KSV Diksmuide (1), Zwevegem Sport (2B) en FC Dadizele (4D) kunnen dit weekend al kampioen spelen

Op de 25ste van 30 speeldagen kunnen al drie ploegen kampioen spelen in de provinciale reeksen van ons mannenvoetbal. Ongezien vroeg, maar bij KSV Diksmuide (eerste provinciale), KVC Zwevegem Sport (tweede provinciale B) en FC Dadizele Sport (vierde provinciale D)staat, de champagne dus al koud… Als het door de drie teams dit weekend lukt, KSV Diksmuide heeft het niet in eigen handen, worden die drie titels allemaal op verplaatsing gevierd. De uitnodiging voor de EOTS-party voor de kampioen ligt al klaar.

KSV Diksmuide: al heel het seizoen op titelkoers

In eerste provinciale werd het al snel duidelijk dat er weinig te doen zou zijn aan KSV Diksmuide A. In de eerste periode pakte het team van coach Dieter Vandendriessche 27 op 30, in de tweede periode 26 op 30 en in derde periode heeft het team na vier matchen nog het maximum. Indrukwekkende cijfers dus ook. Zowel offensief (79 goals) als defensief (11 tegendoelpunten) is KSV Diksmuide de primus van de klas. De enige nederlaag (1-0) leed het team op WS Lauwe in oktober.

Dit weekend trekken ze naar RC Waregem A, geen makkelijke verplaatsing naar de zesde gerangschikte. Maar Diksmuide heeft het lot ook niet volledig in eigen handen. De voorsprong op WS Lauwe bedraagt nu 13 punten, na het weekend zijn er nog 15 te verdienen.

De wedstrijd tussen Boezinge en Lauwe start drie kwartier eerder…

Nummer twee WS Lauwe maakt zelf de verplaatsing naar Sassport Boezinge… de nummer drie. Als WS Lauwe de volle buit pakt, dan wordt het titelfeestje sowieso nog een weekje uitgesteld. Speelt Lauwe gelijk én Diksmuide wint zelf, dan bedraagt de kloof 15 punten (met nog evenveel te verdienen), maar kunnen de Lauwenaars qua aantal gewonnen matchen nooit meer naast Diksmuide komen. De wedstrijd in Boezinge wordt afgetrapt om 18.45 uur, Diksmuide moet zelf maar om 19.30 uur aan de bak. Bij de rust zullen ze al weten hoe de vork aan de steel zit. Maar dat KSV Diksmuide volgend jaar in derde afdeling Voetbal Vlaanderen aan de slag is, daar twijfelt eigenlijk niemand nog aan.

Zwevegem Sport: supporters stomen zich klaar voor feestje met dresscode

Ook KVC Zwevegem Sport kan dit weekend dus feesten. Ook Zwevegem won al beide periodetitels met respectievelijk 28 en 25 op 30. De jongste weken liep het iets stroever met twee gelijke spelen, maar met 8 op 12 doet men het daar dus ook alles behalve slecht. Zwevegem trekt zondag naar Komen-Waasten, tiende in de stand. Zelf winnen volstaat voor de titel én promotie naar eerste provinciale. Hetzelfde resultaat boeken als eerste achtervolger SK Beveren-Leie, dat op bezoek gaat bij SV Ingelmunster, volstaat ook. Zelfs bij een eigen nederlaag én een gelijkspel van Beveren-Leie is Zwevegem kampioen. Dan bedraagt het gat 15 punten, met nog evenveel te verdienen in vijf matchen. Maar Zwevegem telt maar liefst zeven winstmatchen meer. Ook Zwevegem Sport heeft de beste aanval (68) en sterkte verdediging (23) en een doelsaldo van +45.

Zwevegem roept de supporters op om talrijk aanwezig te zijn, de drie best verklede supporters (dresscode rood) vallen zelfs in de prijzen. Zwevegem zelf mag zich net als Diksmuide ook al opmaken voor de huldiging op de EOTS-party van vrijdag 17 mei.

FC Dadizele Sport: titel in eerste jaar van het bestaan

In vierde provinciale D kan FC Dadizele nog de meest impressionante cijfers van allemaal voorleggen. Vorige week won het de topper tegen VK Langemark-Poelkapelle met 5-1. Het tweede gerangschikte Langemark-Poelkapelle draait ook resultaten waarmee je normaal in aanmerking komt voor een titel, maar het staat nu 15 punten achter Dadizele dat 70 op 72 haalde. Enkel WS Lauwe B (derde in de rangschikking) kon Dadizele in Lauwe op een 1-1 gelijkspel houden. Dadizele scoorde 92 doelpunten in 24 matchen, dat benadert de vier goals per match. Het incasseerde ook nog maar zeven goals. De club kan dus in het eerste jaar van het bestaan meteen kampioen spelen. FC Dadizele Sport is de opvolger van VK Dadizele dat na de fusie (lees overname stamnummer) als SK Roeselare-Daisel op Schiervelde ging spelen. Beide clubs gingen sinds dit seizoen opnieuw hun eigen weg, maar FC Dadizele Sport moest met een nieuw stamnummer wel in vierde provinciale starten. De kampioensmatch wordt gespeeld in KV Koksijde-Oostduinkerke. Daarvoor werd alvast een supportersbus ingelegd die al zo goed als vol zit.

The post KSV Diksmuide (1), Zwevegem Sport (2B) en FC Dadizele (4D) kunnen dit weekend al kampioen spelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uitrusten op Ibiza, de liefde vieren op een zonnig eiland of met de kindjes naar zee: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 1)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Camille Dhont, Julie Vermeire en Eric Goens verklappen hun ultieme vakantietips. “De eerste dagen kan ik niet meer dan een paar regels lezen voor ik in slaap val.”

Lees meer »

Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle

Sinds corona is het bevrijdingsfeest in Schuiferskapelle een fijne traditie geworden. De vierde editie staat gepland op zaterdag 29 juni. Net als vorig jaar wordt onder de noemer Kapelle in ‘t Park verzameld achter de kerk van Schuiferskapelle.
The post Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed Kortrijk, gidst u door de Triënnale: “Toegankelijke uitleg is belangrijk”

Kan kunst de wereld redden? Volgens Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed in Kortrijk, wel. “Kunstenaars zijn visionairs. Zij kunnen de wereld beter maken door ons op een andere manier te doen nadenken en zien. Dat is de grote charme van de Triënnale: kunst in de publieke ruimte laat mensen stilstaan. Deze editie is het thema ‘After Paradise’

Lees meer »

Opvoeder gewond nadat proclamatie uit de hand loopt

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »