Manu Van Acker uit Oostende maakt zijn musicaldebuut als lakei Aimé in de nieuwe versie van ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne: “Het zingen schrikt mij wel een beetje af!”

“Ik ben geen zanger van opleiding. Dat zingen schrikt mij wel een beetje af. De zanglessen komen er echter aan en ik heb er alle vertrouwen in”, glimlacht Manu Van Acker uit Oostende, die vanaf 2 juli de rol van lakei Aimé speelt in de nieuwe versie van ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne. Deze middag vond daar de voorstelling van de volledige cast plaats. De Plopsa Express nam de pers mee op een unieke reis door de verschillende zones van het park om zo kennis te maken met de volledige cast. Op die manier werden we al eens ondergedompeld in de magie van ‘Sneeuwwitje’.

De zeven dwergen worden gespeeld door Edwin Alofs, Andy Herd, Kyle Herd, Sharon van Lieshout, Paul Monaghan, Erwan Seyeux en Terrence Weijnschenk. Daniëlle de Bakker zal instaan als swing. Eerder werd al bekendgemaakt dat de titelrol gespeeld zal worden door Ianthe Tavernier met Michiel De Meyer aan haar zijde als prins. De rol van de boze koningin zal afwisselend ingevuld worden door Karen Damen en Ruth Beeckmans. ‘Sneeuwwitje’ belooft een buitengewone reis te worden voor het hele gezin, gevuld met magie, muziek en onvergetelijke momenten.

Gert Verhulst © PADI/Daniël

“We brengen het tijdloze sprookje ‘Sneeuwwitje’ tot leven met een cast die even betoverend is als het verhaal zelf”, zegt Gert Verhulst. “ We nodigen jong en oud uit om deze zomer in Plopsaland De Panne de magie, muziek, en onvergetelijke momenten samen met ons te beleven.”

Manu Van Acker © PADI/Daniël

Manu Van Acker (24) is een Vlaamse acteur en radiopresentator, die bekend werd door zijn rol in de serie ‘Nonkels’ en als ‘MNM-radiopresentator’. Sinds vorig jaar heeft hij ook een rubriek in ‘Iedereen Beroemd’. Eind vorig jaar was hij eveneens te zien in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Sinds vorige maand is hij sidekick en acteur in ‘ De Ideale Wereld’. Tijdens de komende zomer maakt hij zijn musicaldebuut in ‘Sneeuwwitje. “Zelf ben ik van Oostende, dichtbij De Panne. Vroeger deed ik mee aan amateurmusicals in Middelkerke. Toen vond ik daar wellicht de kriebel om dat ooit nog te doen. ‘Sneeuwwitje’ is mijn eerste grote musical. Ik vind dat heel spannend. Ik weet nu nog niet aan wat ik mij moet verwachten. Maar de voorbereiding is nu al tof, ‘t zal dus alleen maar leuker worden. Ik werd zelf opgebeld en deed mee aan een auditie. Ik moest ook zingen, stond daar wat onwennig aan een tafeltje. Het viel toch mee, alhoewel ik geen zanger ben van opleiding. Ik ben dus geen échte musicalacteur. Ik krijg wel goede begeleiding. De zanglessen komen eraan. Ik heb er alle vertrouwen in. Het zal voor mij ook de allereerste keer zijn dat ik met zo’n groot team op het podium sta in een theater. Alles is ook live. Neem ik voor tv iets op en ik maak een foutje, dan kunnen we knippen en heropnemen. Nu zullen er telkens méér dan 1.000 mensen zitten te kijken. ‘t Moet dus vanaf ‘t eerste moment goed zijn”, vertelt Manu, die ook even stilstond bij de voorstelling van ‘Sneeuwwitje’ uit 2005. “Ik was toen vijf jaar en zag die voorstelling. We zijn nu 19 jaar later en ik speel erin mee. Toen droomde ik daarvan, straks wordt het realiteit.” (PADI)

De voltallige cast, inclusief de zeven dwergen. © PADI/Daniël

‘Sneeuwwitje’ zal vanaf 2 juli 2024 gedurende de hele zomer exclusief te zien zijn in het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne. Bovendien is een bezoek aan deze magische voorstelling inbegrepen voor alle gasten die tijdens deze zomer in het Plopsa Hotel verblijven. Info en tickets: www.sneeuwwitje.live

The post Manu Van Acker uit Oostende maakt zijn musicaldebuut als lakei Aimé in de nieuwe versie van ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne: “Het zingen schrikt mij wel een beetje af!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Vals aanzoek, ongeplande zwangerschap en ongeziene primeur: herbekijk hier de onthutsende seizoensfinale van ‘Familie’

Bij de start van de seizoensfinale van ‘Familie’ leek er vrijdag maar één vraag te overheersen bij de soapfans: wie worden de slachtoffers door de bom die Joris wil laten exploderen op de reünie van de Van den Bossches? Het antwoord was verrassend, maar het slotbeeld van de extra lange aflevering was dat des te meer. De kijker bleef onthutst

Lees meer »

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »