Politie van Wervik laat twee voertuigen met Franse nummerplaat takelen

Op wandelafstand van het lokaal commissariaat in Wervik laat de politie twee voertuigen met Franse nummerplaat takelen. Ze staan recht tegenover elkaar op de grote parking in de Gasstraat.

Fractieleider Sanne Vantomme (N-VA) kwam tijdens de gemeenteraad tussen over een marktwagen die volgens hem al een jaar geparkeerd staat op de centrumparking en zo ging de bal aan het rollen.

Vantomme had het in een mondelinge vraag over Fransen die hun wagen komen dumpen op het Werviks grondgebied. “In de Gasstraat staat er een marktwagen bijna een jaar onaangeroerd”, zegt hij. “Iemand had me daarover eens aangesproken, maar eerlijk gezegd, ik was het uit het oog verloren. Onlangs ben ik ter plaatse gaan kijken. Hoe komt het dat deze marktwagen nog niet getakeld werd en waarom worden eigenaars in zo’n geval niet opgespoord? Ik vind het een triest verhaal. Als je een papiertje op straat gooit, dan kan je een GAS-boete krijgen, maar als je als Fransman hier een auto dumpt op het openbaar domein, dan is dit normaal.”

Procedure volgen

Al enige tijd geleden stond er op de parking van het recreatie-eiland De Balokken een auto met Franse nummerplaat. Op den duur kleurde dat voertuig groen. “De politie liet die auto toen wegtakelen, maar kreeg ongelijk, want dat voertuig bleek ingeschreven en was verzekerd”, zegt burgemeester Youro Casier (Vooruit). “We moeten de procedure volgen.”

Op vraag van de politie gaf de burgemeester nu toestemming voor de bestuurlijke takeling van de twee achtergelaten voertuigen in de Gasstraat. Momenteel kan de politie van beide wagens geen eigenaar achterhalen. Wat niet verwonderlijk is, want in vergelijking met ons land ligt dat in Frankrijk anders. Daar is de nummerplaat gekoppeld aan het chassisnummer en dus niet aan de eigenaar zoals bij ons.

De twee voertuigen met Franse nummerplaat zullen worden getakeld naar de depot van de technische dienst in de Kasteelstraat. Als de eigenaars zich niet in regel stellen, dan zijn na zes maanden beide voertuigen eigendom van de stad. Het gaat om een Ford Transit en een Fiat marktwagen.

The post Politie van Wervik laat twee voertuigen met Franse nummerplaat takelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »