Donald Trump wil bestormers van Capitool vrijlaten: “Eerste wat ik doe als ik president ben”

Als hij in november de verkiezingen wint, zal Donald Trump als een van zijn eerste daden als president alle veroordeelde bestormers van het Capitool opnieuw vrijlaten. Dat heeft Trump maandag verklaard op zijn eigen sociale medium Truth Social.

 

Meer krantenkoppen in België

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »

Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein

De komst van de Duitse rockers van Rammstein biedt ook opportuniteiten voor lokale ondernemers. Zo organiseren Vicky Helsmoortel (44) en Kevin Vandromme (49) van restaurant (H)eerlijk dit weekend een bierfestival en comedyavond.
The post Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Deze formatie is uiterst ongewoon: precies wat nodig is”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld”

De Klimrank, een school voor buitengewoon onderwijs in Poperinge, moet het volgend schooljaar zonder meester Stefan (62) doen. Na dit schooljaar gaat meester Stefan met welverdiend pensioen. Hij was 40 jaar actiefals kinesist in De Klimrank, eerst op de locatie aan De Couter in Poperinge en daarna naar de Deken De Bolaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door alle

Lees meer »

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Uiteraard win ik liever zelf. Maar ik gun Cavendish zijn 35ste ritzege van harte”: tien razendsnelle vragen voor onze grote sprinttroef Jasper Philipsen

Turijn, Corso Galileo Ferraris. Gedroomd decor vandaag voor de eerste massasprint in deze Tour: Als opwarmertje: tien razendsnelle vragen voor onze grote troef Jasper Philipsen (26). Met steller dezes als leadout, keurig afgewerkt door de kopman. “Bordeaux, vorig jaar, was een hele mooie ritzege. Maar ook… een afknapper.”

Lees meer »