Eerste dubbelgesprek ooit met Margriet Hermans en haar man Frank: “Blij met Celien, maar ik wilde geen kind van ons twee”

“Als Margriet weer eens uit bed geklapt heeft, durf ik twee weken niet buitenkomen”, zegt Frank Deloof (76), de echtgenoot van Margriet Hermans aan ‘Dag Allemaal’. Voor de eerste keer in de dertig jaar dat ze samen zijn stemde Frank in met een interview. Een openhartig dubbelgesprek over hoe Frank een achterdochtige Margriet voor zich won en de hoogte- en dieptepunten in hun huwelijk. “Toen Margriet de politiek in ging, vond ik dat vreselijk, maar ik had er niets aan te zeggen.” 

Meer krantenkoppen in België

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

Kapster Christel Verhaeghe van Team 2030 naar …N-VA in Wervik

Omdat ze zich niet kon verzoenen met haar plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober verliet kapster Christel Verhaeghe (57) maanden geleden Team 2030. Alvast een verlies voor de oppositiepartij die de ambitie heeft om de grootste fractie te worden. Christel Verhaeghe zegt de politiek evenwel geen vaarwel, want op de lijst van N-VA krijgt ze de tweede

Lees meer »

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »

Die keer dat we met Henk…

Half Tielt en omstreken heeft wel een verhaal dat begint met ‘die keer dat we met Henk … ’. Vaste ingrediënten: rock-’n-roll, veel zielen veel vreugd, een fris pintje en wat baldadigheden links en rechts. Maar evengoed een knisperend kampvuur, kwispelende honden, ruisende bomen en de intimiteit van in stilte zijn.
The post Die keer dat we met Henk…

Lees meer »

Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.
The post Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel appeared

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje”

Het wijkcomité van de Eekhoute in Proven is volop in de weer met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse wijkfeesten. Nieuw is de quiz op vrijdagavond. Enkele grote namen binnen de Vlaamse muziekwereld sluiten de feesten af op zondagavond.
The post Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »