Back-to-back: Humphries wint tweede week op rij, Littler evenaart ei zo na recordaantal ninedarters

Wereldkampioen Luke Humphries heeft zijn tweede Premier League-avond op rij in de wacht gesleept. In Nottingham klopte hij op de zevende avond in de finale Nathan Aspinall. Humphries neemt zo ook de leiderspositie over van Michael van Gerwen. Luke Littler evenaarde eerder op de avond ei zo na het recordaantal ninedarters in één jaar. 

Meer krantenkoppen in België

Brugs Vredesplatform sleept de Vredesprijs in de wacht

Op de voorstelling van de Vredesweek in Brugge, die van 21 september tot en met 4 oktober plaatsvindt, is dinsdag ook de vredesprijs uitgereikt aan het Brugs Vredesplatform. In 2020 viel deze tweejaarlijkse prijs te beurt aan vzw Het Huis en in 2022 aan vzw Sock.
The post Brugs Vredesplatform sleept de Vredesprijs in de wacht appeared first on

Lees meer »

Metalmuziek in een ontwijde kerk? “We zijn 2024. De aanwezigen zullen de kerk niet afbreken hé”

Muziekliefhebbers kunnen op vrijdag 11 oktober genieten van een optreden van twee metalbands in Alveringem. De organisatie gebeurt door de gemeente. Over de keuze van de locatie voor de optredens – het kerkje in het midden van de militaire begraafplaats – is er commotie ontstaan. “Onbegrijpelijk dat dit genre op deze plek wordt toegelaten.”
The post Metalmuziek in een

Lees meer »

Gemeente De Panne sluit deal met Plopsaland: “Zij betalen minder belastingen en we moeten hen per jaar minder geven voor het gebruik van het zwembad”

De gemeente De Panne betaalt sinds 2011 ongeveer 750.000 euro per jaar aan Plopsa voor het gebruik van het zwembad Plopsaqua. De gemeente op zijn beurt trok de belasting op vertoningen en vermakelijkheden op waardoor Plopsa niet 95.000, maar 450.000 euro moest betalen voor zijn pretpark en zwembad in De Panne. Daarop trok Plopsa naar de Raad van State. Nu

Lees meer »

Speelkar en Babbelcaravan naar Zarren

Na heel wat geslaagde passages op verschillende locaties in Kortemark trekken de Speelkar en de Babbelcaravan dit najaar naar Zarren. Je vindt ze op woensdag 25 september, woensdag 9 en woensdag 23 oktober in de Koordhoekwijk. “Dit gebeurt in samenwerking met LDC De Wimperlinde, vzw ‘t Schoederkloptje en Saamo, een organisatie die sociale uitsluiting wil
The post Speelkar en

Lees meer »