardashian maakt plots achterwaartse salto op dansvloer

Kim Kardashian (43) was een van de aanwezigen op het 40e verjaardagsfeest van haar zus Khloé Kardashian. Ze stal de show op de dansvloer en trok alle aandacht naar zich toe toen ze salto’s begon te maken. Met behulp van Cade Hudson – manager en goede vriend van zangeres Britney Spears – deed ze dit naar eigen zeggen “verschillende keren

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

KIJK. Van de spectaculaire openingsact door de Q-dj’s tot Las Ketchup: dit zijn hoogtepunten van ‘De foute party’ van Qmusic

Fout, fouter, foutst. Samen met 19.000 foute feestvierders én een indrukwekkend lijstje artiesten blies Qmusic het dak van een uitverkochte Flanders Expo Gent tijdens ‘De foute party’. Het feest startte met een indrukwekkende openingsact van de Q-dj’s. Tijdens een spetterende liveshow brachten onder meer Las Ketchup, Willy Sommers, Get Ready!, Lasgo, Ruslana, Mega Mindy, K.I.A. vs Sam Gooris, Marco Schuitmaker

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof geniet Donald Trump “absolute immuniteit” voor daden binnen zijn functie als president, maar niet voor private handelingen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft oud-president Trump deels gelijk in zijn vraag om immuniteit te krijgen voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool. Hij zou volgens het Hof immuun zijn voor wat hij als president heeft gedaan, maar niet voor wat hij als privé-persoon heeft gedaan. De aanklagers moeten dus kunnen aantonen dat hij zijn daden buiten zijn functie

Lees meer »