Kaffee Renée wordt koffie- en lunchbar: “Je zal hier ook terecht kunnen voor apero”

Kaffee Renée in de Lange Steenstraat wordt overgenomen door Evi Vanborm (42) en Baptiste Peeters (48) uit Machelen-aan-de-Leie. “We zullen niet veel aanpassen aan het concept, maar naast ontbijt, koffie en gebak breiden we de kaart uit met lunch en delicatessetapasplankjes.”

Kaffee Renée blijft open, maar vanaf 3 mei staan Evi Vanborm en Baptiste Peeters in de zaak. Nog tot 27 april zijn ze werkzaam in hun frituur ‘t Leie Frietje in Petegem-aan-de-Leie. “Slechts op twee jaar tijd hebben we daar een heel sterk klantenbestand opgebouwd. Sommigen stonden met tranen in de ogen toen ze het nieuws hoorden. We zitten in een wijk en zien vaste klanten soms wekelijks, maar de uren van een frituur wegen door op ons sociaal leven. We willen meer tijd kunnen maken voor onze familie en vrienden.” Evi en Baptiste hebben vier kinderen: Nick (20), Xander (19), Yente (17) en Iona (14). Normaalgezien zullen zij ook eens meedraaien in Kaffee Renée.

“We zijn ook helemaal fan van de huisstijl. Die zullen we behouden” – Baptiste

Baptiste vond de oproep tot overname van het pand online. “We waren al een tijdje aan het zoeken en werden instant verliefd op deze fantastische zaak toen we hier binnenkwamen. Een heel gezellige, warm sfeer op een toplocatie. We zijn ook helemaal fan van de huisstijl. Die zullen we behouden en slechts wat extra decoratie toevoegen aan de zaak”, vertelt Baptiste.

“Mensen kunnen hier eigenlijk de hele dag blijven zitten. Naast de gekende tearoom, zal je hier ook terecht kunnen voor apero” – Evi

De kaart blijft grotendeels hetzelfde, maar ‘s middags van 11.30 tot 14 uur serveert het koppel ook lunch met tartines, croques, salades en seizoensgebonden suggesties. “Mensen kunnen hier eigenlijk de hele dag blijven zitten. Naast de gekende tearoom, zal je hier ook terecht kunnen voor apero. De drankkaart wordt uitgebreid met onder meer Vedette, Duvel en Liefmans On the Rocks. Voor de kleine honger serveren we een delicatessetapasplank met rillettes, Spaanse Manchego kaas, brasvar salami, olijfjes, koningskappertjes en stukjes artisanaal brood”, zegt Evi.

Voor de ontbijtformules werken ze samen met biobakkerij Dupont B in de Doorniksewijk. “De croissants en chocoladekoeken zijn super lekker! We behouden Grootmoeders Koffie en mensen zullen in de zaak ook de pakketjes kunnen aankopen. Ook de frozen yoghurt blijft onder hetzelfde recept.”

Kaffee Renée zal 6 op 7 dagen open zijn van 9 tot 18 uur.

The post Kaffee Renée wordt koffie- en lunchbar: “Je zal hier ook terecht kunnen voor apero” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ze kan niet zingen en heeft hits dankzij ‘money van pa’: ‘Sugardaddy’-zangeres Roxy Dekker gaat viraal met lied over haatreacties

De Nederlandse zangeres Roxy Dekker (19) – bekend van het nummer ‘Sugardaddy’ – heeft in korte tijd 1 miljoen views getrokken met een eerste voorproefje van haar nieuwe single. Daarop zingt de succesvolste Nederlandse artiest van dit moment over de complottheorie dat ze alleen hits scoort omdat ze een ‘industry plant’ is. Wat betekent dat en is Roxy het inderdaad?

Lees meer »

Tiende keer Feest in ’t Groen in Torhout

Op zondag 15 september organiseert het stadsbestuur voor de tiende keer Feest in ’t Groen. De jubileumeditie heeft plaats in het landschapspark ’t Hoge Water aan de Noordlaan. Iedereen is er tussen 14 en 18 uur gratis welkom voor een namiddag vol activiteiten, animatie en een flinke portie muziek.
The post Tiende keer Feest in ’t Groen in Torhout

Lees meer »

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders houden eigen dochter gevangen om haar uit te huwelijken in Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »

Stadenaar Thijs (36) helpt bosbranden bestrijden in Portugal: “Een droom voor elke pompier”

Stadenaar Thijs Degryse zit sinds maandag in het Portugese dorp Castro Daire, waar hij samen met z’n lokale collega’s dagelijks uitrukt om bosbranden onder controle te krijgen. Niet voor doetjes. “De wagens kunnen niet overal komen, dus vaak maken we tochten door de heuvels, in onze brandweerkledij en met zowat 20 liter water op onze rug.”
The post Stadenaar

Lees meer »

“Jongeren gebruiken niet vaak genoeg condooms omdat ze te duur zijn”: is condoom van huismerk even veilig als dat van A-merk?

Condooms moeten gratis of goedkoper worden voor jongeren. Dat vindt Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, na een enquête over condoomgebruik. Daaruit blijkt dat veel jongeren condooms te duur vinden en er daarom soms geen gebruiken. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 wil weten of een (goedkopere) condoom van een huismerk even veilig is als een exemplaar van een duurder

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview in onze krant naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

Man (34) die verdacht wordt van brandstichting in eigen woning blijft ontkennen

Een 36-jarige Bruggeling blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de brand die in januari 2022 ontstond in zijn woning. Volgens zijn advocate is er over niks zekerheid. Maar volgens het openbaar ministerie spuit de verdediging enkel één groot rookgordijn.
The post Man (34) die verdacht wordt van brandstichting in eigen woning blijft ontkennen appeared first on

Lees meer »

Laatste dag van de Oostkampse sportkampen

De laatste weekdag van de vakantie was meteen ook de laatste dag van de Oostkampse sportkampen (OOK). Een grote groep kinderen beleefde er de tijd van hun leven. Zij kregen op vrijdag 30 augustus hun sportdiploma overhandigd door de vrijwilligers van OOK. “Het waren zeer gemotiveerde jongeren die deze zomer deel uitmaakten van onze sportkampen.
The post Laatste dag

Lees meer »