Helena Steyaert op zucht van titel met Volley Heuvelland

De damesploeg van Volley Heuvelland is bezig aan een uitstekend seizoen in Promo 3A. Na 17 matchen tellen ze 49 punten en verloren ze slechts één keer met 3-2. Volgende week kan de titel al een feit zijn, eerst wacht nog een verplaatsing naar Bidavo Bissegem C.

Zaterdag boekte Volley Heuvelland een 16de zege in 17 wedstrijden. Het werd 0-3 op het veld van Davoz Zwevegem A. “De eerste sets waren 25-14 en 25-18 in ons voordeel, de derde moesten we wat meer zwoegen met 29-27”, zegt middenspeelster Helena Steyaert (20). “Coach Wim Cardon meldde ons al dat de promotie zeker is, nu willen we natuurlijk nog de kers op de taart zetten met een titel.”

Een nederlaag

Dat kan ten vroegste komend weekend al tegen Bidavo Bissegem C. In de heenronde won Volley Heuvelland met 3-0 in De Croonaert. “We spelen vijf keer na elkaar op verplaatsing. Pas op de slotspeeldag sluiten we het seizoen thuis af. Volgend weekend zou het al kunnen om kampioen te zijn, al verwachten we niet dat eerste achtervolger Soncotra Poperinge B een steek zal laten vallen. Bissegem begon sterk aan het seizoen, maar de laatste weken verloren ze vaker. We denken eerder dat de titel voor volgende week zal zijn op het veld van Mevo Ledegem A. Dan zijn we – mits winst in Bissegem – niet meer afhankelijk van het resultaat van Poperinge. Het was trouwens tegen Poperinge dat we onze enige nederlaag van het seizoen leden. Dat was even schrikken, maar de matchen erna hebben we goed gereageerd.”

Voor Helena zou het haar eerste titel kunnen zijn. “Ik begon in het vijfde leerjaar met volleybal, voordien deed ik turnen. Intussen kon ik vanuit de jeugd doorstromen naar de eerste ploeg van Volley Heuvelland. Met verschillende ploegmaats speel ik dan ook al lange tijd samen en naast het veld is er ook een uitstekende klik. Dat is een van onze grote sterktes. Promo 2 zal voor de meesten van de ploeg iets nieuws zijn, maar de ambitie is er wel en we kijken ernaar uit”, aldus de studente geneeskunde uit Wijtschate. “We trainen op woensdag en vrijdag en ik kom elke woensdag af van Gent.” (API)

Zaterdag 16 maart om 17 uur: Bidavo Bissegem C Volley Heuvelland A.

The post Helena Steyaert op zucht van titel met Volley Heuvelland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Twee jaar cel voor twintiger die moeder foltert met waterboarding na ruzie over avondeten: “Ze kwam in mijn comfortzone”

Na een ruzie over het avondeten sleurde M.S. (26) zijn moeder naar de badkamer, waar hij haar ‘waterboardde’ met een natte badjas. Pas toen hij merkte dat ze moeilijk ademde, hield hij op. Het was lang niet de eerste keer dat de twintiger zijn moeder te lijf ging. De rechter gaf hem twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

Verkoop speedpedelecs remt fors af

De verkoop van speedpedelecs, snelle elektrische fietsen, krijgt forse klappen. De oorzaak is onder meer het aanhoudende slechte weer. Al doet de tweedehandsmarkt voor speedpedelecs het wél goed.

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »