LIVE GAZA. Netanyahu: Israël zal ondanks internationale druk Rafah aanvallen – Tel Aviv plant “evacuatie” Gazanen naar “humanitaire eilanden”

De leider van de Democraten in de Amerikaanse Senaat heeft Israël donderdag opgeroepen om nieuwe verkiezingen te organiseren. Hij vindt dat premier Benjamin Netanyahu een “obstakel voor de vrede” vormt. Het hoofd van het Libanese Hezbollah stelt dan weer dat Israël te verzwakt is om een oorlog tegen Libanon te beginnen. De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant waarschuwde onlangs dat een wapenstilstand in Gaza geen invloed zou hebben op Israëls “doelstelling” om terreurbeweging Hezbollah te verdrijven van de noordgrens. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank”

Pas 35 jaar is Charles Vanden Broucke en hij kan al een groot palmares voorleggen. Charles – afkomstig uit Menen – is musical director in de producties ‘Lelies’.
The post Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan

Ben je benieuwd naar de standpunten van de lokale politieke partijen tegenover mensen met een handicap? Kom dan op zondag 8 september om 10 uur naar het CC Grote Post voor een uniek politiek debat over inclusie.
The post Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Ben Crabbé: “De weg naar Het Journaal was met Blokken geplaveid”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze week richt hij zich tot Ben Crabbé, die op donderdag 5 september een jubileum viert: precies 30 jaar geleden begon hij als presentator van Blokken. In die periode schreven trouwens heel wat West-Vlaamse kandidaten quizgeschiedenis.
Ben mag altijd antwoorden: [email protected]
The post Karl schrijft een brief naar Ben Crabbé: “De

Lees meer »

Harris verwijt Trump “politieke stunt” op militaire begraafplaats: wat is er precies gebeurd? En waarom ligt het zo gevoelig?

Vicepresidente en presidentskandidate Kamala Harris heeft haar Republikeinse rivaal Donald Trump ervan beschuldigd "heilige grond niet te respecteren voor een politieke stunt". Ze reageert zo op een incident tijdens een bezoek aan het militaire kerkhof Arlington Cemetery dat al een hele week het Amerikaanse verkiezingsnieuws beheerst. Vier vragen en antwoorden om weer helemaal mee te zijn.

Lees meer »

Een memorabel einde van de vakantie voor 25 kansarme kinderen dankzij JCI4kids

JCI Kortrijk en JCI Waregem (Junior Chamber International) startten begin 2024 het project JCI4kids op, met als doel om dit jaar 100 kansarme kinderen via vier leuke activiteiten te bereiken en hen zo ook een netwerk te bieden. Na een succesvolle paaseierenraap en een race op de Leie tijdens de Sinksenregatta, vond de derde activiteit van dit jaar het voorbije

Lees meer »

Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés

Ruiselede wil inwoners volop digitaal wegwijs maken via een hele reeks cursussen, digipunten en app-cafés. Coördinator en motor achter al deze initiatieven is Hanne Lambrecht. “We zouden dit niet kunnen zonder de financiële steun van het gemeentebestuur en volwassenenonderwijs CVO Creo”, laat Hanne weten.
The post Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés appeared first

Lees meer »

Boldervereniging De Ware Vrienden op stadhuis voor prijsuitreiking Stadsschaal

De boldervereniging De Ware Vrienden, die haar bolderspel elke zaterdag om 14 uur organiseert in café De Wijngaard in de Casselstraat in Poperinge, werd uitgenodigd voor de prijsuitreiking van de Stadsschaal in de gotische zaal van het stadhuis. Momenteel telt de groep vijftien leden, maar nieuwe leden zijn nog steeds welkom. De eerste plaats was
The post Boldervereniging De

Lees meer »

“We nemen risico’s, maar het is nu of nooit”: Bram en Lennert kiezen na 80 zomershows voor onzekere toekomst

Misschien wel dé revelatie van de zomer. Twee gitaristen, twee stemmen, één basdrum uit een doosje, en ruim 700 hits uit het hoofd. Bram en Lennert spelen ruim 80 shows, toeren met Lotti en Destadsbader, en vormen zonder twijfel het opmerkelijkste duo op de affiche van het Schlagerfestival. Al dwingt dat nieuwe succes wel tot keuzes. “We hebben allebei een

Lees meer »