Bakkerij Laurens uit Varsenare zwaait verkoopster Leentje uit met gepersonaliseerde broodzakken

Bakkerij Laurens blijft ook na het recente optreden in ‘Andermans Zaken’ nieuws maken. In aanloop naar de nakende pensionering van hun vaste medewerkster Leen Willems, actief in de bakkerij sinds 1983, werden er speciale broodzakken gemaakt met de beeltenis van de trouwe winkelbediende. “Leentje is als een plusmama voor ons. Ze was er bij alle grote gebeurtenissen in ons leven”, klinkt het bij Laurens en Melissa.

Leen – ‘Leentje’ – Willems (61) staat op 30 juni voor het laatst achter de toonbank van bakkerij Laurens, vlakbij de kerk in Varsenare. Ze was er al bij toen Melissa Vande Ryse en Laurens in april 2015 van start gingen als uitbaters. Toen was ze al een bekende figuur in Varsenare. Leentje groeide immers op in Jabbeke en werkt al sinds 1983 als verkoopster in deze bakkerij.

“Ik zal er in totaal onder drie verschillende uitbatingen gewerkt hebben. Telkens werd ik ‘mee overgenomen’”, lacht Leentje, die met haar man en twee kinderen in Koekelare woont. “In die vroege jaren ‘80 was het moeilijk om werk te vinden. Ik had vier maanden als opzichter in het internaat van Spermalie gewerkt toen ik via een tante van mij te weten kwam dat er iemand gezocht werd voor de bakkerij in de Oude Dorpsweg in Varsenare. ”

Graaggeziene figuur

In al die tijd groeide Leentje uit tot een bekende en graag geziene figuur in Varsenare en ver daarbuiten. Ook haar laatste ‘bazen’ Melissa en Laurens hebben niets dan lovende woorden over Leentje. “Wie Leentje niet kent, heeft niet in Varsenare gewoond, zeg ik altijd”, vertelt Laurens. “Wij kennen haar ook al van voor we zelf van start gingen met de bakkerij. De winkel, het atelier en onze woonkamer liggen allemaal vlak bij elkaar. En Leentje is hier van ‘s morgens vroeg tot kort na de middag. In zekere zin maakt ze deel uit van ons gezin.”

“We noemen Leentje vaak onze ‘plusmama’”, vult Melissa aan. “Ze zorgt vaak mee voor onze kindjes en op alle grote momenten in ons leven was ze erbij. Toen we begonnen met de zaak, toen we trouwden, toen we onze kindjes kregen… Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren.”

Een uniek cadeau

De nakende pensionering van Leentje willen Laurens en Melissa niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Omdat echt grote festiviteiten of dure cadeaus kennelijk niet aan haar besteed zijn, zochten Melissa en Laurens een alternatief. “Ik mag wel zeggen dat het mijn idee was om de beeltenis van Leentje op de broodzakken te laten afdrukken”, zegt Melissa. “Onze leverancier van verpakkingsmateriaal heeft dan op basis van een foto een tekening laten maken voor op de zakken. En het resultaat mag zeker gezien zijn. Leentje is er alvast heel tevreden mee want ze vroeg er onlangs heel wat mee naar huis om uit te delen op een feest.” (lacht)

“Ik vind het echt een heel mooi gebaar van Melissa en Laurens. Ik heb hier al die jaren heel graag gewerkt en zal enthousiast blijven tot de laatste dag. Het contact met de klanten en uitbaters vond ik altijd heel aangenaam. Maar ik heb er ook wel vrede mee dat het stopt want het wordt fysiek toch wel zwaar”, reageert Leentje. “Nu zullen mijn man en ik er eens meer op uit trekken met onze oldtimer en fietsen.”

Bakker Laurens aan handen geopereerd

Bakkersvrouw Melissa moet dezer dagen nog wat harder werken dan ze al deed. Bakker en manlief Laurens werd recent immers aan de beide handen geopereerd. Samen met de flexi-medewerkers moet Melissa nu ook het bakkersatelier runnen. “Ik werd geopereerd aan het zogenaamde ‘carpale tunnel-syndroom’. Dat zijn doorgangen voor zenuwen en pezen die van de onderarm naar de hand lopen. Die doorgangen waren vernauwd. Momenteel kan ik bijna niets doen met mijn handen, en dat zal jammer genoeg nog drie weken duren”, legt Laurens uit. “Ik zet me wel vaak op een stoel in het atelier om dan mondeling Melissa en de extra’s wat aan te sturen… Ideaal is het allemaal niet maar we slaan er ons wel door”

The post Bakkerij Laurens uit Varsenare zwaait verkoopster Leentje uit met gepersonaliseerde broodzakken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond”

In het opleidingscentrum van de vzw Vrienden der Blinden in Koksijde studeerden 8 blindengeleidehonden af na een intensieve opleiding. Met hun diploma op zak (of tussen de poten) zijn ze helemaal klaar om hun nieuwe baasje met een visuele beperking elke dag bij te staan.
The post Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond” appeared first

Lees meer »

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »

Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Bruggeling heeft van de rechter twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een resem diefstallen. Zelfs de vrouw die hem onderdak verschafte, ontzag J.D. niet.
The post Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II

Club Brugge heeft donderdag de contractverlenging van Cisse Sandra bekendgemaakt. De twintigjarige middenvelder ondertekende een nieuwe overeenkomst bij blauw-zwart tot medio 2027. Club verhuurt hem komend seizoen aan de Nederlandse promovendus Willem II.
The post Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Radio en tv strijken weer neer aan zee: “Van Tien om te Zien tot Q Beach House en Radio2, een zomer vol muziek”

Deze zomervakantie zakt zowat iedere radiozender opnieuw af naar onze kust. Radio2, Qmusic, Play Nostalgie en JOE vatten opnieuw post met een eigen radiostudio. Ketnet, Radio 1, Studio Brussel en MNM kiezen voor een daguitstap naar West-Vlaanderen. Ook de televisie tekent opnieuw present. VTM keert voor het vierde jaar op rij terug voor opnames van ‘Tien Om Te Zien’.

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiewedstrijd tegen STVV achter gesloten deuren spelen als straf voor stilgelegd bekerduel tegen Standard

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »