“We zijn allebei doeners”: Aimée en Camiel nieuwe eigenaars Iconisch dorpscafé ‘In d’halve maan’

Dorpscafé ‘In d’halve maan’ op de Ingooigemplaats heeft binnen een kleine maand nieuwe uitbaters. “Op 4 april openen we de deuren van dit charmante eetcafeetje en heten we iedereen van harte welkom”, zeggen Aimée Vincke (23) en Camiel Maes (26).

Sinds april 2018 baatte An Demets dit dorpscafé uit met de succesvolle uitbreiding als eetgelegenheid. Op 17 maart geven zij en haar dochter Isa de fakkel van dit legendarische eetcafé in Yvegem door aan de twee nieuwe gezichten.

Zowel Aimée als Camiel dromen ervan om een horecazaak te runnen. “We zijn allebei doeners”, vertelt Aimée. “Twee harde werkers. Ik ben al een tijd werkzaam in de horeca en al mijn vrije tijd breng ik door in de keuken. Ik werkte in verschillende horecazaken waar ik de mise en place verzorgde en ben nu reeds twee jaar actief in de Mellon bar in Waregem waar ik veel leerde van mijn bazin Wendy. Op Instagram heb ik ook een eigen kookkanaal.”

Lokale producten

Camiel is sinds zijn negentiende actief als ondernemer en situeert zich nu voornamelijk in de wereld van de automaten. “Nu ik mijn wederhelft heb ontmoet die van hetzelfde droomt, houdt niets ons nog tegen”, klinkt Camile verzekerd. “We zetten de zaak samen verder.”

“Aimée wordt het kloppende hart in de keuken en ik zal de bar en de zaal verzorgen. Het concept zal grotendeels hetzelfde blijven: een kleine kaart, lokale en verse producten waaraan we natuurlijk onzen eigen draai aan zullen geven. We willen een gemoedelijke ontmoetingsplaats blijven voor alle Yvegemenaren en iedereen die onze zaak bezoekt.”

Feestzaaltje

Achteraan in de oude stal van ongeveer 50 vierkante meter zal een feestzaaltje gemaakt worden voor allerlei evenementen dat apart verhuurd zal worden. “We zijn zeer enthousiast om deze karaktervolle zaak over te nemen. Als je graag je werk doet, voelt het aan als een hobby. Ook op zondagavond zal de zaak opnieuw open zijn, kortom van donderdag tot maandag elke middag en avond met in de zomer ons mooi terras voor al wie graag van het leven geniet. Na de paasvakantie hopen we dat de werken aan de oude stal klaar zijn en daar een openingsfeest kunnen geven. We zijn ook zeer trots op de streekbieren van Brouwerij Verhaeghe die we mogen schenken.”

Dit beschermde dorpsgezicht in Ingooigem en omgeving is een begrip en sinds de 19de eeuw in handen van de familie Verhaeghe, bekend van Brouwerij Verhaeghe. Het was in de jaren 1880 dat Petrus Duprez er samen met zijn vrouw Sidonia Bossuyt er als eerste de herberg-schrijnwerkerij bewoonde. De voormalige schrijnwerkerij onderging ondertussen een metamorfose.

“An en Isa hebben de zaak met veel bezieling uitgebaat”, zegt zaakvoerder Karl Verhaeghe die samen met zijn broer Peter en zus Mercedes de familietraditie van Brouwerij Verhaeghe verderzet. “Als brouwerij koesteren we dit pand en willen het zo intact mogelijk houden. In de eerste plaats is het een plek waar iedere Ingooigemnaar zich thuis kan voelen, maar de uitstraling van deze plek reikt verder dan de grenzen van de gemeente.”

Stijn Streuvels

Net zoals het Vlaams roodbruin bier van Brouwerij Verhaeghe, dat een export van 85 procent kent naar onder meer Canada, de Verenigde Staten en Azië, ademt dit pareltje geschiedenis uit door zijn rijk cultuurhistorisch verleden dat tot op de dag van vandaag voor leven zorgt in de brouwerij. Denk maar aan de jaarlijkse traditionele Sint-Antoniusfeesten en de koers Halle-Ingooigem die jaar na jaar hier haar aankomst had. In d’halve maan is het visitekaartje van de brouwerij. In de eerste plaats is het een locatie waar zaken informeel worden besproken.

“Niet alleen schrijvers als Hugo Verriest en Stijn Streuvels hadden er hun stamcafé, burgemeesters als Octaaf Bekaert en Victor Gerniers waren hier vaste stamgasten en huidig burgemeester Gino Devogelaere is ook een graag geziene stamgast. Alleszins hebben we er het volste vertrouwen in dat Aimée en Camiel in dezelfde geest zullen verdergaan. We steken hen dan ook graag een hart onder de riem!”, besluit Karl Verhaeghe.

The post “We zijn allebei doeners”: Aimée en Camiel nieuwe eigenaars Iconisch dorpscafé ‘In d’halve maan’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kat Kerkhofs wil tweede kind met Dries Mertens: “Dat zal niet lang meer duren, want ik heb mijn leeftijd”

“Ik miste Ciro, ik keek elke dag naar foto’s.” Voor Kat Kerkhofs (36) was ‘Over de oceaan’ een beproeving. Maar deelnemen aan het programma smaakt ook naar meer televisiewerk, van zodra haar voetballende echtgenoot Dries Mertens (37) ermee stopt. Of komt er toch nog een broertje of zusje voor zoontje Ciro (2,5)? In dit interview met ‘Dag Allemaal’ heeft Kat

Lees meer »

Geen winnaar in titelkamp tussen Persoon en Baumgardner na stopzetting in vierde ronde

De titelkamp tussen Delfine Persoon en de Amerikaanse Alycia Baumgardner met als inzet de WBC-, WBA-, IBF-, WBO- en IBO-wereldtitels bij de supervedergewichten is vrijdag in de Lux Studios in het Amerikaanse Fayetteville (Atlanta) stopgezet in de vierde ronde, nadat onze landgenote een hoofdblessure had opgelopen bij een botsing met de Amerikaanse.
The post Geen winnaar in titelkamp tussen

Lees meer »

Partijvoorzitters hebben akkoord over verdeling bevoegdheden, Rousseau: “Ga ik niet aan uw neus hangen, hé”

N-VA, Vooruit en CD&V zijn het eens geworden over een regeerakkoord. De inhoud van het akkoord wordt voorlopig niet vrijgegeven, hoewel veel punten al uitlekken. De primeur is voor de partijleden, die de tekst in aanloop naar de toetredingscongressen krijgen doorgemaild. De verdeling van de bevoegdheden is voor later dit weekend. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »

De Bruyne en Lukaku worden parttime Duivels

Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku vroegen en kregen het statuut van “parttime Duivel” waardoor ze dit kalenderjaar niet meer in actie hoeven te komen in de Nations League. Welk signaal sturen ze daarmee naar de spelersgroep?

Lees meer »

Antwerps Sportpaleis verandert voor het eerst sinds 1933 van naam

Het Sportpaleis in Antwerpen verandert in 2025 van naam en ondergaat de komende jaren grondige renovatiewerken. Al sinds 1933 wordt het iconische gebouw ‘Sportpaleis’ genoemd, maar vanaf september 2025 komt er voor het eerst een naamsponsor. Er komt een oproep naar het publiek om samen een nieuwe naam te bedenken.

Lees meer »

Twee agenten arbeidsongeschikt na vechtpartij in Kortrijk

In de uitgaansbuurt van Kortrijk zijn vrijdagnacht 2 agenten gewond geraakt tijdens een interventie. Ze kwamen tussen in een vechtpartij, maar kregen zelf slaag. Daardoor zijn ze enkele dagen arbeidsongeschikt. De betrokkene werd opgepakt. Ook in Roeselare waren er dit weekend controleacties, daar werd onder meer een winkel gesloten.

Lees meer »

Waarom nieuwe NAVO-baas Mark Rutte niet te benijden valt, ondanks jaarloon van 300.000 euro: “Hij is meer secretaris dan generaal”

Met de Nederlandse ex-premier Mark Rutte krijgt de NAVO vandaag een nieuwe secretaris-generaal. Een serieuze titel die hem ook flink wat oplevert: ruim 25.000 euro per maand. Maar of Rutte nu ook écht meer te zeggen heeft, valt te betwijfelen. Professor internationale politiek Tom Sauer (UAntwerpen) en ex-legerbaas Marc Thys wikken en wegen de uitdagingen die hem wachten. “Ik denk

Lees meer »

Gemeentebestuur Middelkerke neemt sterretjesweide in gebruik: “Stilgeboorte is een ingrijpende gebeurtenis”

November staat voor de deur. Dan nemen we met zijn allen de tijd om onze overleden familie en vrienden te herdenken. Op vrijdag 4 oktober nam het gemeentebestuur van Middelkerke de sterretjesweide in gebruik. Deze stilteplaats bevindt zich naast het urneveld op de Middelkerkse begraafplaats en biedt ouders een plek om hun stilgeboren kind te herdenken. Het serene kunstwerk van

Lees meer »

Vlaams Belang schorst kandidaat in Brussel die openlijk heult met fascisme

Vlaams Belang schorst per direct kandidaat Emanuele Licari, die op de lijst van de partij in de stad Brussel staat. "Hij heeft Vlaams Belang misleid door informatie achter te houden tijdens de lijstvorming", stelt de woordvoerder van de partij. De Italiaan die al jaren in Brussel woont blijkt een lange geschiedenis in extreemrechtse kringen te hebben, zo maakte BRUZZ eerder

Lees meer »