Gheysen Fietstechniek verhuist naar Sint-Lucasschool: “Gebouw is ideaal voor ons”

Op zaterdag 23 maart steekt Gheysen Fietstechniek de straat over. De fietsenzaak in Zonnebeke verhuist van de huidige locatie in de Langemarkstraat naar de gerenoveerde Sint-Lucasschool.

Een drietal jaar geleden kocht Bart Gheysen (42) de vroegere Sint-Lucasschool in de Langemarkstraat, een gebouw dat al jaren het uitzicht bepaalt van het centrum van Zonnebeke. Het gebouw dateert van 1920 en werd gebouwd onder impuls van toenmalig pastoor Lammens. Het was de bedoeling van de pastoor om de kinderen van Zonnebeke na de lagere school ter plaatse te houden en er te zorgen voor een vorm van technisch onderwijs. De verschillende schildjes in het gebouw verwijzen naar de beroepen.

Historisch karakter

“Het gebouw is ideaal voor ons”, verduidelijkt Bart. “Het is dicht bij onze huidige locatie en heeft een mooie ligging in het centrum van de gemeente. Het is bovendien een gebouw met veel ruimte en met een historisch karakter en dat wilden we zeker behouden.”

Bart is gehuwd met Julie Develter en vader van Niel (14), Myrte (12) en Noor (8). Het gezin woont in de Foreststraat en Bart startte elf jaar geleden in bijberoep als mobiel fietsenhersteller. Een jaar later opende hij een fietsenwinkel op de huidige locatie in het centrum van Zonnebeke in het vroegere gebouw van Bond Moyson.

“Mijn passie voor de fiets en techniek zijn verenigd in mijn beroep”

Bart volgde een graduaat elektromechanica. “De liefde voor de fiets is er gekomen via het sporten. Ik wilde niet alleen rijden, maar ook mijn fiets repareren en zo volgde ik een driejarige cursus tot fietstechnicus. Mijn graduaat komt mij nu ook goed van pas, want de laatste jaren kent de elektrische fiets een enorme opgang. Het aanbod wordt alsmaar uitgebreider. Er zijn nu elektrische fietsen voor alle disciplines zoals stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen… Mijn passie voor de fiets en techniek zijn verenigd in mijn beroep. Op mobiliteitsvlak wordt de fiets steeds belangrijker ten nadele van de auto.”

Bij Gheysen Fietstechniek kan je terecht voor de merken Trek, BMC, Wilder en Norta. Daar komen natuurlijk ook nog onderdelen, herstellingen en nu ook fietsleasing bij. In de nieuwe locatie wordt de ruime benedenverdieping ingenomen door de winkel en het atelier. Het ruime fietsaanbod wordt er uitgestald en de technici zullen duidelijk zichtbaar zijn. Op zaterdag 23 maart gaat de zaak vanaf 9 uur officieel open op de nieuwe locatie met drinks and bikes. Om 16 uur is er livemuziek van Les Tripes.

De openingsuren blijven behouden: dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 12 en van 13 tot 18 uur, zaterdag van 9 tot 12 en van 13 tot 17 uur. Op zondag en maandag gesloten. Iinfo: www. fietstechniek.be – 051 65 81 07.

The post Gheysen Fietstechniek verhuist naar Sint-Lucasschool: “Gebouw is ideaal voor ons” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Grote hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: afkomstig van oud kerkhof

In Koekelare zijn heel wat menselijke resten gevonden, tijdens graafwerken vlak bij de kerk. De beenderen zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk. Zo’n 50 jaar geleden werd dat kerkhof weggehaald voor de aanleg van 2 nieuwe pleinen, maar waarschijnlijk gebeurde dat niet zorgvuldig. Het Agentschap Onroerend Erfgoed beslist nu wat er met de beenderen zal gebeuren. Intussen

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »

Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.
The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »