“Project uit ons meerjarenplan”: Zedelgem surft mee op ‘Visit’-trend

Het gemeentebestuur lanceert met Visit Zedelgem een webapplicatie vol toeristische troeven. “We bieden toeristen, bezoekers, recreanten en onze inwoners een handig onlineplatform aan voor vrijetijdsbesteding.”

Visit Zedelgem is een handige webapplicatie die de bezienswaardigheden, toeristische troeven, fiets- en wandelroutes aanbiedt en hiermee aansluit op de toeristische apps zoals Visit Vlaanderen, Visit West-Vlaanderen, Visit Bruges… “Hiermee realiseren we een project uit het meerjarenplan 2020-2025. De website van de gemeente is voornamelijk gericht op dienstverlening voor de burger en heeft ook een kalender met activiteiten van lokale verenigingen. Met Visit Zedelgem willen we toeristen, bezoekers, recreanten en onze inwoners een handig onlineplatform aanbieden voor vrijetijdsbesteding”, legt burgemeester Annick Vermeulen uit.

Wie naar Visit Zedelgem surft kan met enkele eenvoudige klikken de vele fiets- en wandelroutes op een kaart verkennen, leuke picknickplekjes aanstippen en via fotocarrousels een beeld vormen van de bezienswaardigheden en de omgeving.

Zedelgemse zichten

“Onze meest bekende toeristische trekpleisters zijn ongetwijfeld het Kasteel van Loppem met het doolhof en het Vloethemveld. Maar wie wil wandelen, fietsen, onderweg op leuke plekjes wil verpozen voor een picknick of op zoek is naar gezellige terrasjes en overnachtingen, komt aan zijn trekken in Zedelgem. De Zedelgemse Zichtenroute is een voorbeeld van een toeristisch project dat we de voorbije jaren uitgewerkt hebben. Deze fietsroute van 34 kilometer met verschillende startpunten brengt je langs 15 authentieke zichten in Groot-Zedelgem. De route is verrijkt met erfgoed/kunstwerken en audiomateriaal. Maar Zedelgem beschikt over nog meer troeven, zo kan je ook logeren in kleinschalige en unieke overnachtingslocaties. Kortom, we hebben het allemaal”, vervolgt schepen van Toerisme Ann Devriendt.

Visit Zedelgem is makkelijk leesbaar van op elke smartphone zonder dat je een app moet downloaden, maar ook door de QR-code te scannen. “We hebben Visit Zedelgem gemaakt met hetzelfde platform waarmee we kaartjes, plannetjes en georoutes aanbieden. Want tenslotte biedt Visit Zedelgem aan wat er te zien en te doen is en dit moeten bezoekers snel kunnen lokaliseren. Vanaf nu zetten we daarom de QR-code overal in de kijker”, besluit schepen van IT en Communicatie Jurgen Dehaemers.

www.visitzedelgem.be

The post “Project uit ons meerjarenplan”: Zedelgem surft mee op ‘Visit’-trend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. Regen in Vlaanderen, zon in Wallonië

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes: kan ik daardoor nog goedkoper kleding kopen?

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »