SK Snaaskerke (2A) hoopt barragewedstrijd te ontlopen

“Het gaat beter!” Aan het woord is Jarne Vandenbrande (23), kapitein van tweedeprovincialer SK Snaaskerke. De club hoopt de zes resterende matchen plaats veertien en de barragewedstrijden voor het behoud te ontlopen.

KSK Snaaskerke is zes opeenvolgende speeldagen ongeslagen. Bij Lichtervelde en thuis tegen Lissewege boekten Jarne Vandenbrande en maats twee zeges op rij. “Voor Lissewege speelt het dit seizoen niet zo’n grote rol meer want de club degradeert vrijwillig naar vierde provinciale”, weet de aanvoerder. “Dat zag je op het veld. De bezoekers waren minder fel en hanteerden de lange bal. Die haalden wij er vaak uit. We dwongen heel wat kansen af en scoorden twee keer.”

Waarmee Vandenbrande, officer voor ICO in de haven van Zeebrugge, een pijnpunt aanraakt. “Efficiëntie in de zestien van de tegenstander is ons struikelblok”, zucht hij. “Soms ontbreekt de gretigheid in de box. Dat speelde ons dit seizoen al enkele keren parten.”

Dankzij twee driepunters op rij heeft Snaaskerke haar lot in eigen handen. We gaan er vanuit dat De Haan en Tielt rechtstreekse degradatie naar derde niet meer kunnen ontlopen. Dosko St-Kruis en Diksmuide B tellen 27 punten, Snaaskerke heeft één en Daring Brugge twee punten meer. Ook Lissewege, met 31 punten, kan nog naar de barrageplaats tuimelen.

“We trekken nog naar Diksmuide B en Dosko St-Kruis en spelen tussendoor op speeldag 28 thuis tegen Daring Brugge”, weet Jarne Vandenbrande. “In die wedstrijden moeten we het doen. Dat we twee van deze drie matchen buitenshuis spelen, is geen nadeel. Want op verplaatsing pakken we redelijk wat punten.” Een waarschuwing voor Heist, de volgende tegenstander. “Als we daar iets rapen is dat bonus”, benadrukt Vandenbrande die al van z’n vierde jaar bij Snaaskerke voetbalt. “Voor ons moet het komende zondag niet. Al is in de strijd om de barrageplaats te ontlopen elk punt welkom.” (HF)

Zondag 17 maart om 15 uur: KFC Heist – SK Snaaskerke.

The post SK Snaaskerke (2A) hoopt barragewedstrijd te ontlopen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ze werd aan haar lot over gelaten”: jonge vrouw moet verplicht krukken inleveren aan ingang bij concert Taylor Swift

Een jonge vrouw – die net meerdere operaties achter de rug had – wilde het concert van Taylor Swift in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam bijwonen met haar krukken. Maar ze moest haar krukken afgeven bij de beveiliging, anders werd haar de toegang ontzegd. De ArenA heeft inmiddels wel haar excuses aangeboden. “Onze standaardprocedures zijn niet gevolgd. Onze welgemeende

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »