Jacky (72) legt opnieuw puzzel van meer dan 50.000 stuks… en weer ontbreekt een stukje: “Nu ga ik weer kleinere maken”

Nog tot en met zondag kan je in het Meunyckenhof de puzzel van 51.300 stuks bezichtigen die Jacky Rosseel (72) de voorbije maanden legde . Vorig jaar maakte hij ook al de grootste puzzel ter wereld, Travel Around Art, met liefst 54.000 stukjes! Ongelooflijk, maar waar: van beide puzzels ontbrak op het einde één stukje. “Het is frustrerend dat ik voor de tweede keer op rij bij het leggen van zo’n reuzenpuzzel eindig met een gaatje.” Al is de puzzel van vorig jaar intussen wel compleet.

De puzzel van 54.000 stukjes maakte hij vorig jaar nog in zijn woonkamer, maar ondertussen is hij verhuisd naar een appartement waar hij geen plaats heeft om dergelijke gigantische puzzels te leggen. De puzzel van 51.300 stuks is 9 bij 1,8 meter groot. Daarom vatte Jacky het idee op om de puzzel in het woonzorgcentrum Meunyckenhof te leggen en der directrice stemde daar onmiddellijk mee in. Op deze manier kunnen mensen die normaal gesproken het woonzorgcentrum niet bezoeken toch eens kennismaken met de de sfeer en de activiteiten in het rusthuis. Er zijn ondertussen al heel wat mensen langs geweest om de puzzel te bekijken en de bewoners van het woonzorgcentrum vinden het ook allemaal een prachtig initiatief.

Wereldwonderen

Aan de puzzel van 51.300 stukjes werkte Jacky tien maanden. “Het stelt 27 wereldwonderen voor”, vertelt Jacky. “De puzzel is van het merk Kodak, enkel te verkrijgen in Amerika. Via Amerika lukte het me niet om hem naar hier te krijgen, maar hij was wel te koop bij een man in Nederland. Ik heb jaren aangedrongen bij de man om de puzzel aan mij te verkopen. Ik was er dus al enkele jaren verlekkerd op. Ik betaalde er 550 euro voor.”

“Voor de tweede keer op rij miste ik op het eind een stukje van de puzzel, dat is even vloeken”

“Ik ben gepensioneerd, maar wil én bezig blijven én mijn brein wakker houden. Puzzelen is daarvoor ideaal. Bovendien kom ik tot rust als ik puzzel. Deze puzzel bevalt me meer dan die van vorig jaar. Deze heeft mooie en prachtige intense kleuren, het merk Kodak staat daar voor gekend”, zegt Jacky.

Overschilderd

“Wel frustrerend dat ik voor de tweede keer op rij bij het leggen van dergelijke puzzel op het einde een stukje miste. Dan vloek je wel eens. De puzzel van vorig jaar was een puzzel van Europese makelij en er ontbraken toen zelfs vier stukjes. Die kon ik nadien gelukkig nog opvragen bij de grootleverancier. Met een foto kan je bewijzen welke stukjes er precies ontbreken. Ditmaal is het helaas niet mogelijk om het ontbrekende stuk nog te bemachtigen”, weet Jacky.

Waar het ontbrekende stukje hoort, werd de puzzel wat bijgekleurd. © Coghe

“Van één stukje was er eentje dubbel, en dat was een geluk bij een ongeluk, als ik het zo mag noemen”, vervolgt Jacky nog. “Dat stukje heeft mijn vrouw een beetje overschilderd, zodat het wat minder opvalt. Het is erg spijtig, maar ik heb er nu vrede mee.”

“Nu heb ik het wel gehad met die gigantische puzzels en ga ik weer met kleinere puzzels aan de slag. Het is geen uitdaging meer om die grote te maken”, lacht Jacky. Op maandag 18 maart wordt de puzzel onverbiddelijk uit elkaar gehaald. Jacky is nog niet zeker wat hij ermee wil doen. “Verkopen of weggeven, ik ga er nog eens over nadenken”, zegt hij aarzelend.

The post Jacky (72) legt opnieuw puzzel van meer dan 50.000 stuks… en weer ontbreekt een stukje: “Nu ga ik weer kleinere maken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lotte Santens is nieuwe groepsleider bij de Chirowietjes

Kinderen van het eerste leerjaar tot en met tieners uit het zesde middelbaar konden zondag 8 september langs bij de Chirowietjes tijdens hun startdag. De activiteiten vinden plaats elke zondag van 14 tot 17 uur in de Leysafortstraat 17. “We hadden een mooie opkomst”, vertelt Lotte Santens, die dit jaar de groepsleiding op zich neemt.
The post Lotte Santens

Lees meer »

Waarom onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’ nog steeds lopen: “Deze reeks moet in primetime worden uitgezonden, niet op een onmogelijk uur”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

“Sta ik naast Kabouter Plop, dan moet ik omhoog kijken”

Tijdens het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne zorgde Garry Hagger dat het publiek genoot van zijn show. De zanger zong o.a. ‘Het Allermooiste’, maar ook ‘Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen’, enz.
The post “Sta ik naast Kabouter Plop, dan moet ik omhoog kijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart Van Opstal van ‘Big Brother’ naar parlement voor Vlaams Belang: “VTM wist ervan, maar ik mocht het niet aan grote klok hangen”

Op z’n cv stonden al ‘Big Brother’-deelnemer, politieagent en café-uitbater, en nu is daar parlementslid bijgekomen. Zo’n 8.000 voorkeurstemmen leverden Bart Van Opstal (49) een zitje op naast Tom Van Grieken. “Mijn vader zaliger zou zo fier zijn nu. Hij maakte zich zorgen wat er van mij zou worden”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over zijn politieke

Lees meer »

Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee doden tot gevolg: twee ondernemingen en twee personen schuldig, maar geen straf

Bij graafwerken op een bedrijventerrein in Ieper ontplofte op 19 maart 2014 een obus uit de Eerste Wereldoorlog. Bij de explosie kwamen twee arbeiders om het leven en vielen twee gewonden. Twee personen en twee ondernemingen werden tien jaar later in beroep schuldig bevonden aan onopzettelijke doding.
The post Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische rivale Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten op zijn socialemediaplatform Truth Social.

Lees meer »

Izegem huldigt bolletjestrui Justine Ghekiere

Izegem heeft wielrenster Justine Ghekiere in de bloemetjes gezet. Ghekiere won afgelopen zomer als eerste Belgische ooit het bergklassement in de Tour De France Femmes en ze mocht ook de bergtrui in de Ronde van Italië meenemen. "Ze is een echte ambassadeur voor onze stad", klinkt het.

Lees meer »