Bobcat Wielsbeke Three kan zaterdag de titel pakken: “We willen perfect rapport”

Door het verlies van BBC Gullegem vorig weekend is Bobcat Wielsbeke Three zo goed als zeker van de titel in vierde provinciale. Dit weekend kruisen beide ploegen de degens. Met winst, of verlies met minder dan 25 punten, is de ploeg van kapitein Louis Van Herpe, met nog twee speeldagen te gaan, kampioen.

“We gaan niet uit van een scenario waarin we de wedstrijd van zaterdagavond op het veld van Gullegem zouden verliezen”, vertelt Waregemnaar Louis Van Herpe (32). “We willen ongeslagen blijven. Het perfecte rapport voorleggen is het doel.”

114 punten

Met een gemiddelde van 114 punten de laatste vijf wedstrijden is Bobcat Three in uitstekende doen. “Dit kan je wel stellen. Vorig weekend tegen BBC De Panne begonnen we nochtans aarzelend aan de partij. We waren met 5-11 op achtervolgen aangewezen nadat we te laks aan de opworp verschenen. Daarna ging het enkel beter en beter om met 117-56-cijfers de 40 minuten vol te maken”, aldus Van Herpe.

“Voordat we aan deze campagne begonnen, wisten we dat met deze nieuwe ploeg wel eens mooie dingen zouden kunnen laten zien. Aanvankelijk was het aftasten maar al vlug werd duidelijk dat we voor het kampioenschap gingen gaan. Nu stevenen we op een perfect parcours af, en daar zijn we trots op. We hebben dit seizoen geen noemenswaardige blessures gehad, daar zijn we van gespaard gebleven.”

Beste opstelling

“Nu willen we in stijl kampioen worden op het veld van eerste achtervolger Gullegem met nog twee speeldagen voor de boeg. Het netje afknippen bij de sportieve rivaal zou heel mooi zijn. We zullen hoogstwaarschijnlijk met onze beste opstelling op het wedstrijdblad staan. Als we ons eigen spel spelen, mogen we niet in de problemen komen. Dit is een bende vrienden die enorm aan elkaar hangt. Voor elkaar door een vuur gaan is ons motto. Met Mattijs De Leersnyder hebben we de ideale trainer-speler-kapitein aan het roer. Slagen we in ons opzet, dan zal het feestje achteraf niet ontbreken”, besluit de Waregemnaar. (ELD)

Zaterdag 16 maart om 19 uur, Gemeentelijke Sporthal Gullegem: BBC Gullegem Two – Bobcat Wielsbeke Three.

The post Bobcat Wielsbeke Three kan zaterdag de titel pakken: “We willen perfect rapport” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Liften UGC-bioscoop in Turnhout al bijna half jaar buiten dienst, zalen niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers

In Turnhout zijn de liften in de UGC-bioscoop al bijna een half jaar buiten gebruik. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en de bioscoopketen bevestigt het nieuws. Alle zalen bevinden zich op de eerste verdieping, waardoor de cinema niet meer toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. “We proberen mensen vooraf zo goed mogelijk te informeren, zodat we ze niet ter plekke moeten teleurstellen”,

Lees meer »

Regering verstrengt regels voor bankgiften: hoe vermijd je dat je kinderen later toch nog erfbelasting op je schenking moeten betalen?

Door geld of onroerend goed tijdens je leven te schenken, vermijd je hoge erfbelasting voor je nabestaanden. Maar in sommige gevallen betalen begunstigden tóch nog erfbelasting op een schenking van enkele jaren geleden. Bovendien verstrengt de nieuwe Vlaamse regering de regels vanaf 1 januari 2026. HLN-vermogensexperte Isabelle Verhulst legt uit hoe je deze taks kan vermijden en hoe je kan

Lees meer »

Israël bombardeert belangrijke grensovergang tussen Libanon en Syrië – Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Oranje Beernem klaar voor recordjaar als grootste afdeling

Met 180 ingeschreven leden en elke activiteit ongeveer honderd aanwezigen is Oranje Beernem een van de grootste afdelingen van Oranje vzw. De afdeling wil jongeren inclusief samenbrengen en maakt daarin geen onderscheid tussen kinderen met of zonder beperking. “Iedereen laten samenspelen, dat staat bij ons centraal”, vertelt Annouchka Pieters.
The post Oranje Beernem klaar voor recordjaar als grootste afdeling

Lees meer »

Al 160 keer Levensvragen, maar dit verhaal werd nog nooit verteld: “Topjobs, dure titels of glamour ten spijt: miserie overkomt iederéén”

Bijna 160 bekende Vlamingen hebben zich de afgelopen vier jaar voor u bloot gegeven in De Levensvragen van De Wachter — van Jan Mulder, op 2 januari 2021, tot Walter Grootaers, morgen. Het verhaal dat u nog nooit hebt gelezen, is dat van onze reporter Sabine Vermeiren, die ál die gesprekken — meestal urenlang en met sloten koffie — heeft

Lees meer »

Zelfs enkelband houdt onverbeterlijke dief uit Beernem niet tegen: achttien maanden effectieve celstraf

Ondanks elektronisch toezicht ging Björn K. tot vier keer toe met materiaal aan de haal bij bedrijven in Beernem. Dat levert hem achttien maanden effectieve celstraf op. Bij een van de feiten werd hij vergezeld door zijn vriendin.
The post Zelfs enkelband houdt onverbeterlijke dief uit Beernem niet tegen: achttien maanden effectieve celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »