Chiro Gits viert 60-jarig bestaan met fuif en sneukeltocht

Tijdens het weekend van 22, 23 en 24 maart viert de Chiro van Gits z’n 60-jarig bestaan en dat wil de huidige leiding uitgebreid vieren met een feestweekend.

“We zetten het weekend in op vrijdagavond met een spaghettiavond. Een gigantisch groot succes, want we zitten volledig vol. De inschrijvingen hiervoor zijn afgelopen, omdat we niet meer capaciteit hebben. Ook de quiz waarbij we de oud-leiding in de kijker willen plaatsen met allerlei foto’s en ander beeldmateriaal, is volledig volzet. Die eerste avond is alvast een groot succes. Op zaterdag vindt er in zaal Hembyze een kinderfuif plaats voor kinderen van 6 tot 12 jaar”, vertelt leidster Febe Verschaeve.

“De deuren van de kinderfuif gaan open om 14 uur en we vragen 3 euro inkom voor een chipje en drankje. Er is grime en een visput met uiteraard muziek op kindermaat. Er zijn ook Chiroverenigingen uit andere gemeenten die met hun kindjes op bezoek zullen komen. Hiervoor hoef je zeker niet vooraf in te schrijven, dus wie last minute nood heeft aan een goed fuifke is zeker welkom”, legt Febe uit.

’s Avonds vindt in de Hembyze ook een ‘Oldies night’ plaats, een fuif met deejays die vroeger veel draaiden in Gits en omstreken. “Deejays Krepi, Bram en Steven draaiden vroeger op Gitse bodem zoals in het jeugdhuis, dus we zijn blij dat we hen konden strikken om ambiance te brengen.”

Familiedag

“Tickets hiervoor zijn nog steeds te verkrijgen bij de leiding voor 6 euro en aan de deur vragen we 7 euro. Op zondag willen we er een echte familiedag van maken met een sneukeltocht. Tijdens de tocht van vijf kilometer wandel je door verschillende unieke gebouwen in Gits. De tocht loopt onder andere door de kerk en het klooster dat eind deze maand afgebroken wordt. Al wandelend kun je ook kennismaken met een stukje Sadef en het woonzorgcentrum mag zich ook aan heel wat wandelaars verwachten”, vertelt leidster Febe Verschaeve.

“Terugkeren doen we via Zomerstek naar onze lokalen waar iedereen nog een drankje kan nuttigen. De inschrijvingen hiervoor lopen nog tot woensdag 20 maart via de leiding van Chiro Gits of online. Alle informatie is ook terug te vinden op het Facebookevent ‘Feestweekend 60 jaar Chiro Gits’. We hopen alvast veel mensen te mogen verwelkomen”, besluit Febe. (EVG)

The post Chiro Gits viert 60-jarig bestaan met fuif en sneukeltocht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Liefdesbreuken, overspelaffaires, afpersing… Jarige Linda de Mol is weinig ellende bespaard gebleven

Bij onze noorderburen staat Linda de Mol al decennialang bekend als onaantastbare televisiekoningin. Maar terwijl ze op professioneel vlak de successen aan elkaar reeg, was het leven privé niet bepaald mild voor haar. Nu ze haar zestigste verjaardag viert, blikt Story NL terug op de tegenslagen die Linda de voorbije jaren tegenkwam. Van verschillende liefdesbreuken over overspel tot die afperszaak.

Lees meer »

Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap”

In de Noordzandstraat 77 in het centrum van Brugge opende conceptstore Boutique Ensemble de deuren. Onder impuls van een groepje Loppemse ondernemers vind je er de producten van 21 creatievelingen: van kaartjes en kaarsen tot keramiek, zwangerschapskledij en juwelen.
The post Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap” appeared first on

Lees meer »

Van Afrika tot in Amerika: Zand-sculpturenfestival op wereldreis

Het Zandsculpturenfestival in Middelkerke ontpopt zich tot het centrum van de wereld. Het festival ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één, maar vele bijzondere werelden. De bezoekers worden van 28 juni tot 8 september meegenomen op een imaginaire wereldreis: van de sfinxen in Egypte tot de wilde dieren in Afrika en de
The post Van Afrika

Lees meer »