“Blijven vechten voor behoud”: Jason Leuridant blijft strijdvaardig met BS Geluveld

BS Geluveld ging afgelopen weekend in tweede provinciale B met 3-4 onderuit tegen KVK Avelgem. Het was al de elfde keer dit seizoen dat er met één doelpunt verschil verloren werd. Toch heeft Blue Star de hoop op het behoud nog niet helemaal opgegeven.

Kapitein Jason Leuridant zag dit seizoen al vaak dat zijn team niet de mindere was, maar toch zelden de overwinning uit de brand kan slepen. “Afgelopen weekend kwamen we te snel 0-3 achter. Uiteindelijk konden we toch nog mooi terugkomen, maar het leverde alweer niets op. Het is een beetje het verhaal van ons seizoen. Vaak zijn we niet de mindere van onze tegenstander, maar telkens blijven we toch met lege handen achter.”

Laatste in de stand

Door het nieuwe verlies blijft Geluveld laatste in de stand, op twee punten van SV Ingelmunster en vier van KFC Poperinge A. Met nog zes wedstrijden op het programma lijkt het behoud erg moeilijk te worden.

“Onze doelstelling is nog steeds om in tweede provinciale te blijven. We gaan er alles aan doen tot het moment dat het mathematisch niet meer mogelijk is. Al zijn we realistisch genoeg om te beseffen dat het er niet rooskleurig uitziet”, vervolgt de dertigjarige Menenaar.

Haalbare kaart

In de resterende zes wedstrijden treft Blue Star nog vier ploegen uit de linkerkolom. Te beginnen zaterdag met een verplaatsing naar het zesde geklasseerde Lendelede Sport. “Hoe hoog onze tegenstander staat, is voor ons nu niet belangrijk. We moeten elke week naar onszelf kijken.”

“De prestatie die we wekelijks leveren is meestal niet slecht, maar toch verliezen we altijd. We moeten dat snel weten om te keren en punten pakken. Ook al staat Lendelede een stuk hoger dan ons, toch is het volgens mij een haalbare kaart. Ik denk dat in onze reeks, behalve Zwevegem dat er bovenuit steekt, iedereen van iedereen kan winnen. De verschillen zijn heel klein.”

Vreemd seizoen

Ondanks de tegenvallende resultaten kijkt de Geluveldse kapitein al bij al terug op een geslaagd seizoen op persoonlijk vlak. “Het was een vreemd seizoen, ook voor mezelf. Het is de eerste keer dat ik laatste sta met mijn team. Dat is dus niet zo prettig. Maar daarnaast ben ik best tevreden over de kwaliteit die ik heb kunnen brengen en de speelminuten die ik heb gekregen”, besluit de verdediger, die volgend jaar aan zijn vierde seizoen in Geluveld begint.

Ondertussen bereikte de club een mondeling akkoord met trainer Lieven Dheedene en assistent-trainer Nordine Verhaeghe om ook volgend seizoen aan boord te blijven. Volgend seizoen wordt ook met een B-ploeg gestart in vierde provinciale. (Brecht Pouillie)

Zaterdag 16 maart om 19 uur: KFC Lendelede Sport – BS Geluveld.

The post “Blijven vechten voor behoud”: Jason Leuridant blijft strijdvaardig met BS Geluveld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Failliete aannemer uit Oostende blijft voorschotten incasseren en verbrast die op goksites: zes maanden cel en vijf jaar beroepsverbod

Hoewel M.L. (28) wist dat zijn bouwbedrijf virtueel failliet was, bleef hij voorschotten incasseren. Dat geld verbraste de Oostendenaar grotendeels op goksites. Dat levert hem nu een celstraf en een beroepsverbod op.
The post Failliete aannemer uit Oostende blijft voorschotten incasseren en verbrast die op goksites: zes maanden cel en vijf jaar beroepsverbod appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jong Helkijn blijft zoeken naar eerste overwinning

Promovendus Jong Helkijn kon na twee speeldagen in derde provinciale C nog niet proeven van een overwinning. De ploeg van coach Jérémy De Neve verloor vorig weekend met 3-2 van WS Bellegem. Dit weekend komt Wevelgem City op bezoek in Helkijn.
The post Jong Helkijn blijft zoeken naar eerste overwinning appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee verdachten van diefstallen uit bestelwagens opgepakt in Zonnebeke: “Buit van eerdere inbraak gevonden in hun wagen”

Diefstallen uit (bestel)wagens zijn al een aantal maanden een ware plaag in West-Vlaanderen. De politie van Ieper kon afgelopen weekend alvast enkele mogelijke dieven oppakken.
The post Twee verdachten van diefstallen uit bestelwagens opgepakt in Zonnebeke: “Buit van eerdere inbraak gevonden in hun wagen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klaas Lievrouw versterkt SV Moorsele: “Hier is veel kwaliteit”

SV Moorsele opende het nieuwe seizoen met een 1-0-zege tegen Komen-Waasten. Met dezelfde cijfers trokken de jongens van T1 Kevin Vandecasteele vorig weekend op Zonnebeke aan het kortste eind. Eén doelpunt uit twee wedstrijden! Zou het kunnen dat het Moorsele ontbreekt aan scherpte voorin? “Helemaal niet. Eenmaal we op topsnelheid komen zullen die goals wel komen”, maakt nieuwkomer Klaas Lievrouw

Lees meer »

KSA Schuiferskapelle pakt uit met feestweekend

De KSA van Schuiferskapelle blaast dit jaar 40 kaarsjes uit en laat die verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan. De KSA nam in 1984 de activiteiten over van de toenmalige Chiro en vestigde zich in de jeugdlokalen in de Brouwerijstraat, waar de jeugdbeweging vandaag nog steeds zit. Op 13, 14 en 15 september wordt een feestweekend
The post KSA Schuiferskapelle

Lees meer »

Nieuwe boulderzaal in Sint-Kruis opent in februari 2025

Vier jonge Bruggelingen kregen van het Brugse schepencollege een omgevingsvergunning voor de uitbating van een boulderzaal in een voormalige tegelzaak langs de Maalse Steenweg in Sint-Kruis.
The post Nieuwe boulderzaal in Sint-Kruis opent in februari 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mondo Duplantis wil ook Memorial-publiek verwennen met een wereldrecord: “Sinds de Spelen is de hype echt ontploft”

Het is aftellen naar de Memorial Van Damme, dat voor het eerst gespreid is over twee dagen (vrijdag 13 en zaterdag 14 september) én tal van olympische medaillewinnaars naar Brussel brengt. Ook polsstokspringer Mondo Duplantis is op de afspraak, en wil het publiek opnieuw verwennen met een wereldrecord. “Ik probeer altijd voor het uiterste te gaan, en in mijn geval

Lees meer »

Bib Zwevezele ontleent ook spellen

Vanaf half september kan je in de bibliotheek van kerk Hille in Zwevezele ook terecht voor meer dan 200 spellen. “Wie lid is van de bib kan gratis twee spellen per keer ontlenen”, vertelt cultuurschepen Brecht Warnez.
The post Bib Zwevezele ontleent ook spellen appeared first on KW.be.

Lees meer »