Idiots houdt het na elf jaar voor bekeken: “Definitief is een besmet woord, dus never say never”

Muziekgroep Idiots trekt na elf jaar smerige rock en punk de stekker uit het stopcontact. De band zal zijn parcours afsluiten daar waar ze gestart zijn, namelijk in Den Trap in Kortrijk. Maar of de stop ook definitief is, daar geeft men geen uitsluitsel over. “Definitief is een besmet woord, dus never say never, want met vorige bands heb ik ook reïncarnaties meegemaakt”, aldus Luc Dufourmont.

De band besloot in volle coronaperiode een nieuwe plaat te releasen die uiterst gesmaakt werd door het publiek. Daarnaast was die coronaperiode ook een domper op de feestvreugde van de band.

“De volledige sector lag op zijn gat, we misten de vele optredens die broodnodig zijn om de release te bekostigen en de plaat tot bij het publiek te brengen. De schwung was er wat uit en de vraag naar Idiots werd overschaduwd door nieuw talent dat we uiteraard al het beste toewensen”, aldus Wouter Spaens.

Andere formule

Bij de fans sloeg het nieuws alvast in als een bom. “We merkten veel treurnis bij de fans die al vanaf het eerste uur meegaan. Maar we blijven muziek spelen, met anderen of in een andere formule.”

“Op de dag van de grand finale in Den Trap gaat het dak eraf met een specialleke”

Wie de bandleden nog aan het werk zal willen zien, moet zijn pijlen richten op andere oorden. Drummer Minco De Bruin trekt naar een ander land. Wouter Spaens en Luc Dufourmont werken ondertussen aan nieuw materiaal voor Riptunes en Dick Descamps gaat verder met zijn soloproject Lonewoof en er zijn ook plannen met de erven van Two Russian Cowboys die vorig jaar hoofdrolspeler Hugo Bourgeois verloren. De fans worden tussen nu en oktober echter niet aan hen honger overgelaten.

“We spelen nog een aantal liveconcerten waar vooral de laatste platen aan bod zullen komen en op de dag van de grand finale in Den Trap gaat het dak los met een specialleke”, weet Dufourmont.

Wie nog merchandising aan stockprijzen wil scoren, kan de concertreeks afschuimen. “Deze zomer gaan we ongetwijfeld nog een aantal concerten spelen, waar de merch aan mooie prijzen verkocht zullen worden. Zeker langskomen is dus de boodschap! Al is het maar voor een afscheidsdrink.”

Tickets voor shows zijn via deze link te koop en via dezelfde link kan je ook nog vinyl en cd’s bestellen:

IDIOTS

The post Idiots houdt het na elf jaar voor bekeken: “Definitief is een besmet woord, dus never say never” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twintiger maand langer in de cel voor brandstichting in bestelwagen

Een 24-jarige man blijft een maand langer in de cel nadat hij deze zomer werd opgepakt op verdenking van opzettelijke brandstichting en diefstal. De jongeman had de nacht doorgebracht in een bestelwagen op straat, die in alle vroegte ook plots begon te roken. Enkele agenten van politiezone Oostende merkten de beginnende brand op toen ze naar hun werk gingen.

Lees meer »

Kasteeldomein De Woesten nu in boekvorm verkrijgbaar

In de brochurereeks over de Oostkampse kastelen is het derde deel verschenen over het kasteeldomein De Woesten in Waardamme. Eerder verschenen er al boekjes over het kasteel Cellen en over het kasteel De Herten.
The post Kasteeldomein De Woesten nu in boekvorm verkrijgbaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting”

N-VA Anzegem heeft haar lijst en programma klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Een correct en verantwoordelijk bestuur, dat is waarvoor we staan”, stelt kandidaat-burgemeester Koen Tack (62).
The post 25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

CEO van Delhaize belooft pittige onderhandelingen met producenten: “De prijzen van deze producten moeten zakken”

Anderhalf jaar nadat de storm rond de zelfstandige overnames van 128 Delhaizes is losgebarsten, spreekt CEO Xavier Piesvaux (57) voor het eerst. Over de omzetcijfers en ontslagen, maar ook over wat er voor jou als consument zal veranderen. “Een aantal producten zal volgend jaar goedkoper worden.” Aan HLN legt hij uit om welke producten het gaat, en hoe hij dat

Lees meer »

Disneyland® Paris biedt 7.000 contracten aan in catering, hotels, shows en technische diensten tijdens een Casting Tour die langs Rijsel gaat

Disneyland Paris lanceert vacatures voor verschillende beroepen tijdens zijn Casting Tour door Frankrijk, Italië en Spanje om op zoek te gaan naar talenten uit Europa, van september 2024 tot maart 2025. Belgische kandidaten kunnen op maandag 16 en dinsdag 17 september terecht in Rijsel om zich kandidaat te stellen.
The post Disneyland® Paris biedt 7.000 contracten aan in catering,

Lees meer »

De Zussenmoord. Het “kreng” moest dood, en dus nam Inge Heidi mee voor een avondwandeling langs het kanaal

Het Antwerpse assisenhof behandelt vanaf morgen de moord op Heidi Reyntjens. De vrouw met een beperking overleed in de nacht van 28 op 29 april 2019. In het water van het kanaal Dessel-Schoten beland, hulp geweigerd en verdronken, volgens haar zus Inge. De aanklager ziet dat anders. Volgens hem werd Heidi het slachtoffer van een moordcomplot, beraamd door die zus

Lees meer »

Jongerendebat in JH BeePee op 27 september: “Belangrijk dat jongeren weten op wie ze kunnen stemmen”

Net zoals in 2018 werkt de Wervikse jeugdraad opnieuw samen met JH BeePee om een jongerendebat te organiseren. Meinert Vanneste (CD&V), Mathias Bruggeman (Team2030), Sarah T’Joens (Vlaams Belang), Jari Denorme (N-VA) en Aileen Feys (Vooruit) worden op vrijdag 27 september aan het jonge publiek voorgesteld en gaan in debat. De moderator is KW-reporter Rémi Bruggeman.
The post Jongerendebat in

Lees meer »