Vondels vzw zwaait de deuren open tijdens de Dag van de Zorg

Vondels vzw laat iedereen op zondag 17 maart kennismaken met het nieuwbouwproject in de Siegenlaan 3 in Ieper. De nieuwbouw kadert in het concept ‘Gastvrij wonen in de stad’ dat Vondels vzw hoog in het vaandel draagt.

Ingebed in buurt

Vondels vzw biedt ondersteuning aan meerderjarige personen met een beperking of een vermoeden van beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd.

“Wij geloven erin dat wonen voor mensen met een beperking zoveel mogelijk een plaats moet krijgen ingebed in de buurt. We kiezen ook bewust voor kleinschaligheid en diversiteit in het aanbod”, aldus Bianca Decroix namens Vondels vzw. “De voorbije jaren hebben we met Vondels sterk geïnvesteerd in het vernieuwen van het woonaanbod voor volwassen personen met een beperking in de regio Ieper.”

“Op zondag 17 maart openen we ons gloednieuw gebouw in de Siegenlaan. Naast een aantal gemeenschappelijke veelzijdige ruimtes, wonen op het gelijkvloers zeven bewoners in een leefgroep. Boven zijn er zeven studio’s met ondersteuning. Er zijn ook twee kortopvangkamers voorzien. In avant-première kan je onze nieuwbouw ontdekken. Onze fiere bewoners leiden iedereen graag rond van 10 tot 17 uur. Om 13.30 uur en om 15.30 uur kan je ook genieten van een optreden van poppentheater Tjsif Tsjaf”, besluit Bianca Decroix.

Lekkere producten

Op zondag 17 maart kan je ook terecht in dagcentrum De Pelgrim in Wulvergem, waar de troeven van de drie dagcentra in de kijker geplaatst worden.

In een groene omgeving en in nauwe samenwerking met de buurt kan je er proeven van de werking, ateliers en lekkere producten. Op dezelfde dag kan je ook terecht bij Soeperheroes in Ieper. (EG)

The post Vondels vzw zwaait de deuren open tijdens de Dag van de Zorg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

WEERBERICHT. “Het gaat even op… en daarna weer af”: maandag en dinsdag droog en warmer, dan opnieuw de wisselvalligheid in

Geen zondag vandaag die zijn naam eer aandoet. De dag begint op veel plaatsen nog met brede opklaringen en hoge wolkenvelden, nadien verschijnen er meer wolkenvelden die vooral in het westen en het noordwesten van het land vergezeld gaan van buien. In het oosten en het zuidoosten blijft het meestal droog. De maxima schommelen tussen 16 en 18 graden in

Lees meer »

Dieven aan de haal met spaarpotje van Inaya (4) in café Den Trimard: “Met dat geld wou ze een fietsje kopen voor haar verjaardag”

Twee weken voor ze haar vijfde verjaardag zou vieren, stalen drie laffe dieven het spaarpotje van de 4-jarige Inaya uit Houthulst. Ze drongen daarvoor café Den Trimard binnen, dat haar mama Cindy (43) uitbaat. “Ik was in mijn haast vergeten om het café te sluiten en daarvan maakten ze gebruik om haar spaarpotje van achter de toog te stelen. Met

Lees meer »

Tielt trekt 350.000 euro uit voor herstel landelijke wegen, oppositie vreest ‘oplapwerk’

De stad Tielt trekt 346.353,83 euro voor (plaatselijke) herstellingswerken aan de Kreupelstraat, de Kroonstraat, de Lammekensstraat, de Wielmakerstraat, de Neringenstraat, de Keizerstraat en de Kapelleweg. Volgens oppositieraadslid Veerle Vervaeke (Open/N-VA) gaat het om oplapwerk.
The post Tielt trekt 350.000 euro uit voor herstel landelijke wegen, oppositie vreest ‘oplapwerk’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Controversieel: aangeslagen Vlasov raakt na valpartij niet meteen fiets op, maar wordt snel op pad gezet

“Totaal onverantwoord”, luidt het bij de wielerliefhebber. De beslissing om Aleksandr Vlasov (28) na een lelijke crash gisteren in de Tour de France opnieuw de gravelrit te laten hernemen op vijftig kilometer van de finish, stuit op weerstand. De aangeslagen Rus van Red Bull- BORA-Hansgrohe raakte niet zonder de hulp van een mecanicien weer de fiets op. Achteraf sprak manager

Lees meer »

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »