Wielrenner Jochen Deweer en vriendin nemen escaperoom The Game Post over: “Meteen overtuigd nadat we zelf eens kwamen spelen”

Wie houdt van puzzelen onder tijdsdruk kan opgelucht ademhalen. The Game Post, de populaire escaperoom die onderdak vindt in het oude postgebouw van Izegem, heeft nieuwe uitbaters gevonden. Wielrenner Jochen Deweer – momenteel out door een blessure – en zijn vriendin Charlotte zijn de nieuwe gezichten van het spel, waarbij je spelenderwijs uit een gevangenis moet ontsnappen. “Ik ga wellicht geen jaren meer blijven koersen. Dit is dus ook een stukje een toekomstgerichte investering”, klinkt het.

Het oude postgebouw op de hoek van de Baron de Pélichy- en Roeselaarsestraat kreeg in 2019 een tweede leven toen Dimitri Vandorpe het pand renoveerde en in zee ging met jeugdvrienden Peter Van Vooren en Fabrice Vandenbogaerde voor de oprichting van escaperoom The Game Post. Die kwam in de kelder van het gebouw te liggen en sloot daarmee perfect aan op het lugubere thema: ontsnappen uit een gevangenis of op de elektrische stoel belanden. Sindsdien waagden talloze vriendengroepen zich aan het plezante spel, maar eind vorig jaar zette het trio de escaperoom te koop omdat de combinatie met hun andere jobs te zwaar werd.

Nieuwe uitbaters

Ondertussen heeft het populaire spel met Jochen Deweer (33) en zijn vriendin Charlotte Brulez (32) nieuwe uitbaters gevonden. “We raakten eerder toevallig in dit verhaal betrokken”, zeggen ze. “In december zijn we voor de verjaardag van mijn neef en zijn vrouw iets gaan eten en nadien zochten we nog een leuke activiteit om samen te doen. Via internet kwamen we bij de escaperoom terecht en zijn we die met veel plezier eens gaan uitproberen. Ter plekke zagen we dat de zaak over te nemen was en omdat we het zo’n fijn concept vinden, hebben we de sprong gewaagd. De ligging is fantastisch, het spel zit heel goed in elkaar en de recensies van gebruikers zijn lovend. Dat waren voor ons drie goede redenen om toe te happen.”

Aanrijding met een kip

Jochens naam doet ongetwijfeld een belletje rinkelen bij wielerfans. “Ik koers al sinds mijn twaalfde en ben actief als elite zonder contract bij Dovy Keukens-FCC”, zegt hij. “Ik heb al wat ups en downs in mijn carrière gehad. Ik heb veel gewonnen, maar ik sukkel intussen al twee jaar met een blessure. In 2021 was ik enkele weken buiten strijd na een aanrijding met een kip. Ik scheurde daarbij mijn ligamenten en daarna ben ik nooit echt meer de oude geweest. Ik sukkel nog steeds met mijn linkerbeen en ik hoop later dit voorjaar op een definitieve diagnose in het UZ Gent.” Jochen is intussen ook actief als algemeen verantwoordelijke bij de wielerploeg en werkt in het dagelijks leven ook als sales assistent bij Unilin Flooring. Charlotte is dan weer actief als leerkracht in basisschool Klavertje 4 in Moorslede.

“De overname van de escaperoom vonden we een leuke nieuwe uitdaging om er bij te nemen”, vertellen ze. “Bezoekers komen meestal toch maar in de avonduren of in het weekend. De kans bestaat dat we later ook met jobstudenten gaan werken. Verder ga ik ook geen jaren meer blijven koersen. Veel zal afhangen van hoe mijn blessure evolueert, maar dit is inderdaad ook een stukje een toekomstgerichte investering.”

Uitbreiding aanbod

Het koppel heropent de deuren van The Game Post bij de start van de paasvakantie op 29 maart. “Je kan nu al een tijdslot reserveren op onze site”, zeggen ze. “Wie tot eind april een speelsessie boekt, krijgt er ook nog een leuke attentie bij. De escaperoom kent drie moeilijkheidsniveaus en kan je spelen vanaf vier en tot tien personen per sessie. We verwelkomen ook grotere groepen. Ben je bijvoorbeeld met twintig, dan kan je afwisselend in twee teams tegen elkaar spelen. Naast de escaperoom hebben we ook nog het stadsspel The B-Team in de aanbieding, waarmee je al spelenderwijs de Izegemse binnenstad verkent. We zouden op termijn ook graag uitpakken met enkele nieuwe formules, waaronder bijvoorbeeld een thema-avond op Halloween of valentijn. Verder zouden we graag ook nog iets voor kinderen uitwerken.”

Meer info op www.thegamepost.be of de gelijknamige Facebook- en Instagrampagina’s.

The post Wielrenner Jochen Deweer en vriendin nemen escaperoom The Game Post over: “Meteen overtuigd nadat we zelf eens kwamen spelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppydisks, oftewel diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met diskettes.

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »