Zeven procent minder verkeersdoden in 2023, maar wel stijging bij twee types weggebruikers

Er zijn vorig jaar 7 procent minder verkeersdoden gevallen dan in 2022. Dat blijkt woensdag uit de laatste verkeersveiligheidsbarometer van Vias institute op basis van cijfers van de federale politie.

 

Meer krantenkoppen in België

Ze slaan tegelijk toe in Gaza, Libanon en Jemen: is de slagkracht van het Israëlische leger echt eindeloos?

Het Israëlische leger voerde gisteren raketaanvallen uit op havens en elektriciteitscentrales in Jemen. Tegelijk bombardeert het Gaza en Beiroet en zou het een grondoffensief in Libanon voorbereiden. De armslag van de Israeli Defence Force (IDF) lijkt eindeloos. Maar is dat wel zo? Hoe sterk is het Israëlische leger echt? Expert krijgskunde Roger Housen: “Eén land maakt dit allemaal mogelijk.”

Lees meer »

Boze “Nemo” geeft zeemeermin kopstoten in de hoop dat ze weggaat

Doherty Medes, een professionele zeemeermin, heeft dinsdag duidelijk gevoeld dat ze niet welkom was onderwater in Batangas, de Filipijnen. Toen ze aan het zwemmen was, kreeg ze meermaals een kopstoot van een clownvis. “Eerst bleef hij op een afstand, maar van zodra hij zag dat ik dichterbij kwam, werd hij kwaad”, aldus Doherty. Clownvissen staan erom bekend dat ze hun

Lees meer »

Cirque du Soleil lanceert nieuwe digitale ervaring exclusief voor België in samenwerking met Imagien

Cirque du Soleil werkt samen met Imagien om zijn wereldberoemde show KURIOS: Cabinet of Curiosities naar het digitale podium te brengen. Deze exclusieve, interactieve ervaring laat kijkers Cirque du Soleil op een geheel vernieuwende manier beleven. De digitale voorstelling is exclusief te zien in België. De opnames werden gemaakt tijdens de live shows van KURIOS: Cabinet of Curiosities in Brussel.<br

Lees meer »

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Evenepoel klaar voor nieuwe clash met kersvers wereldkampioen Pogacar

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Vlaams minister-president Matthias Diependaele: “Ik wil niet saai en grijs zijn, maar ik wil wel degelijkheid uitstralen”

Saai? Grijs? Matthias Diependaele (N-VA) wil die vooroordelen over zichzelf de wereld uit helpen. “Dat ben ik niet. Maar ik wil wel degelijkheid uitstralen. Want wil de Vlaming echt show en spektakel van politici?” Zijn goed voornemen als kersvers minister-president: niet weglopen van camera’s of uit ramen klauteren. “Ik ga aan de Vlamingen uitleggen waarom we moeilijke beslissingen nemen.”

Lees meer »

Drie mensen opgepakt in onderzoek naar gesjoemel bij vleeshandel in Mol

De politie heeft 3 mensen opgepakt in een onderzoek naar gesjoemel bij een vleeshandel in Mol. De vleeshandel zou onder andere runderen in het zwart verkopen en controles van het voedselagentschap omzeilen. De politie hield op verschillende plekken huiszoekingen en liet ook een hoevewinkel verzegelen die niet voldeed aan de voedselveiligheid.

Lees meer »