Landelijke Gilde Heestert leert haar leden dansen

De Landelijke Gilde Heestert heeft opnieuw een mooi jaarprogramma uitgewerkt. Opvallend daarin: voor het eerst sinds lange tijd zat daarin weer eens een reeks danslessen.

“In januari gingen we met een veertigtal mensen op bezoek naar de suikerfabriek van Fontenoy en hielden we onze nieuwjaarsreceptie waarop we een honderdtal leden met hun gezin mochten verwelkomen. En op vraag van heel wat leden organiseren we na een lange tijd weer een danscursus, over vier lessen onder leiding van Luc Vlieghe. Met dertien koppels is het een ontspannende activiteit, die op 19 maart alweer eindigt.”

Vorige zaterdag trok men naar de Zwevegemse schietstand en op vrijdag 5 april geeft men een workshop ‘Trappist en zoveel meer’. Op dinsdag 7 mei is er de mis voor de vruchten der aarde op de hoeve Desrumaux. Een maand later gaat men op wandel, en op zondag 30 juni is er ‘Ontbijt op den buiten’ bij Luc en Dorine Baert. In juli en augustus staan enkele fietstochten op het programma en op 31 augustus en 1 september vinden de alom gekende Hoevefeesten opnieuw plaats.

Platteland

Er zijn zo’n 600 lokale afdelingen van de Landelijke Gilde. “Landelijke Gilde is een vereniging die mensen met een hart voor het platteland samenbrengt en zich inzet voor een vitale toekomst voor het platteland en zijn bewoners. Het hele jaar door organiseren ruim 6.000 vrijwilligers in de lokale afdelingen leuke activiteiten. Wij brengen mensen samen in een gezellige sfeer, waar amusement, ontmoeting en genieten centraal staan, en dragen op die manier bij aan dorpen waar heel wat te beleven valt en waarin mensen elkaar kennen.”

De Landelijke Gilden zetten zich dagelijks in voor levenskrachtige dorpen en een vitaal platteland. “Duurzame mobiliteit, klimaatvriendelijk tuinieren, ruimte voor ontmoeting en bescherming van de open ruimte… Het zijn voorbeelden van thema’s die ons nauw aan het hart liggen.” (Geert Vanhessche)

Wie wil aansluiten bij de afdeling in Heestert, kan contact opnemen via [email protected].

The post Landelijke Gilde Heestert leert haar leden dansen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

Zware aardbeving treft zuidkust van Peru

Een aardbeving met een kracht van 7 heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het departement Arequipa getroffen, aan de zuidkust van Peru. Dat hebben het geofysische instituut van het land en de Amerikaanse geologische dienst gemeld.

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

“Da’s flink schat!”: zware celstraf voor Oostendse moeder die speed snoof met 12-jarige dochter en vriendinnetjes

Zonder enige schroom voorzag Mieke W. haar amper 12-jarige dochter van speed en cannabis. De 46-jarige Oostendse deinsde er zelfs niet voor terug om samen met het meisje en haar minderjarige vriendinnetjes een lijntje te snuiven. Tot een gsm-filmpje haar de das omdeed. Nu krijgt de vrouw vier jaar cel. “Ze sleurde jongelui mee in een inferno van drugs”, aldus

Lees meer »

Brusselse korpschef wil bredere aanpak van drugsgeweld: “Mensen zonder papieren aan het station: dat is een soort VDAB voor drugsbendes”

Om drugsgeweld aan te pakken, zoals de schietpartij in Sint-Gillis gisteren, moet je niet alleen kijken naar politie en justitie, vindt Jurgen De Landsheer, korpschef politiezone Brussel-Zuid. Een maatschappijbrede preventie tegen drugsgebruik en begeleiding van de "zwakke schakels in onze maatschappij", daarop moeten we inzetten, vindt hij.

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »