Eerste klimaatzaak tegen multinational in ons land: Waalse bioboer daagt TotalEnergies voor de rechter

Hugues Falys, een bioboer uit Lessenbos (Bois-de-Lessines) in de provincie Henegouwen, zal TotalEnergies voor de rechter in Doornik dagen voor de rol die de Franse oliemaatschappij speelt in de klimaatverandering. Het is de eerste klimaatzaak tegen een multinational in België, meldt de milieuorganisatie Greenpeace. Greenpeace, FIAN en La Ligue de droits humains komen vrijwillig tussen in de zaak, met steun van Klimaatcoalitie en de Internationale Federatie voor de Mensenrechten. 

Meer krantenkoppen in België

Olieprijs op laagste niveau in anderhalf jaar

Een vat Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee, werd vrijdag opnieuw goedkoper en bereikte het laagste peil in anderhalf jaar. De prijs zakte vrijdag met 2,23 procent tot 71,07 dollar per vat. De Amerikaanse oliesoort WTI werd eveneens 2,26 procent goedkoper tot 67,59 dollar per vat.

Lees meer »

22 jaar na zijn dood: broer van Pim Fortuyn eist actie na DNA-spoor op wapen

22 jaar na de dood van de Nederlandse politicus Pim Fortuyn is het moordwapen nog altijd omgeven met mysteries. Moordenaar Volkert van der G. heeft nooit verteld hoe hij aan het pistool kwam waarmee hij de populaire politicus doodde. Op deze Firestar M43 zat een onbekend DNA-spoor dat deze zomer opnieuw door justitie is onderzocht. Dat blijkt uit een nieuwe

Lees meer »

Na de nederlaag volgt de tegenprestatie: Warholm verschijnt in Zweeds tenue van Duplantis op Diamond League-meeting

Karsten Warholm (28) heeft woord gehouden na z’n nederlaag in de fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Zweedse polsstokspringer Mondo Duplantis (24). De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het woensdag in een straffe tijd van 10.37. Als tegenprestatie verscheen de Noorse hordeloper in een Zweeds truitje op de Diamond League-meeting in Zürich.

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en boete voor eenzame man na exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Zelfs in combi deed hij verder”

Een 50-jarige man uit Oekraïne is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een effectieve boete van 800 euro voor exhibitionisme. Tussen de slachtoffers een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Voorwaardelijke celstraf en boete voor eenzame man na exhibitionisme aan Vetexsite

Lees meer »

Jan Deconynck publiceert tweede roman

De in Veurne geboren Jan Deconynck (60) schreef met Zwemmen in 1970 zijn tweede roman na zijn debuut Red Sergeant.
The post Jan Deconynck publiceert tweede roman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geïsoleerde stam in Peruaanse jungle schiet twee houthakkers dood met pijlen

Tragiek in het Peruaanse Amazonegebied. Daar hebben leden van de de Mashco Piro, volgens de organisatie ‘Survival International’ de grootste geïsoleerde stam ter wereld, twee houthakkers gedood met pijlen. Nog twee andere mensen worden vermist sinds de gewelddadige confrontatie aan de Parianamu rivier. De organisatie betuigde haar medeleven aan de families van de slachtoffers.

Lees meer »

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

Adele laat 200 miljoen dollar schieten omdat ze geen zin heeft in extra concerten na München

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had ze net zo goed opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen kreeg de superster verschillende lucratieve aanbiedingen, maar daar had ze blijkbaar geen

Lees meer »

Pat Nutrition pakt uit met nieuwe stunt: Kortrijkse spierbundels delen proteïnewater uit ter waarde van 25.000 euro

Palletten met proteïnewater, ter waarde van 25.000 euro, zullen op 11 september op tien verschillende plaatsen in het land verschijnen. Voorbijgangers kunnen er zich dan gratis aan behelpen. De stunt, op poten gezet door de spierbundels van het Kortrijkse Pat Nutrition, moet het belang van gezonde voeding in de verf zetten. “Men kan er eindeloos over blijven palaveren, wij voegen

Lees meer »

Erwin (68) stierf 1,5 jaar na aanrijding, bestuurder staat nu terecht: “Door dat ongeval kon hij zijn kankermedicijnen niet nemen”

De aan pillen verslaafde Mouhamed A. (32), die in 2017 kankerpatiënt Erwin Cremers (68) van het trottoir maaide, is vrijdag voor politierechter Peter D’Hondt verschenen. Na zeven jaar is er een datum vastgelegd voor zijn proces. Onderzoek heeft uitgewezen dat A. verantwoordelijk is voor het overlijden van Cremers anderhalf jaar na het ongeval. Hij wordt aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag en

Lees meer »

China overspoelt het Westen met goedkope elektrische auto’s: “We moeten ze niet bannen, maar de productie hierheen halen”

De Chinezen hebben de snelst groeiende automarkt ter wereld, en zeker op vlak van elektrische wagens bieden ze het Westen stevige concurrentie. In Terzake en De Afspraak pleiten verschillende experts ervoor om de Chinezen te verplichten om een deel van de productie naar Europa te halen. "Als ze deel willen uitmaken van onze markt moeten ze ook deel van de

Lees meer »

Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak

Ons Onderdak heeft plannen om de sociale woningen op het centrale plein in de Torrepoortlaan te vervangen door 12 ééngezinswoningen en 43 appartementen. Volgens Sam Vancayseele zorgt dat voor ongerustheid bij de bewoners. Volgens schepen Philip Bolle zou communicatie echter voorbarig geweest zijn.
The post Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak appeared first on KW.be.

Lees meer »