Derby tussen Beveren-Leie VBC A en Deerlijk

In Promo 2 staat het burenduel tussen Beveren-Leie VBC A en VBC Gaverhal Deerlijk A op de kalender. De ploeg van Margaux Dejagere staat knap vijfde als promovendus.

Na een break van vier jaar kreeg Margaux Dejagere (22) opnieuw de smaak van het volleybal te pakken. “Ik ben met heel veel enthousiasme aan dit seizoen begonnen”, vertelt de speelster uit Bavikhove. “Eind september kreeg ik echter last van de buikspieren. Dit hield me twee maanden aan de kant. Ook Margaux Lapeirre was er door haar Erasmus nog niet bij en Eva Piepers kampte ook met een blessure. Mede daardoor kwamen we traag op gang. Nu zijn we op elkaar ingespeeld en gaat het alsmaar beter. We mogen mikken op de top vijf met nog vier wedstrijden te gaan. We kruisen de degens nog met ploegen uit de onderste regionen, maar ervan uitgaan dat we telkens de drie punten pakken doen we niet.”

Thuisvoordeel

“De wedstrijd van zaterdag bijvoorbeeld tegen Deerlijk, de voorlaatste in de stand, gaan we geconcentreerd moeten aanvatten. Op hun veld haalden we het met 0-3 met een grote schare supertrouwe supporters achter ons. Ook het thuisvoordeel nu is belangrijk”, zegt Margaux.

“Ik begon met volleyballen bij Bavikhove tot ze stopten met de dames. Daarna trok ik met de hele ploeg naar Lendelede, waar ik een viertal jaar speelde. Dan volgden vier jaar studies in Gent waardoor ik min of meer moest kiezen tussen leidster bij de Chiro en volleybal. Het werd het eerste. Maar ik miste het teamgevoel. Verre nichten Rien en Eva Piepers overtuigden me om weer met mijn favoriete sport te beginnen. Hier heb ik nog geen seconde spijt van gehad.”

“Met Rony Raes hebben we een heel goeie trainer-coach. De trainingen zijn heel goed voorbereid. Als we met deze groep nog een jaartje kunnen blijven groeien zullen we nog mooie zaken laten zien”, aldus Margaux.

Zaterdag 16 maart om 19.30 uur, Sporthal Averul: Beveren-Leie VBC A – VBC Gaverhal Deerlijk A.

The post Derby tussen Beveren-Leie VBC A en Deerlijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »

“Gevaar voor tornado’s, hagel en zware regenval”: vrees voor extreem slecht weer tijdens Duitsland-Denemarken zaterdagavond

Duitsland speelt als thuisland de tweede achtste finale op dit EK voetbal in Dortmund, waar zware onweders worden voorspeld. Het is nog af te wachten in welke mate het gaat regenen of zelfs hagelen, maar apocalyptische beelden zagen we in het Signal Iduna Park al op de eerste speeldag voor Turkije – Georgië. Duitsland plaatste zich als groepswinnaar in de

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »