Rally van Moorslede verwelkomt heel wat teams uit eigen gemeente: “Rallysport leeft echt in deze regio”

Dit weekend staat de gemeente weer in het teken van de rallysport. De Rally van Moorslede bijt zondag de spits af van het nieuwe regionale rallyseizoen. Met 118 deelnemende teams is het evenement een succes, met ook opvallend veel teams die een link hebben met de gemeente.

De Rally van Moorslede is inmiddels een vaste waarde op de kalender. Ook dit jaar opent de wedstrijd het nieuwe rallyseizoen in onze regio. Na de testritten op zaterdag staat zondag het echte werk op het programma. De 118 ingeschreven teams krijgen twee klassementsproeven, die ze elk vier keer afleggen, voorgeschoteld. In Moorslede werd een parcours van zes kilometer uitgetekend, in Dadizele rijden de teams 14 kilometer tegen de chrono. “Goed voor 80 wedstrijdkilometers in totaal. De parcoursen zijn niet gewijzigd ten opzichte van vorig jaar, volgend jaar hebben we wel iets nieuws in petto”, aldus Marnik Malengier van Autoclub Dadizele.

Bekende namen

Aan de start van de Rally van Moorslede staan er ook dit jaar enkele bekende namen. Onder andere Melissa Debackere en Vincent Verschueren starten als favorieten voor de eindzege. “Maar we merken ook dat er heel wat ingeschreven teams zijn die een link hebben met Moorslede. Ongeveer één op de vijf wagens is verbonden met de gemeente. De rallysport leeft hier”, aldus Brian Renier van Autoclub Dadizele. Hij nodigde zondag, een week voor de Rally van Moorslede, alle Moorsleedse deelnemers uit voor een gezellig samenzijn in Ons Huis, het lokaal van de rallyliefhebbers.

Debuut dochter

Dadizelenaar Brian neemt zelf ook deel aan de rally. “In 2017 reed Bernd Casier hier naar de overwinning. Ik was toen zijn co-piloot. Zeven jaar later neem ik zelf plaats achter het stuur. Mijn dochter Hailey (18) maakt haar debuut en zal me als co-pilote de weg wijzen.” Het gezin van Brian ademt rallysport, want ook moeder Isabel Durnez neemt deel aan de rally. Zij is de co-piloot van Christophe Kerckhove, die de voorbije jaren al mooie resultaten haalde bij de Historics. “Voor mij is het alvast een kinderdroom. Ik ben opgegroeid met de rallysport”, aldus Hailey.

Naamgenoot

Ook ten huize van Moorsledenaar Bert Coene is men bezeten door de rally. Bert kaapt ieder jaar een ereplaats weg tijdens de rally in eigen gemeente en ook nu kijken de plaatselijke liefhebbers uit naar zijn deelname. “De voorbije jaren was mijn vrouw Petra telkens mijn vaste co-piloot, maar door een blessure na een val kan ze er nu spijtig genoeg niet bij zijn.”

Bert vond met naamgenoot Bert Vander Stichele een nieuwe co-piloot. “G&V is een van mijn trouwe sponsors. Doordat G&V onlangs het bedrijf van de familie Vander Stichele overnam, kwam ik in contact met Bert. Het klikte meteen. Het zal raar zijn om niet de stem van Petra naast me te horen, maar ik heb ook alle vertrouwen in Bert.”

SV Moorslede

Voor Roeselarenaar Bert Vander Stichele is de deelname aan de rally van Moorslede erg speciaal. “Ook ik heb een band met de gemeente. Er woont hier veel familie en ik speelde hier jarenlang voetbal. Het is niet mijn vuurdoop als co-piloot, maar ik vind het wel speciaal dat ik met Bert Coene op weg mag. Als je bij de bakker komt en er over rally gesproken wordt, valt toch wel erg vaak zijn naam. We hopen dan ook dat er dit weekend veel supporters komen opdagen.”

De rally van Moorslede start zondagochtend. Burgemeester Ward Vergote (Visie) en zijn dochter Justine rijden met de veiligheidswagen als eerste het parcours af om te kijken of alles veilig is. “Als rallyliefhebber kijk ik natuurlijk ieder jaar uit naar dit evenement. Maar het is belangrijk dat alles op een veilige manier verloopt. Daarom rijden Justine en ik als eerste het parcours af om zeker te zijn dat alles wel in orde is”, aldus de burgemeester.

The post Rally van Moorslede verwelkomt heel wat teams uit eigen gemeente: “Rallysport leeft echt in deze regio” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Speedpedelecs dan tóch toegelaten langs alle groene assen

Speedpedelecs zijn nu toch welkom langs alle groene assen. Die beslissing viel slechts twee weken nadat er specifieke verbodsborden werden geplaatst op de assen waar er – ondanks een al langer geldend verbod – nog steeds veel ultrasnelle e-bikes rijden. Er zijn heel wat voorstanders van deze regel, maar er klinkt ook kritiek.
The post Speedpedelecs dan tóch toegelaten

Lees meer »

Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet”

De politie van Oostende blikt zeer tevreden terug op twee Rammstein concerten dat ook vrijdag 47.500 bezoekers verwelkomde. Met kleine bijsturingen in de signalisatie, verliep het verkeer nog vlotter dan tijdens de eerste dag.
The post Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie Westkust arresteert twee mannen die wellicht negentien slachtoffers oplichtten met Makita-materiaal

Na een lang onderzoek heeft de politie Westkust deze week twee mannen gearresteerd in Laken en Sint-Gillis die ervan verdacht worden negentien slachtoffers te hebben opgelicht. Dat deden ze door zogezegd werkmateriaal van Makita te verkopen, maar na betaling leverden ze die nooit. Zo zouden ze in totaal 10.000 euro hebben buitgemaakt.
The post Politie Westkust arresteert twee mannen

Lees meer »

“Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel

Een 62-jarige man uit De Haan heeft voor de Brugse rechtbank drie maanden celstraf gekregen omdat hij twee agenten met een luchtdrukgeweer bedreigde tijdens een interventie.
The post “Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Russisch oliedepot in brand na Oekraïense droneaanval – Zelensky tekent veiligheidsakkoorden met EU, Estland en Litouwen

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky heeft donderdag in Brussel drie veiligheidsakkoorden ondertekend, waaronder een met de Europese Unie. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poging tot militaire staatsgreep aan de gang in Bolivia: “Ons land kan zo niet verder”, zegt generaal

In Bolivia is een poging tot militaire staatsgreep zich aan het voltrekken. Strijdkrachten hebben het centrale plein van La Paz ingenomen en een pantservoertuig heeft de ingang van het presidentiële paleis geramd. Daarna liepen soldaten het gebouw binnen. President Luis Arce vraagt de generaal achter de staatsgreep om de mobilisatie een halt toe te roepen.

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge pakt uit met primeur voor Benelux: innovatieve techniek voor behandeling van prostaatvergroting

In het AZ Sint-Lucas Brugge heeft uroloog Pieter Uvin als eerste arts in de Benelux de innovatieve MiLEP-techniek toegepast voor de behandeling van goedaardige prostaatvergroting. Dokter Uvin maakt deel uit van de artsenassociatie Urologisch Centrum Noord West-Vlaanderen die in beide Brugse ziekenhuizen actief is (AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas). Deze nieuwe laserbehandeling bouwt voort op bestaande methodes, maar maakt gebruik

Lees meer »