Meer dan 150 vrijwilligers ruimen zwerfvuil op

Zaterdag 9 maart stapten meer dan 150 vrijwilligers door de straten van Lichtervelde om zwerfvuil op te ruimen. Met deze actie wil het gemeentebestuur de inwoners bewust maken van het zwerfvuil in de straten.

Samen met MIROM organiseert het gemeentebestuur van Lichtervelde een jaarlijkse zwerfvuilactie. “Op de markt is het zwerfvuil opnieuw ‘tentoongesteld’ om de voorbijgangers te confronteren met het probleem en de hoeveelheid zwerfvuil dat, spijtig genoeg, in enkele uren is opgehaald binnen onze gemeente Lichtervelde”, zegt Steven Bogaert, schepen van Milieu.

“Niemand wil in een vuile straat wonen. Zwerfvuil is klein afval dat buitenshuis wordt achtergelaten op een plaats waar dat eigenlijk niet hoort, zoals sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, verpakkingen, blikjes en ga zo maar door. Om de actie tot een succes te laten uitgroeien, richtte het gemeentebestuur zich hiervoor tot de buurtbeheerders, de jeugdverenigingen en verenigingen die vertegenwoordigd zijn in de milieuraad. Onze oproep kreeg veel respons”, vertelt Steven.

peuken en blikjes

“Er daagden meer dan 150 vrijwilligers, jongeren en ouderen van verschillende verenigingen op: de chiromeisjes en -jongens, de jongensscouts, de Verrekijker, Okra, ‘t Velt, De Margrietestappers, Markant, Het Haantjeshof en Tordale.” De verenigingen trokken door tal van Lichterveldse straten om zwerfvuil te ruimen. Er zijn ook deze keer verschillende zakken zwerfvuil bijeen geraapt uit de straten, bermen en graskanten in Lichtervelde. Het voornaamste zwerfvuil blijft blikken, glas, etensresten, bouwafval en sigarettenpeuken. Na afloop konden alle vrijwilligers op het gemeentehuis genieten van een lekkere kom soep, dankzij het gemeentebestuur.

The post Meer dan 150 vrijwilligers ruimen zwerfvuil op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge nemen deel aan Open Tuinen: “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen”

Er lijkt geen einde te komen aan de diepe stadstuin achter de rijwoning van Odette (69) en Paul (70) Vancayzeele in Poperinge. Ze zetten dit weekend andermaal hun romantische rozentuin open voor het publiek. “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen, onze rozen liepen zelfs twee keer onder.”
The post Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »