Doomkerke en Aarsele spelen degradatietopper

Zondag staat in derde provinciale B de degradatietopper tussen Doomkerke en Aarsele gepland. Geen van beide teams kan een nederlaag veroorloven, willen ze alsnog het behoud realiseren. Dat beseft ook de 30-jarige kapitein van Aarsele, Matthias De Coster.

“Vorig weekend waren we dicht bij enig puntenwinst ondanks een gehavende ploeg. Aarsele klom terecht op voorsprong in de eerste helft, maar finaal moest men toch nog zijn meerdere erkennen in Oedelem. Spijtig want het was zeker niet terecht. Zo kreeg de thuisploeg een strafschop die er totaal geen was. Tijdens het vallen kan je toch moeilijk je hand wegtoveren, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk. Het verlies zorgt er nu wel voor dat we nog altijd op de voorlaatste plaats staan en zondag we verplicht moeten winnen op Doomkerke om haasje over te doen in de klassering. We weten dus wat ons straks te doen staat. Thuis hebben we met 4-2 gewonnen, nu mogen de cijfers gewoon omgekeerd zijn”, lacht de vertegenwoordiger uit Waregem.

“Op wat moet je letten bij Doomkerke? In de heenwedstrijd was ik geblesseerd maar volgde de partij wel van aan de zijlijn. Ik zag een collectief sterk blok dat moeilijk te ontwrichten is en met Nick Beernaert voorin een goudhaantje lopen heeft. Aan ons nu om hem uit de wedstrijd te houden en op de juiste momenten wel toe te slaan. Zo staan we dan al derde laatste en kunnen terug naar boven kijken en niet meer naar een degradatie zoals nu. In ons 80-jarig bestaan moet KFC Aarsele nog in derde zitten, zo simpel is het.”

Staart

“Dit scenario hadden we eigenlijk totaal niet verwacht. Vorig jaar zijn we net niet in de top 5 geraakt. We verloren wel enkele sterkhouders in het tussenseizoen, maar dat we daardoor plots in de staart van de klassering zouden bengelen had echt niemand verwacht. Zeker niet na onze sterke start met 6 op 9. Daarna kregen we echter af te rekenen met veel blessures en zag je ons afdalen in de klassering. Aan ons nu om nog de kop te rechten in de laatste 6 matchen.” (SBR)

Zondag 17 maart om 15 uur: KFC Doomkerke – KFC Aarsele.

The post Doomkerke en Aarsele spelen degradatietopper is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Florida zet zich schrap voor nieuwe orkaan

Terwijl Helena al meer dan 200 doden heeft gemaakt en voor gigantisch veel schade zorgde, komt tropische storm Milton wellicht woensdag aan land in West-Florida. Gouverneur Ron DeSantis heeft de noodtoestand al uitgeroepen.

Lees meer »

Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest, zorgt regen straks voor gevaarlijke finale?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Britt (23) uit De Haan is ‘Parel van Verpleegkundige’: “Als je zelf plezier hebt in je werk, straal je dat ook uit naar anderen”

Britt Dejonckheere, verpleegkundige in het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw in Brugge, is een van de zeven laureaten die door de beroepsorganisatie NVKVV zijn verkozen tot ‘Parels van Verpleegkundigen’. De jonge Haanse doet haar job in de geestelijke gezondheidszorg dan ook met hart en ziel. “Ik kom elke dag met een glimlach naar het werk.”
The post Britt (23) uit De

Lees meer »

Yellow Dragons is nieuw in het dameszaalvoetbal

In de damesliga Ter Straeten zaalvoetbal in Varsenare werd de competitie voor dit seizoen uitgebreid naar zeven ploegen. Yellow Dragons is een nieuwkomer.
The post Yellow Dragons is nieuw in het dameszaalvoetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier ultra’s Anderlecht voor rechtbank in Spanje, onbegrip bij Sociedad voor Fredberg en co

Ophef in de tribunes tijdens Real Sociedad-Anderlecht. Supporters van paars-wit gooiden enkele stoeltjes richting Spaanse fans in het vak onder hen. De match lag even stil. In totaal zijn vijf supporters van paars-wit opgepakt en de club kwam ook met excuses. “Dit gedrag heeft absoluut geen plaats in het voetbal.” Tot onbegrip van Sociedad gingen CEO Sports Jesper Fredberg, coach

Lees meer »

Thomas krijgt makeover tijdens ‘Blind Getrouwd’ huwelijksreis in Mexico: “Karlien mag kiezen wat ermee gebeurt”

In de categorie ‘zaken die je zeker moet gedaan hebben op huwelijksreis in Mexico’: je kersverse echtgenoot restylen. Het is dan misschien geen mainstream activiteit, maar blind trouwen is dat ook niet. Karlien en Thomas trekken Mexico City dan ook in met een missie: een nieuw kapsel voor Thomas, die het lot van zijn lokken in de handen legt van

Lees meer »

“Vrede eisen in oorlog is het radicaalste dat je kan doen”: Rula en Alon-Lee strijden al 1 jaar lang (vergeefs) voor staakt-het-vuren

Na bijna 1 jaar oorlog in Gaza lijkt vrede in het Midden-Oosten verder weg dan ooit. Voor progressieve Israëli’s zoals de Palestijnse Rula Daood en de Joodse Alon-Lee Green die wekelijks in Tel Aviv betogen voor een staakt-het-vuren, is de situatie hartverscheurend. Met een vredestour door Europa, met een stop in Brussel, willen de activisten een sterk signaal geven. "Europese

Lees meer »