Man achtervolgt vrouw en zoontje en probeert kind te ontvoeren in Nijvel

Een man is opgepakt en vastgezet na een vermoedelijke poging van ontvoering van een kind in Nijvel. Dat bevestigt het parket van Waals-Brabant nadat RTL erover had bericht. Het incident vond woensdagnamiddag plaats.

 

Meer krantenkoppen in België

Offerblok (weer) gestolen uit historische Warandekapel in Heule

Afgelopen weekend is in de Warandekapel in de gelijknamige straat in Heule het offerblok gestolen. Het is niet de eerste keer dat de inhoud gestolen wordt, maar deze keer is de hele kast errond meegenomen. Vraag is wie vandaag zoiets doet, voor het weinige geld dat daarin te vinden is…
The post Offerblok (weer) gestolen uit historische Warandekapel in

Lees meer »

Ook immo strijdt mee om de staatsbonmiljarden: “Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

Dealergroep Traxxion en multimerkengroep Decaigny herschikken hun garageactiviteiten: “Win-win voor onze teams en klanten”

Garage Decaigny Tielt heroriënteert zich en vertrekt eind september uit de huidige locatie in de Lammersakker in Tielt. Peter Verhelst en Stéphanie Van Ryckeghem van TRAXXION Tielt nemen zowel het gebouw als de medewerkers over en verhuizen uit de Szamotulystraat. De huidige activiteiten van Garage Decaigny en hun leasebedrijf Flexlease worden verdergezet in Izegem en Ardooie. “Dit is een win-win

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dressuurteam strandt op 7de plaats, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Mathias Meulenyzer neemt het met Zwevegem Sport op tegen ex-club Wevelgem: “We hebben vertrouwen getankt op Varsenare”

Zwevegem Sport, vorig seizoen met vlag en wimpel de titel gepakt in eerste provinciale, gaat door op zijn elan. Op de eerste speeldag werd met 2-4 gewonnen op Varsenare. Komend weekend staat de topper tegen Wevelgem op het programma. Voor ex-Wevelgemnaar Mathias Meulenyzer wordt het iets speciaals.
The post Mathias Meulenyzer neemt het met Zwevegem Sport op tegen ex-club

Lees meer »

Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis”

Niet alleen de huwelijks- en overlijdensakten, maar ook de geboorteakten zijn nu raadpleegbaar in de online leeszaal van het Izegemse stadsarchief. “Die akten waren al een tijd gedigitaliseerd, maar voor opzoektingswerk niet beschikbaar door een technisch probleem”, zegt schepen van archief Kurt Himpe.
The post Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis” appeared first

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »