Vader Bart en dochters Margot en Lara Lambert als één (volleybal)team: “Het creëert een speciale band”

Vader Bart Lambert (43) is trainer-coach van Tievolley Tielt dames C, waar zijn dochters Margot (19) en Lara (17) ook allebei spelen. Het team doet het bovendien uitstekend in Promo 4C. Als tweede in de ranking staan ze zondag tegenover leider Torhout.

Bart is leerkracht Nederlands, Engels en Frans op Ter Groene Poorte en woont in Oudenburg. Margot is student industrieel ingenieur aan de Universiteit Gent en speelt als midden. Lara volgt in het zesde middelbaar humane wetenschappen in De Bron Tielt en speelt als spelverdeler of passeur.

“Ik vind het wel tof om mijn papa als trainer te hebben. Het is maar een kleine drempel om naar de trainer iets te zeggen of te vragen over bijvoorbeeld de training of de wedstrijden. Ik durf bijvoorbeeld wel sneller mijn mening zeggen over wat er op het veld gebeurt”, vertelt Margot.

Ook Lara vindt het leuk om haar vader als trainer te hebben. “Ik kan gemakkelijk met hem communiceren over alles wat met het spel te maken heeft. Bovendien is het mooi meegenomen dat we samen tijd spenderen aan iets wat we allen leuk vinden. Ik merk ook dat ik me wat meer op mijn gemak voel op het veld, wetende dat mijn vader er is en ik gemakkelijker iets kan zeggen. Maar soms brengt het ook een extra druk met zich mee.”

Om als zussen samen op het veld te staan zijn er zowel voor- als nadelen. Margot vindt dit wel leuk omdat ze goed op elkaar zijn ingespeeld als passeur en midden. “Als je als zussen al een connectie hebt, voel je deze connectie ook op het veld. Ook al is die soms niet altijd even positief.”

Maar Lara vindt het soms lastig om met haar oudere zus te spelen.

“We botsen vaak, vooral mentaal”, weet Lara. “Margot is iets meer gedreven en een geboren winnaar. Het moet echt perfect zijn voor haar. Tijdens wedstrijden kan ze zich wel eens opwinden en is het even ‘koeltjes’ tussen ons beiden. Maar ik geniet ervan om samen met haar op het veld te zijn en naar trainingen te gaan. Het creëert een speciale band tussen ons, zelfs als we het niet altijd eens zijn.”

Topper tegen Torhout

Met drie volleybalfanaten in het gezin en in eenzelfde ploeg kan er tijdens een weekend al wat nabesproken worden over een wedstrijd. Maar papa Bart laat een mindere wedstrijd zeker het weekend niet verpesten. “Volleybal neemt veel tijd uit ons gezinsleven. We zijn vaak samen onderweg en dan gaat het al vrij snel over volleybal. Volleybal is een microbe, een virus en eenmaal ermee besmet, is het moeilijk te ‘genezen’.”

“Mijn vrouw en schoonmoeder hebben ook elk een verleden in de volleybalwereld. Ze komen elke week trouw de supportersschare vervoegen. Uiteraard kan een nabespreking dan niet ontbreken. De ene week duurt die al wat langer dan de andere week, maar een mindere wedstrijd is geen excuus om het hele weekend te laten vergallen. Een wandeling met de hond, een fietstochtje, wat schoolwerk, een boek, tijd verdrijven op sociale media… voldoende manieren om afleiding te vinden, weg van het volleybal.”

De functie van trainer en vader van elkaar scheiden vindt Bart geen probleem. “Voor mij lukt dat vrij goed. Tijdens het volleybal ben ik trainer. Zowel op training als op wedstrijden is het voor mij een moment dat ik alle andere zaken rond mij loslaat. Enkel volleybal gaat er dan nog door mij heen. Het is een van de weinige momenten waar mijn hoofd maar aan één ding denkt. Ik zet een imaginaire pet op als trainer en dan zijn Margot en Lara gewoon twee leden van mijn team. Onmiddellijk na een wedstrijd of training gaat die pet van mijn hoofd en ben ik onmiddellijk terug de vader. Het voelt soms als een privilege dat ik mijn dochters van zo dichtbij zie groeien of kan aansturen.”

“Torhout is de enige ploeg die dit seizoen nog niet verloren heeft”, weet Bart. “Ook in de andere reeksen heb je geen gelijke als Torhout. Ik denk dat dit veel, zo niet alles zegt. Als zij ons verslaan is de titel zo goed als zeker voor hen. Wij zullen er wel alles aan doen om hen dit jaar toch eens het gevoel van een nederlaag te doen ervaren. Mits een zege van ons, is er opnieuw een waterkansje voor ons.” (RV)

Zondag 17 maart om 18 uur: VKt Torhout E – Tievolley C.

The post Vader Bart en dochters Margot en Lara Lambert als één (volleybal)team: “Het creëert een speciale band” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Zwevegem wint tweede label van ‘Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Zwegem ontving opnieuw het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. “We hechten veel belang aan fitte werknemers en zijn dankbaar voor de bijzondere dynamiek die is ontstaan tussen de werknemers dankzij de bedrijvensport.”, zegt sportschepen Raf Deprez (CD&V). Twee jaar geleden kreeg de gemeente als eerste in West-Vlaanderen al een eerste Label Sportbedrijf.
The post Zwevegem wint

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

LIVE F1. Norris snelste in de eerste twee oefensessies

De ogen van de Formule 1-wereld zijn dit weekend gericht op de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Vorig jaar kwam Max Verstappen als eerste over de streep in Silverstone. Wie pakt zondag de zege? Volg hier het nieuws in aanloop naar de race en uiteraard de wedstrijd zelf.

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee

Ons land start met de aanleg van oesterriffen in de Noordzee. Zo wil België de biodiversiteit in de Noordzee herstellen. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid gaat daarvoor een samenwerking aan met wetenschappers en bedrijven, BELREEFS.
The post België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »