Geen straf voor vrouw (41) na stalking ex: “Hing zelfs eigen naaktfoto’s op”

Een vrouw uit Izegem heeft van de rechter in Kortrijk geen straf gekregen omdat ze haar ex hardnekkig stalkte en ook mensen uit zijn netwerk in het vizier nam. L.W. ging daarbij erg ver. “Met slechts één doel: haar voormalige partner zoveel mogelijk beschadigen”, zegt advocaat Michiel Van Eeckhoutte. Als ze er zonder straf vanaf wil komen, moet ze wel afstand houden van haar ex en zich psychologisch laten begeleiden.

Het begon nochtans goed. W. was poetsvrouw en kwam zo onder meer bij W.D. over de vloer. Na verloop van tijd groeide er iets moois. Alleen bleef dat niet duren: in april 2019 strandde de relatie. “Dat kon ze niet verkroppen en dus richtte ze twee en een half jaar lang haar pijlen op mijn cliënt, haar ex-partner, op een manier die aan het ongelofelijke grenst”, zegt Michiel Van Eeckhoutte. “Het opzet was simpel: mijn cliënt en zijn omgeving zo zwaar mogelijk straffen. Het startte met ontelbare telefonische oproepen, maar al snel ging het veel verder dan dat. Op een bepaald moment hing ze naaktfoto’s op van zichzelf aan een school, de bibliotheek en een bushokje. Daarna stapte ze naar de politie om haar ex te beschuldigen van het ophangen van de naaktfoto’s.”

In koetswerk gekrast

Volgens de advocaat stuurde W. dezelfde tactiek met dreigbrieven die ze naar zichzelf stuurde, met groene zaden in de enveloppe. Ze kraste het woord ‘gestoord’ in het koetswerk van haar eigen wagen en beschuldigde vervolgens haar ex van het vandalisme. “Maar ze nam ook een dame in het vizier die mijn cliënt kende, een politie-inspecteur nota bene. De twee hebben geen relatie, maar toch zag W. haar blijkbaar als een bedreiging. Ze legde verschillende strafklachten neer, onder meer voor het verspreiden van pornografisch materiaal en beschadiging van voertuigen. Die klachten kwamen extra ongelegen voor de kennis omdat de vrouw in kwestie op dat moment probeerde een job te bemachtigen in een andere politiezone.”

Corrupte flik

W. stuurde ook dreigbrieven naar de familie van de politievrouw in spe en bazuinde rond dat ze een corrupte flik was. De dame in kwestie diende uiteraard klacht in. Uit onderzoek bleek dat verschillende van de verklaringen van L.W. compleet ongeloofwaardig zijn. Camerabeelden wezen bijvoorbeeld uit dat zij het wel degelijk was die naaktfoto’s van zichzelf was gaan ophangen in publieke plaatsen. “Tal van beweringen konden weerlegd worden, maar W. blijft haar onschuld volhouden”, zegt advocaat Van Eeckhoutte. “Het psychiatrisch verslag stelt ons allesbehalve gerust. De stroom van klachten is vandaag dan wel geëindigd, maar nog altijd passeert W. nog veel aan de plek waar haar ex-partner is tewerkgesteld, toevallig altijd op de onregelmatige uren waarop zijn dagtaak begint of eindigt.”

Ongeboren kind verloren

De beklaagde liet zich niet zien in de rechtbank. Volgens haar advocaat zoekt ze haar ex-partner niet meer doelbewust op. “Als ze elkaar tegenkomen, is dat louter toeval”, klinkt het. “Maar eigenlijk heeft ze hulp nodig. Toen ze W. leerde kennen, had ze net een ongeboren kindje verloren en was ze psychisch kwetsbaar. Het einde van de relatie was voor haar bijzonder moeilijk.”

Haar ex en het andere slachtoffer krijgen elk 1.650 euro schadevergoeding. (LSi)

The post Geen straf voor vrouw (41) na stalking ex: “Hing zelfs eigen naaktfoto’s op” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk lanceert app om voor maximale participatie te gaan: “Willen minstens tien ideeën uitvoeren”

De aftrap van de campagne richting 13 oktober is gegeven. Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk (TBSK) gaat de komende weken op pad om te horen van de Kortrijkzanen wat er moet veranderen in hun straat of buurt. Het is natuurlijk onmogelijk om alle 80.000 Kortrijkzanen te pakken te krijgen. Daarom lanceert TBSK een app waarmee elke Kortrijkzaan binnen de minuut zijn

Lees meer »

EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondvesten doet daveren: “Mensen moesten een kamp kiezen, er werd druk uitgeoefend”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de

Lees meer »

Barry Callebaut sluit fabriek in Italië

Chocoladereus Barry Callebaut, die een grote aanwezigheid heeft in België, sluit zijn fabriek in het Italiaanse Intra, aan het Lago Maggiore. Dat heeft het bedrijf gemeld in een brief aan het personeel. Barry Callebaut verwijst voor de beslissing naar de beperkte toekomstige rendabiliteit en de logistieke complexiteit van de site.

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse boer tovert maïsveld om in Taylor Swift-doolhof

Een Amerikaanse boer in de staat Ohio heeft zijn maïsveld omgetoverd tot een groot doolhof in het thema van Taylor Swift. Luchtbeelden tonen het prachtige doolhof met verschillende verwijzingen naar de superster. De boer maakt jaarlijks een nieuw doolhof, telkens in een ander thema. Dit jaar is die eer dus weggelegd voor de immens populaire Taylor Swift, die de wereld

Lees meer »