Nicolas Maduro kandidaat voor derde ambtstermijn als president Venezuela

Het Venezolaanse staatshoofd Nicolas Maduro is maandag door zijn partij genomineerd voor een derde ambtstermijn bij de presidentsverkiezingen die gepland staan voor 28 juli.

 

Meer krantenkoppen in België

“Nu en dan een ijsje en een porto”: 107 kaarsjes voor Martha Van Coillie

In Roeselare was er voor alle residenten van het woonzorgnetwerk BEN onlangs een groot familiefeest en terzelfdertijd het verjaardagsfeest van de 107-jarige Martha Van Coillie. Haar achternicht en schepen Mieke Vanbrussel kwam haar namens de stad feliciteren.
The post “Nu en dan een ijsje en een porto”: 107 kaarsjes voor Martha Van Coillie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liveblog – Israëlische bombardementen op Beiroet gaan hele nacht door, onduidelijkheid over lot Hezbollah-leider Nasrallah

Het Israëlische leger heeft de voorbije nacht in de Libanese hoofdstad Beiroet opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd. Het leger beweert opslagplaatsen en raketlanceerinstallaties van Hezbollah gebombardeerd te hebben. Gisteren werden al zware aanvallen uitgevoerd. Daarbij werd – volgens Israël – Hezbollah-leider Hassan Nasrallah geviseerd. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in het Midden-Oosten in deze blog.

Lees meer »

Parochie in shock: pastoor sterft tijdens uit de hand gelopen seks- en drugsfeestje in Kalmthout

Handel in verdovende middelen met de dood tot gevolg. Zo luidt de kwalificatie van een opmerkelijk verhaal in Heide, bij Kalmthout. Donderdagnacht kregen de hulpdiensten daar een oproep vanuit de pastorijwoning. Het was pastoor B. (60) die belde: zijn collega (69) was onwel geworden. Toen de politie arriveerde, werd duidelijk wat er gaande was: seks, drugs en… een overleden Britse

Lees meer »

Briljanten feest voor Chiro Mariakerke

Naar aanleiding van de 65ste verjaardag van Chiro Mariakerke, vierde deze bekende jeugdbeweging uit de Lijsterbeslaan op zondagmiddag 22 september uitbundig.
The post Briljanten feest voor Chiro Mariakerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pensioendienst brengt eerste podcast uit

De Pensioendienst heeft een eerst podcast uitgebracht: Pensioenpraatjes. De bedoeling is om de burger te informeren over de wettelijke pensioenen in België. “De podcast geeft eenvoudige en toegankelijke uitleg bij een complexe, maar belangrijke materie die alle burgers aanbelangt”, klinkt het in een persbericht.

Lees meer »

Fiets van overleden Brecht (14) gestolen aan station: “Zijn broer wou er hoe dan ook mee blijven rijden”

Aan het station van Burst, bij Erpe-Mere, is vrijdag de fiets van Brecht Deleu gestolen. De jongen gebruikte die fiets tien jaar geleden voor een laatste keer, voor hij op 14-jarige leeftijd besloot om uit het leven te stappen. Sindsdien gebruikt zijn jongere broer Tom de fiets. “We hopen dat de fiets van Brecht wordt teruggevonden”, vertelt zijn mama Christy

Lees meer »

Staking treft Brussels Airport op 1 oktober: geen enkele geplande vlucht zal die dag opstijgen

De actiedag van de vakbonden op 1 oktober om de wantoestanden in de bewakings-, schoonmaak- en horecasector aan te klagen, heeft als gevolg dat er die dag geen vertrekkende vluchten zullen zijn op Brussels Airport. Dat maakte de luchthavenuitbater vrijdagavond bekend. Ook bij de aankomende vluchten wordt een impact verwacht. In totaal zijn naar schatting 50.000 passagiers getroffen.

Lees meer »