Anneke Reyserhove is de nieuwe voorzitter van Tennisclub Smash: “Vooral het familiale behouden”

Elf jaar geleden nam Chris Wegsteen bij de toenmalige Tennisclub Smash het voorzitterschap over van Eddy Compernolle. Er werd toen een vernieuwd bestuur geïnstalleerd met Anneke Reyserhove als secretaris. Zij is nu de nieuwe voorzitter van de club waar naast tennis ook padel wordt beoefend.

Smash Oedelem werd in december 1976 opgericht, met André Reyntjes als voorzitter. Daarna kwamen Paul Tanghe, Johan De Jaeger, Eddy Compernolle en Chris Wegsteen als preses en nu dus Anneke Reyserhove (56) uit Sijsele. Naast haar zijn Michiel Sypré (secretaris), Johan Rolly (penningmeester), Karla De Baets (feesten), Jakke Vanpoucke, Koen Deserranno, Kevin Devloo, Olivier Carette en Jordy Vanaudenaerde de bestuursleden. “Er was niet echt een oplossing voor het nieuwe voorzitterschap”, vertelt Anneke.

“We zijn dan samen tot een consensus gekomen dat ik die taak op mij zou nemen. Het secretariaatswerk wordt nu verdeeld binnen het vernieuwde bestuur, met vooral jongere krachten wat positief is. Verder hebben we een jong trainersteam. We willen in de eerste plaats de lijn van het vorige bestuur doortrekken. Het familiale karakter binnen de club behouden. Iedereen moet er zich thuis voelen. Op hun gemak, als een vorm van ontspanning.”

Karaoke Night

Binnen het vernieuwde bestuur hebben ze allen hun taken, zowel sportief als niet-sportief en zijn ze allen met de club begaan. “Ze zien het zitten om iets te doen. Zo zijn we onze website stap voor stap aan het vernieuwen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, veel padeltornooien, net als onze vertrouwde tennistornooien in juli en augustus. De uitbaters zorgen ook zelf voor verschillende evenementen. Op zaterdag 23 maart houden zij Karaoke Night @Smash. Laatst was er een verkleed carnavalsfeest waar er met Johny Methorst en Kelly Tavernier een prins en prinses werd verkozen.” Frieke Vanden Bussche en Bram Demey zijn sinds eind 2021 de uitbaters van de horecazaak binnen de club. Het koppel heeft beslist eind september met de uitbating te stoppen. “We zijn dus op zoek naar nieuwe zelfstandige overnemers. Dat is nu al een van mijn grootste taken”, aldus de voorzitter.

Hart voor de club

Anneke deed jarenlang aan tennis en is nu ook volledig gepassioneerd door padel. “Mijn echtgenoot Eddy Clerick voetbalde in het verleden in Oedelem. ‘s Zomers ging hij met enkele voetbalvrienden tennissen. Zo ben ik daar ingerold en zijn we beiden lid geworden. Gaandeweg kregen we een groot hart voor de club. Er heerst een goede sfeer, onder kameraden.”

“Iedereen moet zich hier thuis voelen”

Ondertussen heeft de voorzitter het tennis zo goed als links laten liggen. “Ik deed aan interclub, maar maakte mij daar te zenuwachtig in. Het lag mij niet. Bij padel sta ik meer zelfverzekerd op het terrein. Het is tevens minder belastend voor mijn lichaam. Al is meer interactie, op een kleiner veld. Bij tennis in dubbel sta je ook verder van elkaar. In padel kan je elkaar gemakkelijker bijsturen. Al is het is niet echt de ambitie om mijn klassement te verbeteren”, vertelt Anneke. “Padeltornooien ga ik ook niet gaan afschuimen. Binnenkort doe ik wel aan interclub. Het is plezierig. Winnen we de ontmoeting, is het nog leuker. Verliezen we, dan hebben we toch ons best gedaan om er achteraf in de bar nog eens over na te praten. Dat is best wel gezellig.”

Vaste waarde

De padelterreinen in Smash liggen er nu drie jaar. Het was een hele investering om dat te doen. “We hebben toen toch even getwijfeld. Of die hype zou blijven. Maar dat gaat niet meer voorbij. Padel is ook bij ons een vaste waarde geworden”, vindt de voorzitter.

“Hierdoor hebben we ook veel meer leden. We hebben er elk jaar circa vijfhonderd. Wie wil, kan overigens nog inschrijven voor het nieuwe seizoen dat vanaf 1 april van start gaat. Daarnaast hebben we zowel voor tennis als padel, of in een combinatie van de twee, over het hele jaar verschillende formules. Op die manier kan je een keuze maken of combineren, door bijvoorbeeld in de zomer te tennissen en ’s winters aan padel te doen.”

The post Anneke Reyserhove is de nieuwe voorzitter van Tennisclub Smash: “Vooral het familiale behouden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over gemeenteraadsbeslissingen in Tielt: “Administratie verliest hier erg veel tijd mee”

In deze bestuursperiode zijn er bij het Agentschap Binnenlands Bestuur al 24 klachten binnengelopen over Tieltse gemeenteraadsbeslissingen. En dat leidt tot veel frustratie bij het schepencollege en bij de algemeen directeur. “Inhoudelijk hebben de klachten telkens weinig om het lijf, maar de administratie verliest er erg veel tijd mee.”
The post Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners reageren geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »