Biljartclub Krijt op Tijd bestaat vijftig jaar: “Geen groot feest, maar genieten van gezellig samenzijn onder de leden”

Feest bij biljartclub Krijt op Tijd. De Beverse vereniging blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit. Toch blijven de leden er bescheiden bij: “We hebben onze nieuwe kampioen in de bloemetjes gezet en genoten van het gezellig samenzijn onder de leden van de club. Meer moet dat voor ons niet zijn.”

Biljartclub Krijt op Tijd werd in 1974 opgericht in café Het Boldershof in Beveren. “Dat gebeurde door mijn schoonouders, samen met enkele vaste klanten, uit passie voor het biljarten”, vertelt Jan De Bevere (70), secretaris van Krijt op Tijd. “Uiteindelijk zijn we na enkele jaren en enkele omwegen in café ’t Hoekse beland. Dat is nog altijd ons lokaal.”

Bescheiden feest

En in dat lokaal werd zondag een bescheiden feest gevierd, want de Beverse biljartclub mag dit jaar vijftig kaarsjes uitblazen. “Als club schenken we er niet zoveel aandacht aan”, zegt Jan, die al ruim tien jaar secretaris is. “Uiteindelijk zit niemand van de oprichters nog in de club. Samen met de voorzitter ben ik het langst actief, dat moet ongeveer sinds 1976 zijn, denk ik. De andere leden hechten daar dus iets minder belang aan, aangezien ze er niet van in het prille begin bij waren. Daarom was het zondag gewoon een gezellig samenzijn, met wat eten en drinken. Het ideale moment om bij te praten en enkele herinneringen op te halen.”

Het was ook de ideale gelegenheid om de nieuwe kampioen in de bloemetjes te zetten. Die eer was weggelegd voor Norbert Meeuws. Hij haalde het voor Dieter Vanderhaeghe en Geert Debakker. De rode lantaarn staat een jaartje bij Gabriël Planckaert.

Vijftien spelers

Wie zich dit jaar tot kampioen mag kronen, weten we pas begin februari 2025. “Het nieuwe seizoen trappen we de eerste zaterdag van april af. Zo zijn er elke maand twee speeldagen: de eerste en de derde zaterdag. Na elke speeldag maken we een klassement op en op het einde van het seizoen maken we dan de eindbalans op. We kijken alvast uit naar het nieuwe seizoen. Zo ligt het draaiboek al volledig vast en weet iedereen nu al wanneer hij exact moet spelen. In totaal tellen we dit jaar vijftien spelers. Dat betekent dus dat er iedere speeldag één speler bye zal zijn”, besluit secretaris Jan, die zelf ook nog altijd meespeelt.

The post Biljartclub Krijt op Tijd bestaat vijftig jaar: “Geen groot feest, maar genieten van gezellig samenzijn onder de leden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

Vijf redenen waarom Biden zichzelf totaal in de vernieling reed tijdens debat met Trump 

In de Democratische partij gaan alle alarmbellen af: hoe president Biden zich door het debat met voormalig president Donald Trump (Republikeinen) hakkelde was anderhalf uur lang aanleiding voor plaatsvervangende schaamte. Trump raaskalde en reeg de leugens aan elkaar, maar hij raaskalde goed. Misschien heeft Trump niet veel kiezers extra gewonnen in dit debat, maar Joe Biden heeft er ongetwijfeld massaal

Lees meer »

Politie valt binnen op verschillende plaatsen in Brugge: slachtoffer van explosie nu zelf in de cel voor drugshandel

De politie is donderdagochtend binnengevallen op verschillende plaatsen in Brugge. Daarbij zijn ook verschillende mensen opgepakt. De politie viel binnen in onder meer de wijk de Blauwe Poort. Daar werd de bewoner opgepakt van het huis waar eind februari een explosief naar de voordeur werd gegooid. De man verscheen voor de onderzoeksrechter en is aangehouden op verdenking van drugshandel.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

“Ze had zoveel pijn, dus vloog ik meteen naar Turkije”: medisch probleem bracht Tim en Sandra uit ‘B&B zoekt lief’ bij elkaar

“Mijn gedachten stonden niet helemaal op het zoeken van een lief.” Het was een aarzelende zoektocht voor Sandra Claes (41) vorig jaar in ‘B&B zoekt lief’. Met reden: vlak voor de opnames kreeg de B&B-uitbaatster slecht nieuws over haar gezondheid. Maar door haar medische problemen groeiden zij en kandidaat Tim Michiels (45) wel dichter naar elkaar toe. Ondertussen verhuisde Tim

Lees meer »

Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet

Op vrijdagavond 14 juni ging traditiegetrouw het personeelsfeest van gemeente Hooglede door, waar ook een aantal mensen in de bloemetjes gezet werden.
The post Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »