Voorwaardelijke celstraf en contactverbod met buren voor zeventiger na burenruzie

Belaging, diefstal en doodsbedreigingen, en dat allemaal in het kader van een burenruzie. Daarvoor kreeg een gepensioneerde Kuurnenaar van de rechter een voorwaardelijke celstraf van acht maanden en een al even voorwaardelijke boete van 800 euro. “Hij kan het niet hebben dat er naast zijn deur gebouwd wordt”, klonk het in de rechtbank. J.S. viseerde niet alleen de bouwheer, maar ook diens vader die hoofdinspecteur is bij de politie en eveneens vlakbij woont.

Een nu 27-jarige man en zijn echtgenote droomden van een eigen woning. En dus besloten ze langs de Sint-Katriensteenweg in Kuurne de rijwoning naast die van zijn ouders af te breken en ze nieuw weer op te bouwen. Alleen: dat was niet naar de zin van de buurman aan de andere kant. En dus ontstond er ruzie. J.S. begon het jonge koppel en hun ouders te bedreigen, ook de aannemer werd geviseerd. Op een bepaald moment waren twee bouwvakkers er op 10 meter hoogte aan de slag. S. ging aan de haal met de sleutel van de hoogtewerker zodat ze niet meer naar beneden konden. Hij ging ook amok maken bij de politiezone Vlas, waar de vader van de bouwheer werkt als hoofdinspecteur.

“Ik ga in het buitenland een geweer kopen, maar weet nog niet welk type”, dreigde hij tegenover z’n buren. J.S. liep naar eigen zeggen schade op door de afbraakwerken van de oude woning naast die van hem. Dat hij over de pasgegoten betonplaat was gelopen, ontkende hij niet. “Maar dat was omdat zij me bedreigd hadden.” Eén en ander leidde tot procedures bij de vrederechter, in kortgeding, in eerste aanleg en zelfs al het hof van beroep.

Contactverbod en begeleiding

De advocaat van J.S. probeerde de toon te milderen. “Aan de overkant maakt men er hier een halve assisenzaak van terwijl het gewoon gaat over een uit de hand gelopen burenruzie. Het is tijd dat we het dossier herleiden naar de normale proporties.” Zijn cliënt geeft de bedreigingen toe, maar betwist de diefstal van de sleutel van de hoogtewerker. “Maar dat was nu toch zo erg niet?”, zegt S. “Die twee mannen konden met een ladder beneden geraken. Ik heb die sleutel genomen en gewoon aan de kant gelegd.”

De 71-jarige man moet zich houden aan een contactverbod en zich psychologisch laten begeleiden. Aan de slachtoffers moet hij ruim 2.000 euro schadevergoeding betalen. (LSi)

The post Voorwaardelijke celstraf en contactverbod met buren voor zeventiger na burenruzie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt”

“Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt.” De Kortrijkse politierechter reageerde gevat toen hij hoorde dat een 33-jarige automobilist doodskisten verkocht. Hij stond al voor de derde keer terecht omdat hij met drugs in het bloed achter het stuur zat.
The post Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas

Lees meer »

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »