Bellewaerde verwacht babygirafje in de lente: “Af en toe kun je het zien schoppen in de buik”

Heugelijk nieuws in Bellewaerde. Giraffe Safiya (5,5 jaar) is in blijde verwachting. De babygiraf zal, als alles goed verloopt, in de lente het eerste levenslicht zien. Dat zou belangrijk zijn voor het voortbestaan van de soort want er leven nog minder dan 2.000 Rothschildgiraffen. “Vorig jaar werd het giraffenverblijf volledig vernieuwd en uitgebreid, waardoor er genoeg ruimte is voor een grote kudde giraffen”, zegt directeur Stefaan Lemey

Bij de voorstelling van de nieuwe leeuw Nestor en leeuwinnen Maya en Numa had dierenarts Melissa Nollet van Bellewaerde nog meer heuglijk dierennieuws te melden. Als alles goed verloopt zou er deze lente en zomer een girafkalfje moeten rondlopen op de Savanne in Bellewaerde. “Giraffe Safiya (5,5 jaar) is in blijde verwachting”, zegt Melissa Nollet. “Haar gewicht gaat inmiddels 1kg per dag omhoog en intussen weegt ze al ruim 800 kg. Af en toe kun je het girafje zelfs al zien schoppen in de buik. Vanaf de geboorte zal het jonge girafje buiten zichtbaar zijn voor de bezoekers.”

1.400 Rothschildgiraffen in het wild

Al sinds de jaren tachtig verblijven er Rothschildgiraffen in Bellewaerde Park. “Vorig jaar werd het giraffenverblijf volledig vernieuwd en uitgebreid, waardoor er genoeg ruimte is voor een grote kudde giraffen”, zegt directeur Stefaan Lemey. “Er leven slechts 1.400 Rotschildgiraffen in het wild en 429 in dierentuinen (die lid zijn van EAZA), wat hen een zeldzame soort maakt. Vandaar dat de geboorte bevorderend is voor het Europees kweekprogramma van EAZA, waar Bellewaerde Park actief aan deelneemt.”

Kweekgroep van vier giraffen

Daar draagt ook de komst van Zuri aan bij, die in januari de kudde kwam vervoegen. In totaal heeft Bellewaerde Park nu een kweekgroep van vier giraffen: Kamala (3 jaar), Zuri (3 jaar), Dumisani (5 jaar) en Safiya (5,5 jaar) die hopelijk binnenkort zal bevallen. Bellewaerde start het nieuwe pretparkseizoen op zaterdag 30 maart. Naast de drie nieuwe leeuwen zullen de bezoekers dan wellicht dus ook een pasgeboren girafje kunnen bewonderen. (TOGH)

The post Bellewaerde verwacht babygirafje in de lente: “Af en toe kun je het zien schoppen in de buik” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ouders van Philippos (20) die door groep jonge mannen werd doodgeslagen in Duitsland, kapot van verdriet: “Hij is in koelen bloede vermoord”

Het tragische lot van de 20-jarige Philippos T. heeft heel Duitsland geschokt. Hij overleed dinsdag aan zijn verwondingen nadat hij was geslagen en geschopt door een groep jonge mannen in een park in Bad Oeynhausen nabij Bielefeld. De pijn en het verdriet van de ouders is ondraaglijk. “Philippos was de beste jongen van de wereld”, vertelde zijn vader tijdens een

Lees meer »

Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!”

Van vrijdag 28 juni tot en met maandag 1 juli organiseert het Brugs Handelscentrum (BHC) opnieuw een koopweekend met heel wat animatie in het kernwinkelgebied. “Sedert medio 2023 zijn er meer dan zestig nieuwe zaken bijgekomen”, weet voorzitter Dirk Vanhegen.
The post Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Succesvolle formule voortzetten”: 58ste Sint-Pieterfestival in Kuurne wordt een feest voor iedereen

Het Koninklijk Feestcomité Sint-Pieter maakt zich op voor een weekend vol feest. Woensdag 26 juni worden de feestelijkheden op gang getrokken met het eerste deel van de 14de Sint-Pieterskoersen voor nieuwelingen U17. Vanaf vrijdag 28 juni worden de feestelijkheden in Kuurne voortgezet en wordt ook op zoek gegaan naar een nieuw Poorterspaar. Wie dat wordt weten we zaterdagavond nadat zowel

Lees meer »

Producent van ‘Pirates of the Caribbean’ geeft update over de toekomst van de films: “Er zijn twee scripts in de maak”

Goed nieuws voor fans van ‘Pirates of the Caribbean’. Er zijn momenteel namelijk niet één, maar wel twee nieuwe scripts in de maak. Dat heeft Jerry Bruckheimer (80), producent van de films, laten weten in een interview met ‘Collider’. Volgens Bruckheimer is de kans ook groot dat de films in kwestie er effectief zullen komen, want ook Disney zelf blijkt

Lees meer »

N-VA Middelkerke trekt met eigen lijst naar kiezer zonder Lijst Dedecker

De lokale N-VA-afdeling in Middelkerke zal in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, zonder Lijst Dedecker. Dat heeft de partij maandagavond besloten. In de gemeente werd gesproken over een samengaan van beide partijen, maar dat wordt nu uitgesloten.
The post N-VA Middelkerke trekt met eigen lijst naar kiezer zonder Lijst Dedecker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Van Grieken mikt op 13 oktober: zo wil hij bij de lokale verkiezingen het cordon laten sneuvelen

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »