Maica zamelt 3.400 euro in voor aangepaste fiets voor neefje Charles (6) die lijdt aan CP

De zesjarige Charles lijdt aan CP. Het zorgt ervoor dat stappen moeilijk gaat, fietsen evenzeer. Toch willen zijn mama’s Christine en Wendy dat hun zoontje ook kan genieten van een ritje. Een aangepaste fiets kost echter ruim 11.000 euro. Zijn tante Maica uit Geluwe hielp alvast een handje en zamelde 3.400 euro in.

Hij zou nooit kunnen wandelen, maar kijk. Charles (6) zet intussen enkele stappen. “Het is een echte doorzetter. Een vechter”, vertelt zijn tante Maica Maes uit Geluwe trots.

Na 10 maanden merkten zijn mama’s Christine Saelens en Wendy de Vilder dat er iets niet pluis was. “Alles ging wat trager, maar toen hij dan nog niet kon zitten, gingen de alarmbellen af.”

De jongen, die met zijn twee oudere broers en tweelingzus in Evergem woont, werd geboren met cerebrale parese, afgekort CP. Daarbij zijn de hersenen beschadigd waardoor er houdings- en bewegingsstoornissen optreden.

Zijn mama’s willen het jongetje echter niks onthouden. “Zijn hersenen zijn eigenlijk wel redelijk goed, alleen zijn lijf wil niet mee. Elk jaar moet hij een botoxinspuiting krijgen om hem te helpen. Desondanks willen we hem altijd blijven stimuleren en nemen we hem overal mee naartoe.”

Praktisch en financieel moeilijk

Niet evident. Praktisch niet, maar ook financieel. Toen ze op zoek gingen naar een aangepaste fiets, vielen ze haast achterover. “Met nog wat aanpassingen zodat hij goed zou zitten, kost die fiets ruim 11.000 euro”, zegt Wendy.

Het is ook niet zomaar een fiets. “Met het exemplaar dat we op oog hebben, kan Charles ook meetrappen en zit hij dicht bij ons. Het is ook een elektrische fiets die meegroeit met een kuipzetel, aangepast aan zijn houding. Ook als volwassene kan hij nog altijd mee met die fiets. Een bakfiets is iets goedkoper, maar daarin zit hij gewoon vastgegespt.”

Snoepverkoop

Veel geld dus. Iets te veel. Daarom besloot Charles’ tante Maica om de handen uit de mouwen te steken. Ze startte een snoepverkoop en kreeg daarbij hulp van Louise, Lenka en Chanel. Zonder veel reclame te maken, zamelden ze een mooi bedrag in. “3.400 euro”, vertelt ze. Trots, maar ook ergens teleurgesteld. “Het bedrag volstaat uiteindelijk niet om de fiets helemaal te kunnen kopen.”

Die teleurstelling is echter nergens voor nodig. Charles was alvast meer dan tevreden met de cheque, die zondag werd overhandigd. Ook zijn mama’s zijn Maica en haar helpende handen eeuwig dankbaar. “Toen we het hoorden waren we toch wat van ons melk. Charles zal nooit echt deel kunnen uitmaken van de maatschappij, maar het laatste wat we willen, is medelijden opwekken. Maar zoiets doet wel deugd”, klinkt het.

The post Maica zamelt 3.400 euro in voor aangepaste fiets voor neefje Charles (6) die lijdt aan CP is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

Waregem krijgt label ‘kindvriendelijke stad’

De Paardenstad mag zich de komende zes jaar met trots Kindvriendelijke Stad noemen. Na een lang en succesvol traject overhandigde de Vlaamse kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens het bijzondere label aan het stadsbestuur.
The post Waregem krijgt label ‘kindvriendelijke stad’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

“Ik ben alles kwijt”: getuigenissen van slachtoffers geven hallucinante inkijk in werkwijze van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster

In Ingelmunster diende Vooruit een aanvraag in om een zebrapad te verkrijgen ter hoogte van het Kruidvat in de Oostrozebekestraat. Schepen Trui Lambrecht zei dat er ook een zebrapad in dezelfde straat komt, ter hoogte van de centrumparking.
The post Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Banken en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »