Burgemeester Hidalgo ziet liever helemaal geen Russische atleten op Olympische Spelen in Parijs

Burgemeester Anne Hidalgo wil komende zomer liever helemaal geen Russische en Belarussische sporters zien op de Olympische Spelen in Parijs en zeker niet bij de openingsceremonie. Sporters uit Israël zijn meer dan welkom, zei ze in een interview met persbureau Reuters. 

Meer krantenkoppen in België

Beschimpte Australische breakdancer is… de mondiale nummer 1

Met haar ‘onorthodoxe’ moves tijdens de Olympische Spelen in Parijs werd ze een wereldwijde sensatie en vooral het mikpunt van spot. Nu blijkt dat Rachael Gunn, oftewel B-girl ‘Raygun’, ondanks haar controversiële performance voor Team Australië op de Spelen de nummer 1 van de wereld is.

Lees meer »

VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding

Na twee speeldagen bezet VVC Beernem A de leidersplaats in derde provinciale B. Nu staat een loodzware verplaatsing naar Zerkegem op het programma. “Er loopt veel meer concurrentie rond in vergelijking met vorig kampioenschap”, zegt Michiel Bourgois.
The post VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding appeared first on KW.be.

Lees meer »

In Poperinge is de schandpaal terug op de Grote Markt gezet

In Poperinge is de schandpaal terug op de Grote Markt gezet. Tot de 19e eeuw werd de schandpaal gebruikt om mensen, die kleine misdrijven hadden gepleegd, te straffen. Het ging om dieven, mensen die overspel hadden gepleegd, landlopers of bedelaars. De schandpaal van 3 meter hoog, gekapt uit een stuk zandsteen, werd al die tijd bewaard door een Poperingse familie.

Lees meer »

Ooit zelf Trump-fan en nu in de ban van oorlog in Oekraïne: wat weten we al over verdachte van mogelijke moordpoging op Trump?

Ryan Wesley Routh, zo heet de man die volgens Amerikaanse media gearresteerd is na een nieuwe vermoedelijke moordpoging op Republikeins president Donald Trump. De 58-jarige Routh, ooit een Trump-stemmer, sprak zich op sociale media de laatste jaren sterk uit tegen de voormalige president en hamerde op voor steun aan Oekraïne. Dit weten we al over hem.

Lees meer »

Plaatsverboden tegen veroorzakers van overlast in Oostende werpen hun vruchten af: “Samen zorgen we voor een veilige stad”

Afgelopen zomer diende tegen zeven verschillende personen een plaatsverbod te worden uitgevaardigd nadat ze herhaaldelijk voor overlast zorgden nabij de Drie Gapers en Venetiaanse Gaanderijen in Oostende.
The post Plaatsverboden tegen veroorzakers van overlast in Oostende werpen hun vruchten af: “Samen zorgen we voor een veilige stad” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart Van Opstal van ‘Big Brother’ naar parlement voor Vlaams Belang: “VTM wist ervan, maar ik mocht het niet aan grote klok hangen”

Op z’n cv stonden al ‘Big Brother’-deelnemer, politieagent en café-uitbater, en nu is daar parlementslid bijgekomen. Zo’n 8.000 voorkeurstemmen leverden Bart Van Opstal (49) een zitje op naast Tom Van Grieken. “Mijn vader zaliger zou zo fier zijn nu. Hij maakte zich zorgen wat er van mij zou worden”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over zijn politieke

Lees meer »

Een film als een jazzclub: ‘Soundtrack to a coup d’état’ verweeft politiek en muziek over de Congolese onafhankelijkheid

"Ik wil dingen opengooien", zegt regisseur Johan Grimonprez over zijn documentaire ‘Soundtrack to a coup d’état’. Die gaat over de woelige jaren net voor en na de onafhankelijkheid van Congo, de moord op Patrice Lumumba en de internationale context van die tijd. Grimonprez maakt een verbluffende vertelling met archiefbeelden en muziek, van Louis Armstrong tot Nina Simone en de beroemde

Lees meer »

Failliete aannemer uit Oostende blijft voorschotten incasseren en verbrast die op goksites: zes maanden cel en vijf jaar beroepsverbod

Hoewel M.L. (28) wist dat zijn bouwbedrijf virtueel failliet was, bleef hij voorschotten incasseren. Dat geld verbraste de Oostendenaar grotendeels op goksites. Dat levert hem nu een celstraf en een beroepsverbod op.
The post Failliete aannemer uit Oostende blijft voorschotten incasseren en verbrast die op goksites: zes maanden cel en vijf jaar beroepsverbod appeared first on KW.be.

Lees meer »

“In een volwaardige regering was het na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis alle hens aan dek”

“De overbevolking in de gevangenissen is een reëel probleem, maar is in het verhaal van de brutale verkrachting van een maatschappelijk werker eerder een dooddoener. Hoe durft men zo’n laks veiligheidsbeleid hanteren? Het is karikaturaal dat na dit majeure incident blijkt dat meerdere ‘panic buttons’ niet werken. Dat moet voor veel paniek zorgen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »