Vrouwelijk duo slaat Torhouts café kort en klein en gooit koffietas in gezicht klant: parket eist effectieve celstraf

Twee vrouwen uit Koekelare riskeren voor de Brugse rechtbank elk een jaar effectieve celstraf voor de schade die ze aanrichtten in een Torhouts café. S.D. en T.N. deelden ook rake klappen uit. Voor een vrouwelijk klant waren de gevolgen niet min.

Op 8 september 2022 stapten S.D. (27) en T.N. (32) in de namiddag café De Sportwereld in Torhout binnen. De twee vrouwen vormden toen nog een koppel. Ze vielen de klanten lastig waarop de uitbater hen vroeg om te vertrekken. Hierop gingen ze compleet door het lint. Ze begonnen met vanalles te gooien en deelden klappen uit aan de uitbater. Een vrouwelijk klant kreeg een koffietas tegen het hoofd en liep een gapende wonde op aan het linkeroog. Ze was tien dagen werkonbekwaam.

Door hun zware drankprobleem maakten de beklaagden al een tijdje de cafés in de regio onveilig. Zo werden ze in maart vorig jaar ook al veroordeeld voor een knokpartij en vernielingen in café The Hot Shot in Koekelare. Voor het proces over de feiten in De Sportwereld kwam S.D. dinsdag niet opdagen. Haar ex T.N. stak alle schuld op haar en vroeg de vrijspraak. “Mijn cliënt heeft zelf geen geweld gebruikt”, aldus advocaat Stijn Leliaert.

De uitbater van De Sportwereld vroeg 2.500 euro schadevergoeding. “De school was net uit en heel wat jongelui waren getuige van de feiten”, pleitte advocaat Timothy Lanssens. “Zijn zaak liep hierdoor heel wat imagoschade op.” De vrouw, die een kopje tegen het hoofd kreeg, vroeg 5.600 euro schadevergoeding. De uitspraak volgt op 14 mei. (AFr)

The post Vrouwelijk duo slaat Torhouts café kort en klein en gooit koffietas in gezicht klant: parket eist effectieve celstraf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

10 jaar na uitroeping kalifaat: “IS is niet verdwenen, maar getransformeerd tot een ander soort organisatie”

Het is exact 10 jaar geleden dat Abu Bakr al-Baghdadi, leider van terreurgroep Islamitische Staat, een kalifaat uitriep in Syrië en Noord-Irak. Bijna 5 jaar later werd het laatste bolwerk van het kalifaat veroverd, maar betekende dat ook het einde van de terreur? Wat blijft er vandaag van de terreurgroep over en waarvoor moeten we opletten? Annelies Pauwels van het

Lees meer »

Zomerbar palmt opnieuw omgeving Sint-Annakapel in: “Ook af en toe evenement”

De pittoreske omgeving van de gerenoveerde Sint-Annakapel vormt tot begin september opnieuw het decor voor een gezellige zomerbar. Drijvende kracht is dit keer Stefanie Van Lierde (26), die er ook de werking als evenementlocatie in goede banen leidt. “De bar zit in een nieuw kleedje en we pakken uit met enkele nieuwigheden”, belooft ze alvast.
The post Zomerbar palmt

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem

Twee Roemenen uit Frankrijk konden op 8 juni in Izegem geklist worden nadat ze bij een bedrijf aluminum profielen uit een container hadden gestolen. Opmerkelijk: ze hadden valse eurobiljetten voor een waarde van 18.700 euro op zak.
The post Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel

Een 62-jarige man uit De Haan heeft voor de Brugse rechtbank drie maanden celstraf gekregen omdat hij twee agenten met een luchtdrukgeweer bedreigde tijdens een interventie.
The post “Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel appeared first on KW.be.

Lees meer »