“Al 40 veroordelingen, dit moet stoppen”: drugsverslaafde uit Kortrijk staat opnieuw terecht voor geweld tegen agent

Een 42-jarige man uit Kortrijk riskeert voor de correctionele rechtbank van Kortrijk een nieuwe celstraf van 10 maanden voor geweld tegen een agent. De voorbije jaren verzamelde hij al 40 veroordelingen, vooral voor drugs en geweld. “Er is een streng signaal nodig. Dit moet stoppen”, aldus de openbare aanklager.

Op 29 oktober 2023 kreeg Steven C. het in Kortrijk met een politie-inspecteur aan de stok. De agent had net een gestolen voertuig teruggevonden en vorderde een takeldienst om de wagen weg te takelen. Dat was niet naar de zin van C. Wat volgde was een schermutseling waarbij de radio van de agent werd afgetrokken en zijn pink brak.

Alcohol- en drugsprobleem

“Later zette hij in het ziekenhuis ook nog eens de boel op stelten”, aldus de openbare aanklager. “Laakbaar gedrag voor iemand die al 40 veroordelingen op zijn kerfstok heeft.”

C. betwistte de feiten niet, maar gaf aan dat het niet zijn bedoeling was de agent te verwonden. Hij gaf toe met een alcohol- en drugsprobleem te kampen en vroeg de rechter een straf met begeleidende voorwaarden. Vonnis op 17 april. (LSi)

The post “Al 40 veroordelingen, dit moet stoppen”: drugsverslaafde uit Kortrijk staat opnieuw terecht voor geweld tegen agent is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

K.V. De Haan organiseert 31e Nationale Zee-Honden-wandeling

Hondenschool K.V. De Haan organiseert op zondag 29 september de 31e editie van de Nationale Zee-Honden-wandeling. Start en aankomst zijn zoals vanouds weer voorzien in het sport- en recreatiecentrum Haneveld.
The post K.V. De Haan organiseert 31e Nationale Zee-Honden-wandeling appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Vanaken: “Er zijn mogelijkheden in omschakeling” – Hayen: “Voor de match allicht kippenvel”

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, nadien spraken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM 2

Lees meer »

Busrit naar school is ware lijdensweg voor Marie (13): “In drie weken nog maar één keer gelukt om school te bereiken met bus”

De 13-jarige Marie uit Wijnendale houdt elke ochtend haar hart vast voor haar busrit naar school in Kortemark. Aan de eerste halte rijdt de bus veelal gewoon door en de weinige keren dat ze tóch kan opstappen, maakt de chauffeur een omweg, waardoor ze haar aansluiting in Torhout mist. “Telkens als het misloopt moeten wij ons werk laten vallen om

Lees meer »

KIJK. Met haar droomjurk én op haar gepersonaliseerde trouwsneakers: zo zal Britt het jawoord geven in ‘Blind getrouwd’

Britt heeft de eerste ‘Ja’ in haar ‘Blind getrouwd’-avontuur alvast gegeven. Ze heeft haar droom trouwjurk gevonden en kan haar enthousiasme nauwelijks verbergen. “Ik ben er zelfs sprakeloos van geworden”, knikt ze. Maar bovendien komt ze op haar trouwdag ook nog met een extra verrassing: ze draagt namelijk gepersonaliseerde trouwsneakers.

Lees meer »

“Er zijn grenzen overschreden, langs beide kanten”: Kim Kay slaat in emotionele brief terug naar haar ontdekker

“Ik zou graag één keer reageren, in mijn eigen woorden.” Kim Kay (46) is enorm geschrokken van de kwetsende woorden van haar ontdekker, John Terra. “Ik had nooit een probleem met haar, zij had een probleem met zichzelf”, zei Terra onder andere. De met medische problemen geplaagde zangeres wil nu de puntjes op de i zetten en schreef een emotionele

Lees meer »

9 doden en 2.800 gewonden in Libanon na massale explosie Hezbollah-biepers: Israël plaatste explosieven, aldus ‘New York Times’

In Libanon zijn dinsdag zeker 2.800 mensen gewond geraakt toen hun Hezbollah-biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) tegelijk ontploften. Er zijn ook 9 mensen gedood door de “mysterieuze” massale explosies. Naast burgers en artsen zijn er vooral honderden Hezbollah-militanten onder de slachtoffers, ook hooggeplaatste leden. De machtige Libanese militie, bondgenoot van Hamas, wijst

Lees meer »

Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden

“Ingrid verdient zeker een bloemetje”, mailt Rita naar KW. “Ze is moeder van twee kinderen, oma van vijf kleinkinderen, presteert mooi logistiek werk in de bijzondere jeugdzorg en daarbovenop is ze een fantastisch wonder met naald en draad.”
The post Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden appeared first on KW.be.

Lees meer »