Mollenvanger Marc Denys geeft je 6 tips voor het ontmaskeren van de Mol

Het nieuwe seizoen van De Mol komt eraan en dus keert ook Café De Mol terug. Dennis Xhaët ontvangt zondag Gilles De Coster. De sympathieke presentator komt in primeur de kandidaten van het nieuwe seizoen van De Mol voorstellen.

Vanaf volgende week kunnen we dan opnieuw massaal gaan speuren naar de Mol. Daarom lijst ik alvast enkele tips op voor een succesvolle vangst. Veel leesplezier!

Tip 1: eigenlijk doet iedereen verdacht

Ken je nog de mol uit het eerste seizoen, Magda? Nu pas wordt duidelijk hoe zwaar haar taak wel niet was. In dit allereerste seizoen, toen nog op de openbare omroep, zagen we 9 kandidaten die volop voor het geld gingen. Molletje Magda liep daar tussen en probeerde stiekem als enige een opdracht te doen mislukken. Hoe anders is het nu: tegenwoordig saboteren de deelnemers allemaal (al dan niet bewust). Door zichzelf verdacht te maken bij andere kandidaten proberen ze hun tegenspelers op een dwaalspoor te zetten. Daarmee hopen ze natuurlijk dichter bij de finale, de geldpot en de ontmaskering van de échte Mol te komen!

Tip 2: laat je niet foppen door de montage

Het succes van ‘De Mol’ is mede te danken aan Gilles’ coole manier van presenteren, maar ook de makers zijn er één uit de duizend. Op allerlei manieren proberen ze de Mol (zeker in het begin van de reeks) buiten beeld te houden. Kandidaten die tijdens de eerste opdrachten uitblinken in negatieve zin en opvallende fouten maken, vallen direct op bij de kijker. Vaak is dit een aanwijzing dat ze NIET de Mol zijn.

© Play4

Tip 3: pas op voor tunnelvisie

De grootste valkuil voor een mollenvanger is tunnelvisie. Je hebt een hoofdverdachte in het vizier (de klungelende kandidaat van in het begin) en werkelijk alle beelden lijken opeens naar deze kandidaat te verwijzen. Tunnelvisie heeft ook al veel kandidaten de das omgedaan, je bent gewaarschuwd!

Tip 4: het gezond boerenverstand: wat zou jij doen?

De afgelopen molseizoenen leerden me dat een beetje logisch nadenken nog altijd de beste leidraad is om de saboteur tijdig te ontmaskeren. Vraag je bij iedere opdracht simpelweg af wat jij als Molletje (of als kandidaat) zou doen. Bij het splitsen van de groep: in welk team zou jij willen terechtkomen? Wat is de sleutelpositie die beslist of er veel of weinig geld wordt verdiend? Pas deze tip toe bij iedere opdracht en je komt al heel ver.

© Play4

Tip 5: wie haalt het geld binnen?

Een kandidaat die zich volledig (en succesvol) inzet om elke opdracht te doen slagen, mag u zonder verpinken schrappen van het verdachtenlijstje. Iemand die weinig geld wint, verdient zeker een plekje op uw verdachtenlijstje. Natuurlijk weet de Mol dat ook. Om niet op te vallen zal hij af en toe wel geld verzamelen, maar meestal zorgt hij ervoor dat dit geld later op één of andere manier opnieuw verdwijnt.

Tip 6: deze mag u alvast afvinken

In bijna alle seizoenen die ik voor u, beste lezer van KW, beschreef, zat ik voor de finale altijd op de juiste Mol. Vorig jaar was de grote uitzondering, te wijten aan dat rode scherm voor Comfort. Een rood scherm voor de Mol, dat kon toch niet? Het is en blijft één van de meest opvallende momenten uit de geschiedenis van het programma. Comfort scoorde het slechtste op de eliminatietest (de vragenlijst over de identiteit van de Mol die elke kandidaat op het einde van iedere aflevering moet invullen) en eigenlijk betekende dit dus haar exit. Ze moest naar huis en ik schreef haar daardoor volledig af als mogelijke saboteur. Toch kon ze, door een nieuwe opdracht te spelen, uitzonderlijk in het spel blijven. De op één na slechtste kandidaat, Leïla, viel af en Comfort mocht blijven.

Door mijn stukjes voor KW te lezen heeft u dus, als alles goed gaat, dat beslissend voetje voor. De Mol zal ons ook dit seizoen wekenlang proberen de loef af te steken, maar vroeg of laat hebben we hem of haar te pakken, beloofd! Ook in het nieuwe seizoen, een nieuw hoofdstuk in de kronieken van het verraad. Al jaren speelt de mol dubbelspel. Maar in Sicilië wordt het anders. Wat betekent het getal ‘2’ in het logo van De Mol? Wat bedoelen de makers precies met dubbelspel? We komen het ongetwijfeld te weten vanaf de eerste aflevering op zondag 24 maart. Maar eerst: de voorstelling van de kandidaten om 19u55 op Play4, zeker kijken!

© Play4

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit jaar zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

The post Mollenvanger Marc Denys geeft je 6 tips voor het ontmaskeren van de Mol is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit

Na 29 mooie jaren bij basisschool ’t Klavertje, gaat juf Carine Cabooter (64) straks met pensioen. Maar eerst kreeg ze deze week nog een passend afscheid.
The post Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Rusland claimt vernietiging Oekraïense gevechtsvliegtuigen

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky in Brussel – Rusland meldt aanvallen op Oekraïense vliegvelden waar westerse vliegtuigen gestationeerd moeten worden

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky is donderdag in Brussel aangekomen om er drie veiligheidsakkoorden te ondertekenen. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »