Bakelandtcomité herleeft in Langemark

Met de start van de repetities schakelt het Bakelandtcomité een versnelling hoger in de voorbereidingen voor de musical die zal gespeeld worden in het Vijverpark van 4 tot 7 juli. Samenwerkingen met verschillende verenigingen moeten iedereen warm maken voor het evenement.

In juli pakt het Bakelandtcomité uit met een grootschalige musicalproductie over het leven van Ludovicus Bakelandt. Momenteel zijn de voorbereidingen volop bezig. “De repetities zijn een maand geleden gestart”, zegt voorzitter Koen Verdru. “Heel het scenario is ondertussen uitgeschreven. De contacten zijn gelegd met de Academie en Sint-Cecilia Langemark wat betreft de muziek en ook de personen die de klank en het licht verzorgen, weten wat van hen verwacht wordt. De tribunes zijn geregeld en we zijn volop bezig met sponsors aan te spreken, want zonder financiële hulp kunnen we het niet bolwerken.”

De grootte van het project valt niet te onderschatten. “Het gaat toch om een 140-tal mensen die zullen acteren, zingen en musiceren”, vervolgt Koen Verdru. “In totaal gaan we voor zeven opvoeringen: één op donderdag 4 juli, twee op vrijdag 5 juli, twee op zaterdag 6 juli en twee op zondag 7 juli. In het Vijverpark komt er een overdekte tribune voor 300 personen. In totaal zullen dus 2.100 mensen onze musical kunnen zien. De ticketverkoop start in mei en een ticket kost 20 euro.”

Samenwerkingen

In aanloop naar de musical wil het Bakelandtcomité iedereen in de gemeente laten kennismaken met de legendarische struikrover. “Daarom kijken we om samen te werken met alle jeugdverenigingen en de scholen. De bibliotheek zal haar steentje bijdragen om die geschiedenis weer van onder het stof te halen en ook de gemeente maakt er een Bakelandtjaar van. Deze week komt de nieuwe website online. Voor beeldmateriaal werken we samen met fotoclub SO-ISO en de beeldbank.”

“Het zal voor veel mensen een nostalgisch weerzien zijn met de legendarische Bakelandstoeten. Het volledige leven van Bakelandt, van de geboorte tot de terechtstelling, wordt geëvoceerd. Er doen mensen mee die dertig jaar geleden mee deden, maar nu ook hun kinderen en zelfs kleinkinderen. Omdat het zo’n nostalgisch gegeven is, kijken we ook om samen te werken met het woonzorgcentrum, want veel van de bewoners zijn opgegroeid met de figuur van Bakelandt.”

The post Bakelandtcomité herleeft in Langemark is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

“Hij maakt zich zorgen om de jeugd”: geen straf voor man (68) die jongeren met vouwmes bedreigde in supermarkt

Een 68-jarige man uit Blankenberge heeft voor de Brugse rechtbank opschorting van straf gekregen omdat hij een groepje jongeren met een vouwmes bedreigde in een supermarkt. Dat hij daarbij racistische motieven had, achtte de rechtbank niet bewezen.
The post “Hij maakt zich zorgen om de jeugd”: geen straf voor man (68) die jongeren met vouwmes bedreigde in supermarkt appeared

Lees meer »

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Natalia na korte pauze klaar voor straffe zomer: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »